B-tytöt rohkealla pelillä huipentumaan

B-tytöt ratkoivat lentopalloilun SM-lopputurnausjoukkueita Vilppulassa, ja Ryhti kukisti LP Kangasalan 2–0 (25–19, 25–19) sekä kotijoukkue Tähden 2–1 (19–25, 25–21, 15–10).

Tähteä vastaan pelin henki oli selvä: voittaja jatkaisi lopputurnaukseen Laihialle, ja Ryhdillä oli hieman vastaanottovaikeuksia alussa. Tähti johti kolmatta erää vielä 8–7, kunnes 13-vuotiaan Kiia Lampisen rohkeat syötöt käänsivät tilanteen.
Ainoa tappio tuli korkealta ja kovaa lyöneelle Kempeleen Lentikselle 0–2 (21–25, 19–25), mutta lohkon kakkossijakin antoi matkalipun lopputurnaukseen.
– Vastaanotto oli varmaa, mutta hyökkääminen tuotti välillä ongelmia ja virheitä tuli siinä liikaa, valmentaja Kati Jalonen myönsi
– Finaalipaikka oli realistinen tavoitteemme, ja sen saavutimme, kun oikeassa kohdassa pelasimme rohkeasti mutta kuitenkin järkevästi, hän iloitsi.
Laitahyökkäyksiä päättivät eniten Tiia Virta ja Kiia Sylvelin. Keskeltä tulosta tekivät Emmi Jalosen passeista Paula Vihanto ja Salli Joutsenvirta. Ella Kantola noukki liberona palloja varmasti.

D-tytöt aluefinaaleihin

Ryhdin hieno viikonloppu nuorisolentopalloilussa täydentyi, kun D-tytöt selvittivät tiensä lounaan aluefinaaliturnaukseen.
Välierissä Orivedellä Ryhti kukisti kotijoukkue Ponnistuksen 2–0 (25–12, 25–17) ja Ypäjän Yllätyksen 2–0 (27–25, 25–23), mutta Euran Raiku oli parempi luvuin 2–0 (25–19, 26–24).
Raikua vastaankin Ryhdillä oli mahdollisuudet voittoon, sillä se johti toista erää 22–17 ja pääsi syöttämään eräpalloa. Sitten tuli viisi hyökkäysvirhettä peräkkäin.
– OrPo-pelissä syöttömme oli parempi kuin kertaakaan tällä kaudella, eikä vastustaja päässyt hyökkäämään ollenkaan, valmentaja Harri Matilainen kehui.
Senni Virtasen passit löysivät toistuvasti 80 prosentin tehoilla hyökänneen Linnea Kuuselan. Venla Raittinen ratkaisi Yllätys-ottelun kahdella loistavalla venymisellään päätöspalloissa.
Lopputurnaus pelataan 18.–19. huhtikuuta, ja Ryhti anoo sitä järjestettäväkseen.

Comments are closed.