Jymy kuritti Ryhtiä olan takaa

Nurmon Jymy oli todella epäkohtelias kotijoukkue Ylöjärven Ryhdin naisille lentopalloilun ykkössarjassa.
Jymyn voittonumeroiksi kirjattiin poikkeuksellisen rumat 3–0-numerot (25–19, 25–11, 25–4), eivätkä ne paljoa valehdelleet.
LP Kangasalta lainattu passari Oona Yli-Pekkala joutui ylivoimaisen urakan eteen Nurmossa.
LP Kangasalta lainattu passari Oona Yli-Pekkala joutui ylivoimaisen urakan eteen Nurmossa.

– Eipä meillä ollut oikein mitään jakoa. Kokemuksissa oli liian suuri ero, Ryhdin valmentaja Kati Jalonen myönsi.
Ryhdiltä puuttui ykköspassari Emmi Jalonen, joka oli Englannissa alle 17-vuotiaiden PM-kilpailuissa Suomen mestarijoukkueessa.
Häntä sijaisti tuttu pelintekijä, LP Kangasalan liigaryhmästä lainattu Oona Yli-Pekkala, joka joutui kovan paikan eteen.
Jymyn kokeneet pelaajat, varsinkin hakkuri Maja Potpara, syöttivät niin pahoja aloituksia, ettei Yli-Pekkala saanut palloa läheskään aina passattavakseen.
– Vastaanottoon me pitkälti kaaduimme, sillä pallot nostettiin liian usein suoraan verkon ylikin. Myös suoria hyökkäysvirheitä tuli paljon, Jalonen sanoi.
Vielä ensimmäisessä erässä ja toisen erän alussa Ryhti pysyi hyvin kyydissä mukana, mutta sitten tasoero tuli räikeästi esiin.
Ryhdin parhaana palkittiin jälleen Inka Raitala, joka teki sen, mihin pystyi. Tiia Virtakin onnistui mutta vain hetkittäin.
Ensi viikonloppuna ennätysnuori joukkue saa huilata naisten peleistä ennen kovia tuplaviikonloppuja.

B-ikäisille poolitappioita

Ryhdin B-tytöt aloittivat varsinaisen SM-sarjansa A-pooliturnauksella Orivedellä kolmella niukalla tappiolla. Joukkue putosi B-pooliin.
Ryhti pystyi horjuttamaan kotijoukkue Ponnistusta kovilla syötöillä, mutta se ei riittänyt kuin 1–2 (22–25, 25–22, 13–15) -tappioon.
Juoni säilyi koko lailla samana Nurmon Jymyä vastaan.
Ryhdin kovasta taistelusta huolimatta voitto meni vastustajalle luvuin 2–1 (25–18, 24–26, 15–8).
Myös Valkealan Kajo selvitti taistelupallot hieman tehokkaammin kuin Ryhti ja kuittasi pinnat erin 2–1 (26–24, 20–25, 15–9).
Emmi Jalosta tuuranneet C-ikäiset passarit Venla Oksala ja Veera Nikkilä onnistuivat hyvin.
Myös Tiia Virta pelasi erittäin hyvän turnauksen puolustettuaan mahdottomiakin palloja peliin ja hyökättyään kovaa sekä rohkeasti, kuten teki myös hakkuri Kiia Lampinen.
Vastaanotossa onnistui parhaiten Kiia Sylvelin, joka teki järkeviä ratkaisuja laitahyökkäyksissään. Myös libero Ella Kantola oli varma.
B-poikien D-poolireissu Ylistarossa kulki hieman samoissa merkeissä.
Ryhti hävisi Nurmon Jymyn 99:lle 1–2 (25–21, 18–25, 5–15), saman seuran 98:lle 0–2 (17–25, 15–25) ja Loimaan Jankolle 0–2 (16–25, 13–25).
Ryhdin hyökkäyspeliin jäi iso aukko, kun Ilari Toimela mätki palloa 17-vuotiaiden PM-kultajoukkueessa Englannissa. Toni Nyman pelasi hyvän turnauksen mutta joutui kantamaan turhankin ison vastuun.
Passari Verneri Halttula sai juosta pallon perässä, koska vastaanotto hapuili ahdistavan pienessä salissa. Virheitä tuli paljon myös hyökkäyksissä.

D-tytöillä henki päällä

Ryhdin D-tytöt pelasivat hienon aluemestaruussarjan turnauksen Vilppulassa. Ryhti ei antanut neljän ottelun raskaassa urakassaan erääkään vastustajilleen.
Harri Matilaisen valmennettavat kaatoivat Vilppulan Tähden 2–0 (25–11, 25–21), Oriveden Ponnistuksen 2–0 (27–25, 25–18), Lempäälän Kisan 2–0 (25–19, 25–22) sekä Euran Raikun 2–0 (25–13, 26–24).
Ryhdittäret eivät hätkähtäneet, vaikka joutuivat muutamassa erässä välillä tappiolle. Pelihuumori riitti, ja rohkeat ratkaisut tuottivat tulosta.
Raikua vastaan Matilainen antoi vakiopassareille Senni Virtaselle ja Ilona Matilaiselle hengähdysaikaa. Venla Raittinen ja Linnea Kuusela tuurasivat heitä mainiosti. Ryhti selvitti myös euralaisten eräpallon.
Hyökkäyksessä tahtipuikkoa heilutti erittäin kovakätinen Pinja Lepola. Myös Helmi Peltonen pelasi tehokkaasti.
– Iloinen pitää olla tyttöjen monipuolisista taidoista sekä taistelutahdosta, joka ei nitkahtanut missään vaiheessa, Matilainen kiitteli suojattejaan.

Comments are closed.