​Jokainen mokaili vuorollaan

Ensimmäisessä erässä kostautuivat hyökkäyspään virheet. Toisessa oli syöttö- ja vastaanottopelaaminen heikkoa. Kolmannessa erässä ei toiminut mikään.

Tämä oli päävalmentaja Heikki Kososen tiivistetty näkemys Ylöjärven Ryhdin sunnuntai-iltapäivän vierasottelusta JyväsLentistä vastaan. Emännät veivät ottelun nimiinsä lukemin 3–0 (25–22, 25–18, 25–13).
– Vastustaja lopetti jossain vaiheessa virheiden tekemisen, mutta me emme. Kaikki kunnia JyLelle, se pelasi hyvin, Kosonen kumarteli keskisuomalaisten suuntaan.
Ryhti pelasi tyypillistä nuoren joukkueen peliä. Joukkueesta jokainen teki vuorollaan vähän virheitä, eikä kukaan noussut kentällä johtohahmoksi. Sonja Laitinen, Katri Markkanen ja Emilia Raappana puuttuivat kokoonpanosta, kaikki muut saivat käydä vuorollaan koettamassa onneaan.
– Meidän pitäisi pelata joukkueena paremmin. Pelimme ei ole niin organisoitua, kuin sen pitäisi olla. Helppoja palloja putoilee kenttään, pallokontaktit eivät ole riittävän laadukkaita. Toiset kosketukset olivat huonoja eikä hyviä passeja saatu. Jouduimme toimittamaan palloa paljon hihalla ja sormilla verkon toiselle puolelle, Kosonen listasi suojattiensa ongelmakohtia.
Eivät Ryhdin otteet kuitenkaan vain sutta ja sekundaa olleet. Joukkue syötti hyvin, mutta se ei riittänyt vastustajan noukkiessa pelivälinettä kentästä hyvällä prosentilla.
Eikä se passipelikään aivan onnetonta ollut, sillä Ryhdin Emmi Jalonen palkittiin ottelun parhaana.
Ryhdin edellisestä ottelusta on vierähtänyt kaksi viikkoa, ja seuraavat pelataan jälleen parin viikon kuluttua. Sarjaohjelman laatiminen on ikuisuusongelma, johon kaikki eivät ole koskaan tyytyväisiä. Ylöjärvellä pitkät ottelutauot käytetään kuitenkin voimaharjoitteluun.
– Nuorille pelaajille on tärkeää päästä kehittymään myös kauden aikana. Lisäksi nuoret pelaajat käyvät kotona lataamassa akkuja, Kosonen kertoo.
Kausi ei ole vielä puolessakaan välissä, mutta Ryhdin riveissä on jo hukattu haaveet ylemmästä jatkosarjasta. Yksi syy kehnoon alkukauteen on Sonja Laitisen puuttuminen kokoonpanosta – hän ei ole pelikunnossa vieläkään.
– Pyrimme kuitenkin kehittämään otteita peli kerrallaan. Ryhdin focus on pääasiassa pelaajien kasvatustyössä, Kosonen muistutti.​