Viitteitä voitosta oli jo ilmassa

Ryhdin lentopallonaisten voittotili jäi yhä avaamatta. Oriveden Ponnistus kävi hakemassa urheilutalolta otteluvoiton sunnuntaina.
Kiitos Ryhdin vahvan alun ottelu oli viisieräinen, mutta OrPo oli lopussa vahvempi. Ottelu päättyi lukemiin 2–3 (25–22, 25–21, 16–25, 23–25, 6–15).

Se oli taas turkasen lähellä. Palloa oli paukuteltu Ylöjärven urheilutalolla vain tunnin verran, kun Ryhti johti ottelua Oriveden Ponnistusta vastaan erälukemin 2–0.
– Sitten vastustaja paransi torjunta-, puolustus- ja passi-peliään. Meidän pelimme ei heikentynyt, vaan jatkoimme samalla tasolla, Ryhdin päävalmentaja Heikki Kosonen analysoi ottelun jälkeen.

Kaksi erää näytti hyvältä

Liina Kainulainen oli Ryhdin tehokkain pistenainen Oriveden Ponnistusta vastaan. Vielä se ei riittänyt.

Ryhti kävi ensimmäisessä erässä peräti seitsemän pisteen johdossa. Joukkueen pisteitä tehtaili pääasiassa hakkuri Liina Kainulainen, mutta paljon huonommaksi ei jäänyt yleispelaaja Laura Malmivuorikaan.
Toinen erä oli numeroiden valossa ensimmäistä erää tasaisempi, mutta kotijoukkue onnistui säilyttämään erän alkuun kiskomansa muutaman pisteen kaulan. Tehokaksikko Kainulainen–Malmivaara jatkoi hyviä otteittaan, mutta ratkaisevat viimeiset pisteet vieraat lahjoittivat Ryhdille.
Kolmanteen erään kentälle asteli herännyt OrPo. Joukkueen kova liigakokemus koitui nuorten ylöjärveläisten kohtaloksi. Kolmannessa erässä passari Jenni Hiltunen alkoi jaella palloja maajoukkuenaisen ottein ja Hanne Niemi paukutti pelivälinettä kenttään ykköspaikalta kovaa.
– OrPon pelitapa ei yllättänyt. Saimme kovaa oppia kokeneilta. Syöttö- ja vastaanottopelimme toimivat, passi-, torjunta- ja hyökkäyspeli eivät. Eroa joukkueiden välillä ei ollut paljon, mutta sitä oli riittävästi, Kosonen totesi.
Ryhti toipui kolmannen erän järkytyksestä neljänteen erään mutta jäi vain OrPon takinliepeisiin roikkumaan. Tasatilaneessa 23–23 kaikki näytti vielä hyvältä, mutta nyt oli Emmi Jalosen vuoro lahjoittaa ratkaisevat pisteet vieraille.
Ratkaisevan viidennen erän OrPo aloitti Heidi Hietalan vahvalla syöttövuorolla ja päätti Hiltusen samanmoiseen. Ryhti keräsi hajapisteitä mutta ei pystynyt enää haastamaan vieraita.

Vaivat yhä riesana

Tappiosta huolimatta Kosonen näki suojattiensa pelanneen paljon ehjemmän pelin kuin lauantaina Nurmon Jymyä vastaan vieraissa. Tuossa ottelussa Ryhti oli täysin vastaantulija NJ:n iskiessä tauluun lukemat 3–0 (25–15, 25–13, 25–19).
– Olemme pelanneet neljä ottelua, ja meillä on kolme pistettä. Kahdessa ottelussa olemme johtaneet 2–0 ja hävinneet 2–3, yhdessä ottelussa olemme olleet 2–0 tappiolla ja hävinneet 2–3.
Loukkaantumiset vaivaavat joukkuetta yhä. Malmivuori on pitkittyneen flunssansa vuoksi vain kahden erän kunnossa, ja Sonja Laitinen parantelee yhä rasitusmurtumaansa.
Ensi lauantaina Ylöjärvelle saapuu vieraita Jyväskylästä. Lohkojumbo JyLe ei ole saanut pelaamistaan neljästä ottelusta pinnaakaan.