Mika Kotiranta ja Juho Ojares tyrmäävät veronkorotustoiveet

Kokoomus puolustaa tiukasti ykkösasemaansa

Kokoomus aikoo olla seuraavienkin kuntavaalien jälkeen suurin puolue Ylöjärven paikallispolitiikassa.
Kokoomuksen Ylöjärven kunnallisjärjestön puheenjohtaja Juho Ojares ja kokoomuksen valtuustoryhmän kapteeni Mika Kotiranta sanovat ruiskaunokkipuolueen aloittavan kuntavaalityön välittömästi.
– Huomasimme eduskuntavaalityössä kaupunkilaisten olevan hyvin motivoituneita päätöksenteosta ja kaupunkimme tulevaisuudesta, he perustelevat.
Juho Ojares (vas.) ja Mika KotiranJuho Ojares (vas.) ja Mika Kotiranta haluavat luotsata kokoomuksen vaalivoittajaksi vuoden 2017 kuntavaaleissa. – Hoidamme asiat niin hyvin kuin se nykyisillä voimavaroillamme on mahdollista, ettei kaupunkilaisilla ole valittamista palveluiden suhteen, he sanovat.ta haluavat luotsata kokoomuksen vaalivoittajaksi vuoden 2017 kuntavaaleissa. – Hoidamme asiat niin hyvin kuin se nykyisillä voimavaroillamme on mahdollista, ettei kaupunkilaisilla ole valittamista palveluiden suhteen, he sanovat.

Juho Ojares (vas.) ja Mika KotiranJuho Ojares (vas.) ja Mika Kotiranta haluavat luotsata kokoomuksen vaalivoittajaksi vuoden 2017 kuntavaaleissa. – Hoidamme asiat niin hyvin kuin se nykyisillä voimavaroillamme on mahdollista, ettei kaupunkilaisilla ole valittamista palveluiden suhteen, he sanovat.ta haluavat luotsata kokoomuksen vaalivoittajaksi vuoden 2017 kuntavaaleissa. – Hoidamme asiat niin hyvin kuin se nykyisillä voimavaroillamme on mahdollista, ettei kaupunkilaisilla ole valittamista palveluiden suhteen, he sanovat.

Konkaripoliitikko Mika Kotiranta ja nouseva kyky Juho Ojares aikovat luotsata kokoomuksen vaalivoittoon vuoden 2017 kuntavaaleissa.
– Teemme töitä sen eteen, että puolueellamme on suurin ryhmä uudessakin kaupunginvaltuustossa, miehet vakuuttavat.
Kaksikko uskoo ison osan ylöjärveläisistä olevan tyytyväisiä kaupungin nykytilaan ja asioiden hoitoon.
– Meidän korviimme ei ole kantautunut moitteita, Kotiranta ja Ojares kuittaavat.
Kokoomusvaikuttajat ovat vakuuttuneita siitä, että maan uuden hallituksen toiminta selkeyttää kuntakentän arkea.
– Uskomme, että kolmen suuren puolueen yhteishallitus tekee ripeästi merkittäviä päätöksiä. Kunnat pääsevät suunnittelemaan arkeaan ja keskittymään olennaiseen eli palveluiden tuottamiseen. Varmaahan on, että valtio joutuu supistamaan kuntienkin rahoitusta, Kotiranta ja Ojares sanovat.

Veroihin ei kajota

Yhdestä linjauksesta Mika Kotiranta ja Juho Ojares pitävät sataprosenttisesti kiinni.
– Ylöjärven kaupungin taloutta ei hoideta verojen korotuksilla, he korostavat.
– Tuloveroprosentti ja kiinteistöverot ovat jo sellaisella tasolla Ylöjärvellä, ettei niitä voi enää hiivata ylöspäin, kokoomuskaksikko perustelee.
Kotiranta ja Ojares muistuttavat, että kaupunkilaisilla on oltava varaa muuhunkin kuin veroihin.
Miehet pitävät erittäin hyvänä viime vuosina noudatettua tiukkaa talouskuria, jonka ansiosta Ylöjärven kaupungin velkaantuminen on saatu pysäytettyä.
– Nyt kaupungin talouden tunnusluvut todistavat sen puolesta, ettei velkamäärä kasva vaan se alkaa pienentyä, he kiittävät.
Kotiranta ja Ojares pitävät budjettikuria välttämättömänä.
– Mielestämme talouden tarkka suunnitteleminen ja talousarviosta kiinni pitäminen ovat kantaneet hedelmää. Emme tarvitse lisä- tai muutostalousarvioita, he iloitsevat.
Kokoomuspäättäjät painottavat, ettei tarkan taloudenpidon tarvitse merkitä paikkakunnan kehittämisen lopettamista.
– Ylöjärvi voi ottaa käyttöönsä uusia toimintatapoja, he muistuttavat.
Kotiranta ja Ojares odottavat hyviä tuloksia esimerkiksi ensi vuoden alussa toimintansa aloittavalta tekniikka- ja ympäristöosastolta.
– Odotamme, että kaupungin  toimintaan juurtuvat aikaisempaa laaja-alaisemmat suunnitelmallisuus ja joustavuus, he toteavat.

Valtuusto voi olla 43-paikkainenkin

Mika Kotiranta ja Juho Ojares uskovat, että Ylöjärven kaupungin asiat tulisi päätettyä, vaikka seuraavassa valtuustossa olisi vain 43 jäsentä.
– Missään tapauksessa valtuustossa ei voi olla paikkoja nykyistä eli 51 paikkaa enemmän, he linjaavat.
Kokoomuspäättäjät tervehtivät ilolla uutta päätöskulttuuriratkaisua, jonka mukaan seuraavalla valtuustokaudella lautakunnissa istuisi pääsääntöisesti vain valtuutettuja.
– Linjaus on erittäin perusteltu, jotta päätöksentekijät tuntevat perinkotaisin asiat ja jotta he sitoutuvat ratkaisuihin. Nykyisessä systeemissä törmäämme useasti tilanteisiin, joissa valtuutetuilla ei ole pienintäkään hajua asian valmistelusta saati ehdotetun ratkaisun perusteluista, Kotiranta ja Ojares kertovat.
Kokoomusjohtajien mielestä Ylöjärvellä on tarkasteltava vielä lautakuntien määrää ja niissä olevien paikkojen määrää.
– Meidän mielestämme niin lautakuntien kuin niiden jäsenten määriä voisi pienentää.
– Sama koskee kaupunginhallituksen kokoa. Sielläkin voisi seuraavien vaalien jälkeen olla yhdeksän paikkaa.
– Kaupunginvaltuuston ja kaupunginhallituksen varapuheenjohtajien määrää on laskettava nykyisestä, he vaativat.
Mika Kotiranta sanoo, että nykyisen valtuuston on päätettävä niin hallituksen kuin lautakuntien sekä niiden puheenjohtajistojen vahvuudet.

Vaalityö on jo alkanut

Juho Ojares kertoo, että puolueen kunnallisjärjestö on kokoontunut jo kuntavaaleja varten.
– Vaalityömme on käynnistynyt. Tsemppi on kova.
– Olemme laatineet vaalityöaikataulun, joka ulottuu vuoden 2017 huhtikuun 9:nteen eli varsinaiseen vaalipäivään saakka. Näymme ja kuulumme eri yhteyksissä, hän kertoo.
Ojareksen mukaan kokoomuslaiset osallistuvat vaalityöhön isolla porukalla.
– Olemme aloittaneet ehdokkaiden etsimisen. Pidämme tärkeänä, että tulevat kuntapäättäjät saavat tietoa eri luottamustehtävien luonteesta hyvissä ajoin, hän painottaa.

Kahta ilmaa pormestarista

Pormestarimallista Mika Kotirannalla ja Juho Ojareksella on erilaiset katsontakannat.
Kotiranta korostaa pysyvänsä entisessä mielipiteessään.
– Mielestäni Ylöjärvi ei tarvitse pormestaria. Kannatan järjestelmää, jossa ovat virkamiehet ja luottamushenkilöt. Olen vahvistanut kantaani eri luottamustehtävissä toimiessani. Virkamiehet hallitsevat lait ja säädökset. Asiat hoituvat oikein. Luottamushenkilöt vastaavat poliittisesta päätöksenteosta, Kotiranta perustelee.
– Kumpi johtaisi Ylöjärveä paremmin merkonomi Kotiranta vai kouluttautunut ammattikuntajohtaja? Kotiranta kysyy ironisesti.
Juho Ojares ei sulje pois pormestarimallin mahdollisuutta, mutta hän ei myöskään vaatimalla vaadi pormestaria.

Enemmän kuin toistensa summa

Ylöjärven kaupunki valitsee pian elinvoimajohtajan, joka saa luotsattavakseen uuden tekniikka- ja ympäristöosaston.
Mika Kotirannan mielestä uudella osastolla on suuri vastuu Ylöjärven tulevaisuuden rakentamisesta.
– Tekniikka- ja ympäristöosasto vastaa siitä, että kaupungin tekemiset ovat erittäin harkittuja ja kauaskantoisia. Yksi organisaatio varmistaa, että asiat rullaavat. Kyse on siitä, että yhteistyö kantaa hedelmää, Kotiranta sanoo.
Hän muistuttaa, että tekniikka- ja ympäristöosaston on oltava arjessa paljon enemmän kuin sen osien summa.
Juho Ojareksen mielestä uudella organisaatiolla tavoitellaan kustannustehokkuutta.
– Kaikki tunnustavat sen, että joustava organisaatio saa myönteisiä tuloksia aikaan. Odotamme, että esimerkiksi tulevien yrittäjien asiat hoituvat aikaisempaa kätevämmin, hän miettii.

Visiot ovat selkeät

– Kokoomuksen johtama Ylöjärvi menestyy, Kotiranta ja Ojares lupaavat.
Heidän mielestään kaupungilla on erittäin hyvä tilanne niin asumis- kuin yritysalueiden suhteen.
– Ylöjärvi voisi ohjata nyt asukasvirtoja Vuorentaustaan ja Siivikkalaan, miehet sanovat.
– Mäkkylän alueesta tulee uusi suuri asuinalue, he lisäävät.
– Kolmenkulman yritysalue odottaa toimijoitaan. Meidän on huolehdittava siitä, että Ylöjärvellä on tarjottavina erilaisia vaihtoehtoja uusille yrityksille, Kotiranta ja Ojares painottavat.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?