Sosiaaliviranomaisten asema ja toiminta ylöjärvellä

Juuri käytiin mielenkiintoista keskustelua päätoimitustilassa, Sosiaaliviranomaisten asemasta ja toiminnasta Ylöjärvellä Valon liiketalouden opiskelijoiden ja vastaavan nuorisotyöntekijän Riikka Majurin sekä Ylöjärven johtava nuorisotyöntekijä Asko Järvensivun kanssa.

Riikka sanoi että laitoksia on Ylöjärvellä paljon. Opiskelijat esittävät nuorisotyöntekijöille että laitosnuoret käyttäytyvisät vapaa-ajallaan huonosti julkisilla alueilla. Asko kuitenkin kumoaa väitteen kertomalla ylöjärven laitosnuoret ovat tarkan kontrollin alla eivätkä he ole varmasti kyseisiä rettelöitsijöitä.

Kouluruoka jakaa mielipiteet opiskelijoissa. Riikka toteaa ruuan olevan ilmaiseksi todella hyvää, kuitenkin joidenkin mielestä ruoka ei ole tarpeeksi ravitsevaa. Opiskelijat kertoivat kouluruuan valmistaman keittiö firman vaihtuvan yleisen tyytymättömyyden vuoksi. Askon kommentti tähän oli että Nuorilla on niin isot toiveet ruuan suhteen että yhtälö sen toteutuksessa on mahdoton Riikka lisää kouluruokatutkimuksen ruokaan on luvattavissa jonkinlaista muutosta.

Opiskelijat esittivät tärkeän kysymyksen: ”Pitäisikö ylä-asteella olla ilmainen välipala” nuorisotyöntekijät vastaavat että aamupalalla ja kouluruualla pitäisi pärjätä, toinen vaihtoehto on että lapsi ottaa välipalan mukaan kouluun.

Millaiset olosuhteet on peruskoululaisten välitunneilla? nuorisotyöntekijöiden mielestä välitunneilla kaikki sujuu hyvin. Välitunnit vietetään ulkosalla.

Myös kiusaamisesta keskusteltiin. Opiskelijat kysyivät saadaanko kiusaaminen loppumaan. Tähän nuorisotyöntekijät vastaavat että kiusaaminen on tapauskohtaista sekä piilokiusaaminen jää valitettavasti huomaamatta. Yleensä kiusaaminen näkyy luokassa. Riikka Majuri täsmää että kiusaamisesta puhutaan paljon ja sen estämisestä, mutta niiden oikea ratkaisu onkin vähän hankalampaa. Monet kiusaaja lapset pyytävät anteeksi, mutta sen vilpittömyydestä ei voi olla varma.

Ylöjärveläisillä nuorilla on paljon hyviä urheilu mahdollisuuksia sekä vapaa-ajan paikkoja kuten skeittiramppi, nämä mahdollisuudet bovat kuitenkin olleet väärinkäytön kohteena. Ylöjärveltä löytyy ilmaista toimintaa nuorille kuten sählyturnaukset kertoi Asko. Myös nuorisotilat ovat auki pitkin viikkoa. Sosiaalitoimi tukee lasten ja nuorten harrastuksia jos perheessä on tiukkaa. Nuoret löytävät itseään kiinnostavat harrastukset itse mutta esimerkiksi liikunnanopettaja voisi esitellä eri lajeja enemmän Nuorisotyöntekijät kertovat.

Opiskelijoiden mielestä ”Ylöjärvi on kiva ja hyvä paikka asua”.

 

 

 

 

Kommentointi on suljettu.