YIlves taipui Tampereella

Ylöjärven Ilves kärsi melko odotetusti tappion sarjakärki FS Ilvekselle naisten Futsal-Liigassa.
YIlveksen Veera Allonen (21) pitää  FS Ilveksen Emilia Jokisaloa ahtaalla. (Kuva: Kari Häkli)
YIlveksen Veera Allonen (21) pitää FS Ilveksen Emilia Jokisaloa ahtaalla. (Kuva: Kari Häkli)

YIlves jäi taktisesti ylöjärveläisiä viisaammin pelanneen FS Ilveksen jalkoihin kuitenkin vasta ottelun loppupuoliskolla. Tasatilanne kääntyi puolessa minuutissa kotijoukkueen kahden maalin johdoksi, jota YIlves ei kyennyt kuromaan kiinni.
Vaikka ottelun alkupuoli antoi viitteitä yllätyksestä, ei YIlveksen maltti riittänyt pitämään puolustusta riittävän tiiviinä vieraskentällä. Sarjaa tappioitta johtava FS Ilves korjasi täyden pistepotin lopulta selkein numeroin 6–2.
Kotijoukkueen peli ei aluksi näyttänyt kovin kummoiselta, kun YIlveksen korkea prässi sekoitti FS Ilveksen hyökkäyskuviot.
Rohkeasti pelannut vierasjoukkue iski ottelun ensimmäisen maalin. Saija Torvisen terävä laukaus maalin oikeaan ylänurkkaan ohi maalivahti Emiilia Syväsen ottelun kolmannella peliminuutilla kertoi, kumpi joukkue vei ottelua.
YIlvekselle tarjoutui lisämaaleihinkin useita mahdollisuuksia. FS Ilves pääsi otteluun mukaan kuin varkain, kun se sai vapaapotkun kyseenalaisen palautustuomion jälkeen.
FS Ilveksen tasoituksen viimeisteli joukkueen kapteeni Mira Teittinen ajassa 11.08. Ensimmäisen jakson lopussa YIlves jatkoi hyvää peliä. Rosa Siren pelattiin kahdesti läpijuoksuun, mutta maaleja ei ennen taukoa nähty.
Toisen jakson alkupuoliskolla molemmat joukkueet pelasivat yhä tarkkaa vastaiskupeliä. Pallo pysyi enimmäkseen keskialueella, mutta maalivahtejakin tarvittiin tasaisin väliajoin molemmissa kenttäpäädyissä.
Pelin viimeistä neljännestä lähestyttäessä koitti kamppailun ratkaisuvaihe. Kotijoukkueen kulmapotkun jälkeen peliväline kimposi Satu Pesoselle. Pesonen niittasi voimalla kotijoukkueelle johtomaalin ajassa 28.00.
Maali sekoitti hetkeksi YIlveksen keskittymisen. Vain puoli minuuttia myöhemmin pallo kiikutettiin taas keskiympyrään, kun kotijoukkueen Matilda Herranen laukoi pallon verkkoon maalin edustalta.
YIlves haki kovalla itseluottamuksella kavennusmaalia, mutta liian rohkea hyökkääminen kostautui keskialueella pallonmenetyksenä. Kotijoukkueen Teittinen toimi jälleen maalintekijänä viimeistelemällä nopean ylivoimahyökkäyksen.
YIlveksen Rosa Siren piti vieraiden toiveita yllä komealla yksilösuorituksella vain vajaa minuutti FS Ilveksen neljännen maalin jälkeen. Sirén niputti koko kotijoukkueen nelikon ja tykitti komean maalin ylänurkkaan ajassa 33.15.
YIlveksen takaa-ajo hiipui kuitenkin alkuunsa, kun tamperelaisten Emilia Jokisalo ampui osuman. FS Ilves pelasi lopun viisaasti prässäten. Tamperelaisten kärsivällisyys palkittiin, kun kapteeni Teittinen täydensi hattutemppunsa ajassa 38.40.
YIlves pelaa seuraavaksi kotikentällään Futsal Cupin ottelun. Vastassa on tuttu tamperelainen ACE maanantaina 14. joulukuuta klo 18.45. Ottelussa ratkaistaan paikka cupin neljän parhaan joukkoon. Ensimmäisen sarjakierroksen naisten liigassa päättää kotiottelu torniolaista FTK:ta vastaan 20. joulukuuta  klo 13.