Jeremy Hakala sairaalasta B-finaaliin

Ylöjärveläinen Jeremy Hakala venyi uskomattomaan suorituksen ratamelonnan MM-kisoissa Milanossa.
Kaksinkertaiset Suomen mestarit Jeremy Hakala (oik.) ja Niklas Vettanen hymyilivät rannassa kisojen jälkeen. (Kuva: Marja Hakala)
Ylöjärven melontamies Jeremy Hakala kuvassa oikealla. (Kuva: Marja Hakala)

Kangasalan Melojia edustava Hakala meloi parinsa Miika Nykäsen kanssa miesten kajakkikaksikkojen 1000 metrin B-finaalin sijalle seitsemän. Suoritusta voi pitää kovana, sillä Hakalan valmistautumista sävytti epäonni.
Vain päivää ennen kisamatkalle lähtöä Hakala joutui hakemaan apua märkivään viisaudenhampaaseen. Hampaan operoinnin jälkeen ylöjärveläiselle määrättiin kaksi lääkekuuria.
Sairaskertomus jatkui, kun Hakala saapui Milanoon viime viikon alussa. Keskiviikkona nuoren melojan kädet puutuivat ja hän menetti tajuntansa. Uuden sairaalareissun jälkeen Hakalalle päätettiin lopulta antaa lupa osallistua torstain alkueriin.
Alkuerissä pari Hakala–Nykänen sijoittui neljänneksi. Välierissä kaksikon sijoitus oli viides, joten edessä oli B-finaali.
Hakalan ja Nykäsen lopullinen sijoitus 38 parin joukossa oli 16.

Olympiahaave toistaiseksi jäissä

Hakalalla ja Nykäsellä oli omassa lähdössään lisäporkkanana pitää toiveet olympiapaikasta elossa, mutta tämä olisi edellyttänyt sijoittumista aivan B-finaalin kärkipäähän. Se ei kuitenkaan tällä kertaa onnistunut, vaan eroa kärkeen tuli 4,8 sekuntia ja edelle ehti kuusi alusta.
Tällä hetkellä Rion olympialaiset näyttävät jäävän Jeremy Hakalalta siis väliin.