Ylöjärven Urheilijoiden tytöt onnistuivat SM-aitaviesteissä

Ylöjärven Urheilijoiden 15-vuotiaat tytöt juoksivat 4 x 80 metrin aitaviestin seitsemänsiksi Seinäjoen SM-kilpailuissa lauantaina.
Ylöjärven Urheilijoiden Nea Lento (vas.) ei vilkuillut taakseen 15-vuotiaiden tyttöjen 4x100 metrin SM-alkuerässä ja saikin Oona Hietalalta kapulan ajoissa käteensä.
Ylöjärven Urheilijoiden Nea Lento (vas.) ei vilkuillut taakseen 15-vuotiaiden tyttöjen 4×100 metrin SM-alkuerässä ja saikin Oona Hietalalta kapulan ajoissa käteensä.

Olivia Mäkinen, Oona Hietala, Nea Lento ja Oona Laine selvittivät alkuerän 50,82 sekunnissa, eli he tekivät seuraennätyksen. Loppukilpailun ensimmäisessä erässä aitominen ei sujunut ihan yhtä juohevasti, mutta viesti kulki maaliin ajassa 51,10.
Mitalit olivat vielä aika kaukana, sillä Lahden Ahkeran pronssiaika oli 48,64. Valmentaja Tanja Niemi oli kuitenkin tyytyväinen tyttöjen suorituksiin ja asenteeseen.
– He eivät pelkää aitomista vaan toivovat sitä harjoiteltavan nykyistä useammin, Niemi myhäili.
Tytöillä oli kova ohjelma, sillä kaksi ja puoli tuntia aitaerän jälkeen he kuskasivat kapulaa
4 x 100 metrillä samassa juoksujärjestyksessä.
Tuloksena oli erän toinen sija ajalla 52,42, joka oli erien 19:nneksi nopein noteeraus 60 joukkueen kilpailussa. Finaaleissa juostiin kaksi erää. Urheilijat jäi viimeisestä paikasta 0,19 sekuntia.
– Yksi vaihto meinasi mennä pitkäksi, mutta muuten sekin oli hyvä juoksu, Niemi luonnehti.

Eskilstuna jäi Jessiltä väliin

Nea Lennon (vas.), Oona Hietalan, Oona Laineen ja Olivia Mäkisen hymy oli herkässä SM-aitaviestin seitsemännen sijan saavuttamisen jälkeen Seinäjoella. (Kuva: Tommi Lento)
Nea Lennon (vas.), Oona Hietalan, Oona Laineen ja Olivia Mäkisen hymy oli herkässä SM-aitaviestin seitsemännen sijan saavuttamisen jälkeen Seinäjoella. (Kuva: Tommi Lento)

Ylöjärveläinen Jessi Landström urakoi Tampereen Pyrinnön aloittajana voitokkaasti 19-vuotiaiden 4 x 100 metrin sileällä ja hopeamitalin arvoisesti aitaviestissä.
Landström ei enää surrut sitä, että viimeinen yritys rikkoa 100 metrin aitojen junioreiden MM-raja 14,15 jäi Porissa 0,04 sekunnin päähän.
– Matalilla aidoilla minun ei tarvinnut kuin juosta, mutta korkeille pitää jo hyökätä, ja se meinaa unohtua minulta juoksun loppupuolella. Asento nousee liian pystyyn, Landström myönsi tekniikkavirheensä.
Valtteri Toimela on kuulunut Pyrinnön viestijoukkueiden vakiokalustoon, mutta hän ei ole vielä päässyt aloittamaan kauttaan takareisivamman vuoksi.