Haavisto päätti kauden erävoittoon

Lakialan hurjapää Jere Haavisto ajoi viime viikonloppuna kauden viimeisen motocrosskilpailunsa Viron Sömerpalussa. Tuloksena oli epäonnistuminen sekä erävoitto.
Jere Haavisto (142) oli jälleen vauhdissa motocrossradalla. (Kuva: Team Manninen Bros)
Jere Haavisto (142) oli jälleen vauhdissa motocrossradalla. (Kuva: Team Manninen Bros)

Etelänaapurissa ajettiin Baltic Master -hallimotocross-sarjan avausosakilpailu. Haavisto kilpaili MX2-luokassa, jossa kovinta vastusta tarjosivat Viron nuorten mestari Hardi Roosiorg ja 125-luokan EM-sarjassakin nähty Jan Jakobson.
Aika-ajoissa Haavisto ajoi toiseksi Jakobsonin jälkeen ja pääsi hyvistä asetelmista valitsemaan lähtöpaikkaansa kisaeriin.
– Ensimmäisessä erässä olin lähdön jälkeen noin viidentenä, mutta pääsin melko nopeasti nousemaan toiseksi. Jahdatessani kärjessä ajavaa Jakobsonia kiinni mokasin mutkassa ja kaaduin. Kaatumisessa meni sitten rutosti aikaa, ja lisäksi pyörän sarvet menivät hieman vinoon. Lopulta olin maalissa varmaan toiseksi viimeinen, Haavisto kertasi tapahtumia.
Adrenalin Arenalla lähtö tapahtui betonilta, minkä vuoksi Haavisto oli lähdöissä vaikeuksissa koko viikonlopun ajan.
Toisessa erässä Haavisto irtosi lähtöpuomilta kohtuullisesti ja nousi alkukiihdytyksen jälkeen toiseksi.
– Kärjessä kaasutellut Jakobson ajoi hyvin, ja pääsin yrittämään ohitusta vasta noin erän puolivälissä. Yhdessä radan isoimmista hyppyreistä sain puristettua Jakobsonin kiinni, ja seuraavassa mutkassa pääsin ajamaan sisälinjaa. Ohitustilanteessa taisimme osua vähän toisiimme ja Jakobson kaatui. Loppuerän ajoin rauhassa maaliin, erän voittanut Haavisto kertoi.
Team Manninen Bros -tallissa ajava Haavisto kilpailee ensi vuonna motocrossin EMX250-luokan Euroopan mestaruussarjassa. Taistelu EM-kullasta alkaa Italian Arco Di Trentossa 18.–19. huhtikuuta. Kotimaassa Haavisto nähdään MX2-luokan SM-sarjassa.

Comments are closed.