Ylöjärven Ryhti kadotti taas pelirytminsä

Ylöjärven Ryhdin naisten nousuvire lentopalloilun ykkössarjassa ei kestänyt pitkään.
Ryhdillä oli viikonloppuna ilonhetkensäkin. Emilia Putkisaari (valkoinen paita), Inka Raitala (vas.), Emmi Jalonen ja Sonja Laitinen tuulettavat.
Ryhdillä oli viikonloppuna ilonhetkensäkin. Emilia Putkisaari (valkoinen paita), Inka Raitala (vas.), Emmi Jalonen ja Sonja Laitinen tuulettavat.

Viime viikonlopun kahdesta kotiottelusta käteen jäi kovan yrittämisen jälkeen yksi erävoitto, mikä merkitsi hyvästejä toiveille pudotuspelipaikasta.
Lauantaina pinnat haki Oulun Etta luvuin 3–0 (25–18, 25–17, 25–20), ja sunnuntaina juhli Kuortaneen valmennuskeskuksen joukkue erin 3–1 (25–20, 22–25, 25–14, 25–17).
– Tehokas yhteisharjoittelu ja treenipelit näkyivät heti joulutauon jälkeen, mutta sitten pelirytmimme katosi. Niin käy, kun ei päästä harjoittelemaan jatkuvasti koko joukkueella yhdessä, päävalmentaja Heikki Kosonen harmitteli.
Ryhtiläisiä asuu pitkin Pirkanmaata, ja esimerkiksi libero Emilia Putkisaari ja yleispelaaja Inka Raitala käyvät Orivedeltä vain kahdesti viikossa yhteisharjoituksissa.
– Myös Tampereelta tulevilta menee joka kerta puoli tuntia suuntaansa matkoihin. Kuortaneen likat ajavat kolmessa minuutissa polkupyörällä harjoittelemaan 8–9 kertaa viikossa ensiluokkaisissa oloissa, Kosonen vertasi.
– Kysymys on valinnoista, ja suosittelen jokaisen, joka asettaa urheilun ykkössijalle tulevaisuuden ratkaisuissaan, hakeutumaan valmennuskeskuksiin eli lentopalloilussa Kuortaneelle, Kosonen sanoi.
Sunnuntain pelin perusteella hänen sanoihinsa oli helppo yhtyä. Kuortane oli mukana osin eri pelaajilla kuin joulun alla Ylöjärvellä käydessään, mutta runko oli sama eli tyttöjen maajoukkue.
Jo puolessatoista kuukaudessa kehittymistä oli tapahtunut selvästi. Kuortane pelasi joka osa-alueella astetta varmemmin kuin Ryhdin ikätoverinsa
– Samalta viivalta nämä tytöt ovat lähteneet. Kuortaneella toistoja ja yhdessä tekemistä tulee paljon enemmän kuin Ylöjärvellä, Kosonen sanoi.

Peliruuhkakin painoi jo

Myös viime viikkojen kova ottelutahti näkyi nuorten pelaajien esityksessä molempina päivinä.
Etta-ottelu alkoi lauantaina kello 20, ja osalla pelaajista oli alla B-tyttöjen kolme SM-sarjaottelua. Ei ihme, että sunnuntain kolmannessa ja neljännessä erässä tuli paljon virheitä.
– Jalat tuntuivat siinä vaiheessa jo aika hitailta. Yritystä kyllä oli, mutta vastustaja pelasi meitä varmemmin, libero Emilia Putkisaari huokaisi.
Nuorille pelaajille oman ikäluokan SM-mittelöt ovat kuitenkin tärkeitä, koska naisten peleissä on tullut tukkaan lujasti pitkin talvea.
– Henkisesti ja motivaation kannalta nuorissa menestyminen auttaa, mutta voihan häviämisestäkin oppia, Putkisaari sanoi.
Hän harjoittelee myös Oriveden Ponnistuksen B-tyttöjen ja liigajoukkueen mukana ja allekirjoittaa Heikki Kososen näkemykset reippaasta kehityksestään tällä kaudella.
– Vastaanottoni on varmaankin mennyt eniten eteenpäin. Pelasin tosin ennen passarina, enkä joutunut siis juuri nostamaan. Myös sijoittumistani kentällä olen parantanut kauden mittaan.
Putkisaaren lisäksi Ryhdin parhaita viikonloppuna olivat niin ikään rajun ottelutahdin kuormittamat passari Emmi Jalonen ja yleispelaaja Tiia Virta.
Lauantain kamppailun toiseen erään ehtivät LP Kangasalan liigakiireiltä avuksi Sonja Laitinen, Oona Yli-Pekkola ja Netta Tuominen, mutta hekään eivät kyenneet kääntämään ottelun suuntaa.
Kuortanetta vastaan Ryhti vei toisen erän, koska syötti siinä Kuortanetta paremmin ja selvitti pitkät pallorallit edukseen.

Miesten voittotili auki

Ryhdin miehet aloittivat kakkossarjan alemman jatkosarjan iloisissa tunnelmissa voitettuaan Kauhavan Wisan vieraissa 3–2 (25–23, 22–25, 25–21, 17–25, 15–11).
Vain seitsemällä miehellä matkassa ollut Ryhti sai vihdoin vaihtohyökkäyksensä kuntoon, ja Sami Mäkinen johti joukkuetta sekä kovilla laitahyökkäyksillään että hyppysyötöillään.
– Kauden paras peli Samilta. Näköjään vanhan käsikin vertyy vähitellen, valmentaja Jari Rantanen virnuili.
Hyvin toimi myös passari Lauri Mäkisen ja kuutospaikalta kovia paukkuja takoneen Ilari Toimelan yhteistyö. Libero Niilo Nurmi puolusti ja nosti jälleen tarkasti.
– Ei tarvinnut edes kaikkia aikalisiä käyttää. Kaikki kunnia vastustajalle, sillä se puolusti junnupitoisella porukallaan hyvin, Rantanen tunnusti.
Ensi sunnuntainakin hän vie miehistönsä Etelä-Pohjanmaalle Nurmon Jymyn vieraaksi.

B-pojat takoivat selvää jälkeä

Vain yksi erä liikeni vastustajille, kun Ryhdin B-pojat kävivät Haminassa voittamassa lentopalloilun SM-sarjan E-pooliturnauksen.
Ainoan erätappionsa Timo Halttulan valmennettavat kärsivät Järvenpään Bluesille, mutta siitäkin ottelusta tuli voitto numeroin 2–1 (25–17, 23–25, 15–10).
Vilppulan Tähden 00-joukkueen Ryhti kaatoi 2–0 (25–19, 25–18), Nurmon Jymyn 99:n 2–0 (25–20, 25–15) sekä isäntäjoukkueen Karhulan Veikot huonotasoisessa pelissä 2–0 (25–17, 25–12).
Ryhdin ykköspassari Verneri Halttula jäi kuumeisena kotiin, mutta C-pojista lainattu Ville Kainulainen tuurasi häntä erinomaisesti.
– Villen työtä helpotti, että vastaanottomme toimi kautta turnauksen hyvin, mutta se ei vähennä hänen suorituksensa arvoa, valmentaja Halttula kehui.
Kainulainen pyöritti paljon keskihyökkäystä, mikä toisaalta helpotti Ilari Toimelan laitahyökkäämistä. Toimela selvisikin todella vähillä virheillä.
Turnausvoitto merkitsi Ryhdille nousua D-pooliin. Seuraava turnaus on erittäin tärkeä, sillä viimeisen sijan välttämällä Ryhti varmistaisi aluemestaruusarjan finaalipaikkansa ja pääsynsä SM-välierävaiheeseen.

B-tytöillä vaihtelevaa

Ryhdin B-tytöt pelasivat lauantaina SM-sarjan B-pooliturnauksen kotikentällään vaihtelevalla menestyksellä.
Maajoukkuetyttöjä vilisevä Raision Loimu puolusti sitkeästi ja löysi hyökkäystehonsa erien lopuissa napaten 2–0 (25–18, 25–20) -voiton.
Nurmon Jymyä vastaan näytti aluksi yhtä synkältä, mutta passari Emmi Jalosen syöttövuoro käänsi kelkan totaalisesti. Ryhdin voittolukemiksi kirjattiin 2–0 (25–22, 25–17).
Viimeinen peli Helsingin Puma Primea vastaan ratkaisi A-pooliin nousijan, ja Puma oli parempi luvuin 2–0 (25–23, 25–18).
– Pelimme ailahteli liikaa, mutta ajoittain nähtiin vallan mainiota taistelua. Riskillä syötetyillä aloituksilla tuli ässiä, mutta palloja meni myös paljon pitkiksi, Ryhdin valmentaja Kati Jalonen luonnehti.
Hänen tyttärensä Emmin ohella onnistujia olivat keskeltä tehokkaasti lyönyt Salli Joutsenvirta ja laidalta tulosta takonut Tiia Virta.

Comments are closed.