​YIlveksen kotitaika pitää

YIlves otti vahvalla joukkuepelillä ansaitusti tasapelipisteen Naisten Futsal-Liigan ottelussa sarjakakkoselta Musan Salamalta. Jännittävä kamppailu päättyi lukemiin 5–5.
YIlveksen Essi Sivula pitää porilaispelaajia ahtaalla ottelussa Musan Salamaa vastaan. (Kuva: Esa Norvia)
YIlveksen Eveliina Reponen pitää MuSan Mira Laurilaa ahtaalla. (Kuva: Esa Norvia)

YIlves oli päättänyt lähteä kotiotteluun kolmella kentällisellä, mikä mahdollisti aiempaa aktiivisemman prässipelin. Jo alkuminuutit osoittivat, että vierailla oli vaikeuksia luoda laatupaikkoja.
Hieman turhautuneet vieraat alkoivat haparoida syöttöpelissään, minkä ansiosta kotijoukkueelle alkoi avautua useita laadukkaita maalitilanteita.
Ottelun avausmaalista vastasi kuitenkin vierasjoukkue, kun Netta Hannula onnistui pallon riistossa. Lyhyen kuljetuksen jälkeen Hannula laukoi pallon tarkasti ohi YIlveksen veskarin Iida Koskisen.
YIlves iski nopeasti tasoituksen. Veera Allonen keskitti puolikentästä maalille, ja Iina Haapasen oikea-aikainen maskijuoksu häiritsi torjuntaa. Vieraiden maalivahti Siiri Lilja ei kyennyt torjumaan palloa.
Pian pallo kannettiin uudelleen keskiympyrään, kun Anni Paukkunen laukoi YIlveksen tolpan kautta johtoon. Ja vain minuutti myöhemmin Rosa Sirén onnistui pallon riistossa syvällä kotijoukkueen kenttäpuoliskolla. Sirén laukoi kaukaa kärkipotkulla pelivälineen verkkoon.
Tauon jälkeen MuSa sai pelin hallinnan itselleen. Vieraat käänsivät pelin väkisin ja karkasivat 4–5-johtoon. YIlveksen neljännestä maalista vastasi jälleen Rosa Sirén.
Ottelu näytti jo kääntyvän vieraille, mutta YIlves sai vielä rangaistuspotkun, kun Eveliina Reponen kaadettiin sääntöjen vastaisesti.
Sini Sutinen ampui pallon pilkulta kylmähermoisesti vieraiden maalivahdin jalkojen välistä verkkoon ajassa vajaat kaksi minuuttia ennen loppuvihellystä.
YIlves tuntuu nostavan tasoaan ottelu ottelulta ja lunastavan paikkansa kärkijoukkueiden tuntumassa. Ensi perjantaina YIlveksellä on edessään kova haaste, kun ylöjärveläiset vierailevat sarjan kärkipaikkaa pistemenetyksittä pitävän FS Ilveksen kotiluolassa Tampereella.