Viittä Ylöjärven koulua uhattu

Ylöjärven viime viikkojen koulu-uhkaukset ovat saaneet jatkoa. Maanantain ja tiistain välisenä yönä uhkausviestejä sai peräti viisi koulua.
Viljakkalan koulu on joutunut tänä vuonna pommiuhkausten kohteeksi jo kolme kertaa.

Viljakkalan koulu on joutunut tänä vuonna pommiuhkausten kohteeksi jo neljä kertaa.

Useille ylöjärveläisille kouluille on tehty viime yönä koulu-uhkauksia. Uhkausviestejä ovat saaneet Kurun yhtenäiskoulu, Viljakkalan koulu, Ylöjärven yhtenäiskoulu, Veittijärven koulu ja Ylöjärven lukio.

Poliisi on tehnyt tilanteesta uhka-arvion ja kouluissa toimitaan poliisin ohjeiden mukaan. Samoin noudastetaan Ylöjärven kaupungin turvallisuusohjeita. Koulupäivä pidetään kaikilla kouluilla normaalisti.

Ylöjärven kaupungin sivistysjohtaja Matti Hurstin mukaan varautumisen tasoa on nostettu niillä kouluilla, joihin uhkaukset ovat kohdistuneet. Myös muilla kouluilla kiinnitetään erityistä huomiota turvallisuuteen.

Uhkauksista keskustellaan luokissa oppilaiden kanssa. Lapset ja perheet saavat tarvittaessa keskusteluapua ottamalla yhteyttä Wilma-järjestelmän kautta koulupsykologeihin tai -kuraattoreihin.

Vanhemmat voivat halutessaan kysyä lisätietoja lapsensa omalta opettajalta tai rehtorilta ensisijaisesti Wilman-järjestelmän kautta.

Tilanne kouluilla on rauhallinen. Tiet0 uusista uhkauksista ilmoitettiin oppilaiden vanhemmille tiistaiaamuna Wilma-järjestelmän kautta.

Ylöjärven Uutiset seuraa tilanteen kehittymistä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?