Markkanen viihtyy nuorempiensa seurassa

Ylöjärven Ryhdin lentopalloilija Katri Markkanen voisi joukkueensa harjoituksissa lauleskella Paula Koivuniemen hittiä ”Aikuinen nainen”.
Hän on nimittäin ainut täysi-ikäinen joukkueessa, joka päätti ykkössarjan alemman jatkosarjan murskaavaan 0–3 (14–25, 14–25, 10–25) -kotitappioon Alajärven Ankkureille.
Katri Markkanen (vas.) neuvoo Emilia Putkisaarta, Kiia Sylveliniä (oik.) ja muita nuoria ryhdittäriä keskittymään karsinnoissa omaan peliinsä liikoja pohtimatta.
Katri Markkanen (vas.) neuvoo Emilia Putkisaarta, Kiia Sylveliniä (oik.) ja muita nuoria ryhdittäriä keskittymään karsinnoissa omaan peliinsä liikoja pohtimatta.

– Hyvin olen sopeutunut nuorten tyttöjen keskelle, ja kiva, kun sain pelata näin paljon, Markkanen sanoi.
Hän palasi kokoonpanoon joululta. Alkusyksy meni perheen toisen lapsen syntymän merkeissä, mutta Katri ei malttanut pitkään olla harjoituksista sivussa.
– Ne kuusi viikkoa, jotka lääkäri määräsin, pysyin poissa.
– Esikoinen syntyi alkukesästä, joten silloin tuli peleistä pidempi tauko. Ehkä siksi nyt tuntui helpommalta palata, Katri arvioi.
Ankkurit jatkaa pudotuspeleihin, mutta Ryhdillä on edessään putoamiskarsinta hämeenlinnalaista Team Tavast Volleyta vastaan.
– Tuttu tilanne minulle, sillä olen pelannut karsintoja – ja pudonnut kakkoseen – Ryhdissä. Meidän pitää vaan lähteä pelaamaan omaa peliämme liikoja miettimättä, Markkanen pohti.
– Nuoret likat ovat selvästi kehittyneet tämän kauden aikana, ja tästä pelistähän puuttui muutama runkopelaaja, hän huomautti.
Kehittymisensä osoittivat jälleen muun muassa parhaana palkittu Noora Honkanen, ilman suoria vastaanottovirheitä selvinnyt libero Emilia Putkisaari sekä rohkeasti yrittänyt Kiia Sylvelin.

Karsintoihin eri kokoonpanolla

Ankkurit-ottelun lopputulokseen ei kannata tuijottaa, sillä Ryhdiltä olivat sivussa Tiia Virta ja Ella Kantola hiihtolomareissun sekä Inka Raitala sairauden vuoksi.
Kun kaksi tehokkainta yleispelaajaa puuttui, Ryhdin oli käytännössä mahdotonta vastata moninkertaisen Suomen mestarin Olga Niemen, tämän tyttären Darja Subbotinan ja liigatason passarin Olga Lezhenkinan ja kumppaneiden kuvioihin.
Lisäksi koko loppukauden on sivussa polven ristisidevamman vuoksi keskitorjuja Emilia Raappana. Päävalmentaja Heikki Kosonen kuitenkin kertoi, että liigaporukoista saadaan avuksi ainakin Oona Yli-Pekkala ja Sonja Laitinen.
– Ryhdin kasvatit pelaavat nyt liigakevättä: Jessica Kosonen sekä Nelli Rantanen Rovaniemellä ja Tiia Pohjonen Kuusamossa. Se on viime vuosien pelaajapolitiikkamme mukaista, Kosonen muistutti.
Karsinnat pelataan sarjamääräysten mukaan 29. maaliskuuta mennessä. Aikaisin mahdollinen ajankohta on 14.–15. maaliskuuta, johon Ryhti yrittää pelit saada.
– Ne ovat kovia, mutta kasvattavia pelejä. Ihan hyvä, että tytöt pääsevät kokemaan sellaistakin, että sarjapaikka voi olla yhden pallon varassa, Kosonen sanoi.
– Tauko sopii meille, jotta pääsemme harjoittelemaan. Pelimme kulki todella hyvin heti joulutauon tehokkaan treenauksen jälkeen.

A-tytöt voitosta voittoon

Viime viikonloppuun kuului myös erittäin hyvää, sillä Ryhdin A-tytöt voittivat kaikki vastustajansa SM-sarjansa A-poolin viimeisessä turnauksessa.
Kotijoukkue Salon Viesti kaadettiin 2–1 (14–25, 25–22, 16–14), Jyväslentis 2–1 (25–21, 22–25, 17–15) ja Kuusamon Pallo-Karhut 2–0 (25–14, 25–13).
– Tekee varmasti tyttöjen itseluottamukselle hyvää, kun he pärjäävät nuorten sarjoissa. Sen on huomannut naisten peleissäkin, Katri Markkanen sanoi.
Ryhti hakee 11. huhtikuuta pelattavaa välieräturnausta kotikentälleen ja saa siihen monta liigapelaajaa, muun muassa Jessica Kososen sekä Salossa liberona touhunneen maajoukkuepassari Tiia Pohjosen.
– Monessa muussakin joukkueessa on liigavahvistuksia. Jospa Viestin naiset joutuisivat seitsemänteen SM-finaaliin välieräturnausta edeltävänä iltana, Kosonen virnuili.
– A-tyttöjen taso on kova. Melkein kaikki A-poolin joukkueet voisivat kaataa Ankkurit, hän vertaili.