YIlves jäi maaleitta Räikällä

Kruunupyyläisvieraat veivät pisteet kevätkierroksen päätöskamppailusta lukemin 0–2.
Ylöjärven Ilveksen naisten edustusjoukkue on tänä kesänä puutarhakaupungin urheiluelämän selkeä lippulaiva. Toistaiseksi joukkueen kausi kivikovassa Ykkösessä on lähtenyt käyntiin hieman yskähdellen. (Kuva: Jari Viitanen)
Ylöjärven Ilveksen naisten edustusjoukkue on tänä kesänä puutarhakaupungin urheiluelämän selkeä lippulaiva. Toistaiseksi joukkueen kausi kivikovassa Ykkösessä on lähtenyt käyntiin hieman yskähdellen. (Kuva: Jari Viitanen)

Lauantaina pelattuun kotiotteluun YIlves sai vastaansa nousukuntoisen IK Myranin. Kaksi edellistä otteluaan voitokkaasti pelannut Myran oli kotijoukkueen lailla Kakkosesta nousseiden joukkueiden ryhmää, joten YIlves lähti hakemaan ottelusta kotivoittoa aiempaa hyökkäävämmällä taktiikalla. Puolustusosastolta oli tällä kertaa työesteen vuoksi poissa Veera Allonen, mikä hieman heikensi kotijoukkueen alakertaa.
Jo ottelun alkuminuutit näyttivät, että edessä olisi tasainen vääntö kevätkauden viimeisistä sarjapisteistä. Kumpikin joukkueista pystyi luomaan tilanteita toisensa puolustusalueelle, ja maalivahdeilla riitti tasaisesti torjuntatehtäviä.
Eniten vastustajalle ongelmia aiheutti Jonna Hyvärinen, joka pelasi kotijoukkueen keskikentän pohjapelaajana ja katkoi vieraiden hyökkäyksiä sekä nousi myös terävästi käynnistämään vastaiskut. Maalipaikoille pääsy oli kuitenkin todella vaikeaa, sillä Myran iski hanakasti kiinni pallollisiin pelaajiin. Peli eteni maaleitta kotijoukkueen ongelmaksi tällä kaudella muodostuneelle jakson viimeiselle viisiminuuttiselle saakka.
Vieraiden hyökkäyspään sivurajaheitosta lähtenyt tilanne päätyi maalin edustalla vapaaksi unohtuneelle Maria Widjeskogille, joka ei erehtynyt, vaan tuikkasi pallon varmasti maaliin. Tämä 41 minuutilla syntynyt maali jäi ensijakson ainokaiseksi.
Toinen puoliaika eteni sekin tasaisissa merkeissä, vaikka vieraiden vahva fyysinen ote vesitti jatkuvasti kotijoukkueen takaa-ajoyritykset. Pallon suojaaminen ei ollut YIlveksen vahvinta osaamista, sillä kaksinkamppailut Myran vei kovalla prosentilla.
Aggressiivinen pallon tavoittelu johtikin vieraiden 0–2 johtomaalin syntymiseen ottelun 58. minuutilla. Kotijoukkueen hieman lepsu tilanteen purku päätyi kuudentoista rajalla Isalena Wikmanille, joka onnistui tuikkaamaan pallon pomppivana takatolpan kautta maaliin.

Parempi voitti

Kotijoukkueen keinot ottelun kääntämiseksi tyrehtyivät vieraiden vahvana pysyneeseen kaksinkamppailuvoimaan. Edes vaihtopenkiltä kentälle otetut tuoreet voimat eivät tilannetta muuksi kääntäneet, vaan maalitili jäi avaamatta.
Lähimpänä onnistumista oli loppuhetkillä Ykkösessä ensimmäiset peliminuuttinsa pelannut B-juniori Alina Seppä, joka kärkipelaajana harhautti ennakkoluulottomasti vieraiden maalivahdin jo ulos tiukasta pelitilanteesta. Valitettavasti pallo ajautui päätyrajan yli eikä maaliin.
YIlveksen hyvä peliesitys ei tällä kerralla riittänyt edes tasapeliin. Edessä on MM-kisatauko, jonka päättää kuukauden kuluttua kotiottelu Jyväskylän Palloseuraa vastaan. Tauolla yritetään ratkoa Ykkösen mukanaan tuomia haasteita, joihin ei ole onnistuttu vielä vastaamaan. Joukkueessa tiedetään, että oman pelaamisen tasoa pitää nostaa.

Comments are closed.