Akun Tehtaan tv-bisnekset laajenevat entisestään

Uusi Päivä muutti jättihalliin

Tapahtuma-alan jättiläisenä tunnettu Akun Tehdas ottaa suuria askelia kohti tv-alan valtakunnallista kärkeä. Ylöjärveläisen yritysryppään omistama tuotantoyhtiö ottaa vastuulleen Tohlopin uuden kuvaushallin toiminnan. Mediapolis Factoryksi ristitty areena on maan suurimpia.
Aku Syrjällä oli viime perjantaina syytä juhlaan. Mediapoliksen uusi halli on miehen omistamalle Akun Tehtaalle hyvä uusi sivubisnes.

Aku Syrjällä oli viime perjantaina syytä juhlaan. Mediapoliksen uusi halli on miehen omistamalle Akun Tehtaalle hyvä uusi sivubisnes.

Hulppeaan 1 500 neliömetrin halliin muutti ensimmäisenä TV 2:n suosittu Uusi Päivä -draamasarja. Vielä vuosi sitten ohjelmaa kuvattiin entisen pahvirullavaraston tiloissa Rantatiellä.
Akun Tehtaan ja tuotantoyhtiö Aito Tehtaan toimitusjohtaja Aku Syrjä on muutokseen avoimen tyytyväinen.
– Tämä on iso merkkipaalu tv-tuotannoillemme. Yle omistaa hallin, mutta me vastaamme kaikesta täällä tapahtuvasta toiminnasta. Tämä on tavallaan meidän uusi valtakuntamme, hän tunnelmoi.
Syrjä uskoo, että Mediapolis Factoryn käyttöaste alkaa nopeasti nousta. Televisiotuotantojen ohella halliin voidaan hänen mukaansa tuoda myös yritys- ja yhteisötapahtumia.
– Tämä on monitoimiareena, jonka käytössä vain taivas on rajana. Aika näyttää, mitä kaikkea täällä järjestetäänkään, Syrjä sanoo.

Uusiakin sarjoja vireillä

Vuonna 2014 perustetun Aito Tehtaan taival tv-alalla on edennyt nopeasti. Ensiksi tuotantoyhtiö sai vastuulleen noin 30 henkilöä työllistävän Uuden Päivän teknisen toteuttamisen ja nyt kokonaisen tv-hallin pyörittämisen. Aku Syrjän mukaan molemmat projektit jatkuvat varmuudella useita vuosia.
– UP:n kuvauksista on jo kolmen vuoden sopimus tehtynä. Voi olla, että sarja jatkuu senkin jälkeen – vielä on aikaista sanoa, hän pyörittelee.
Neuvotteluja kokonaan uusienkin tv-sarjojen tekemisestä on Syrjän mukaan käyty. Mikäli ne johtavat tuloksiin, kuvaukset toteutetaan Mediapolis Factoryssa.
Ylöjärven Teivossa sijaitsevan Akun Tehtaan rooliksi jää entistä selvemmin erilaisten musiikki- ja tapahtumatuotantojen toteuttaminen.
– Kyllä sielläkin töitä riittää. Tällä hetkellä Tehtaalla puuhataan Cheekin stadionkiertueen toteutusta. Se työllistää ammattilaisiamme todella paljon juuri nyt, Syrjä kertoo.

Huutokauppakeisari avaa pelin

Huutokauppakeisari Aki Palsanmäki saapui Aito Tehtaan hallin avajaisiin vaimonsa Helin kanssa. Pariskunta muisteli taannoisia Hyvät kaupat -kuvauksia lämmöllä.

Huutokauppakeisari Aki Palsanmäki saapui Aito Tehtaan hallin avajaisiin vaimonsa Helin kanssa. Pariskunta muisteli taannoisia Hyvät kaupat -kuvauksia lämmöllä.

Aito Median tulevista tv-tuotannoista ylöjärveläisittäin kiinnostavin on huutokauppakeisari Aki Palsanmäen tähdittämä Hyvät kaupat. Huhtikuussa Nelosella alkava viihdeshow kuvattiin tammikuussa Akun Tehtaalla.
– Se oli jännittävä kokemus. En ollut koskaan ennen ollut studiokuvauksissa, Palsanmäki muistelee Ylöjärven Uutisille.
Jokin aika sitten ohjelmaan haettiin studiokatsojia avoimella haulla. Palsanmäen mukaan kuvauksiin saatiin hyvä ja mukana elänyt yleisö.
– Ylöjärveläisistä jäi oikein hyvä kuva, kansansuosikki kiittelee.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?