Ryhdin B-tytöt niukasti SM-pronssin viereen

Ylöjärven Ryhdin B-tytöt jäivät neljän voitetun pallon päähän pronssimitalista lentopalloilun SM-lopputurnauksessa Salossa viime viikonloppuna.
Einari Koivisto löi korkealta Napapiirin Pallokettujen torjunnan yli B-poikien SM-lopputurnauksessa. Toni Nyman (vas.) , Einari Särkilahti, Joni Sierlala ja Joonas Järnvall seurasivat.
Einari Koivisto löi korkealta Napapiirin Pallokettujen torjunnan yli B-poikien SM-lopputurnauksessa. Toni Nyman (vas.) , Einari Särkilahti, Joni Sierlala ja Joonas Järnvall seurasivat.

Ryhti hävisi pronssiottelun Euran Raikulle 1–2 (22–25, 25–17, 11–15). Ryhti siis sijoittui kovatasoisessa kausihuipentumassa neljänneksi.
– Ainahan nelossija on ikävin, mutta vaikean alkukauden jälkeen se oli huikea saavutus! Taistelimme hienosti, mutta asiat olisi pitänyt pystyä tekemään vielä hieman paremmin, Ryhdin valmentaja Kati Jalonen arvioi.
Ryhti voitti lauantaina alkulohkonsa peitottuaan Raision Loimun 2–0 (26–24, 25–22) ja jyväskyläläisen JyväsLentiksen 2–0 (25–13, 25–18). Se tiesi sitä, että puolivälierissä vastaan asettui Lempäälän Kisa.
LeKi oli joutunut uurastamaan yhden ottelun enemmän sijoituttuaan lohkossaan toiseksi. Ryhti sai vetää henkeä ja oli selvästi vahvempi lukemin 2–0 (25–13, 25–16). Lopulta LeKi sijoittui mainiosti viidenneksi.
– Se oli tosi hyvä peli meiltä, sillä tytöt hyökkäsivät rohkeasti, ja onnistujia oli paljon, Jalonen kehaisi.

Viestin liigatytöt olivat liikaa

Kultahaaveet huuhtoutuivat heti sunnuntain ensimmäisessä ottelussa, kun Salon Viesti kuritti välierässä Ryhtiä 2–0 (25–17, 25–15). Kummakos tuo, sillä finaalissa Nurmon Jymyn kellistäneen Viestin riveissä pelasi naisten liigaryhmän mukana harjoittelevia suurlupauksia.
Pronssiottelussa Ryhti ei saanut aisoihin Raikun maajoukkuehakkuria Piia Korhosta, joka jyskytti varsinkin kolmannessa erässä ykköspaikan hyökkäyksiä vastustamattomasti kenttään.
Toisen erän hieno esitys osoitti kuitenkin, etteivät Jalosen aisaparina joukkuetta valmentaneen Heikki Kososen vinkit muun muassa aloitusten suuntaamisesta menneet hukkaan.
Ryhti oli saanut Kuortaneelta vahvistuksikseen Daniela Öhmanin ja Jessica Kososen, jotka täyttivät odotukset. Keskitorjuja Öhman valittiin turnauksen tähdistöön, ja yleispelaaja Kosonen toi kovalla asenteellaan jämäkkyyttä koko joukkueeseen.
Libero Ella Kantola paransi otteitaan koko ajan, ja passari Emmi Jalonen rakensi peliä omalla, korkealla tasollaan. Joukkueessa pelasivat tällä kaudella myös Noora Honkanen, Paula Vihanto, Tiia Virta, Moona Turunen, Kia Sylvelin, Salli Joutsenvirta ja Marja Yli-Honkaluoma. Elisa Oja ei kyennyt pelaamaan, mutta kuului joukkueeseen kiinteästi huoltajan ominaisuudessa.

B-pojille ryhdikäs kymppisija

Ryhdin B-pojille jäi jopa tyttöjä enemmän jossiteltavaa, vaikka kymmenenneltä sijalta olikin pitkä matka mitalitaisteluun.
Kahdeksan parhaan joukkoon pääseminen jäi nimittäin Ryhdiltä vain yhden pallon päähän. Se oli ottelupallo lauantain neljännesvälierässä kuopiolaista Puijo Wolleyta vastaan. Kun sitä ei hyödynnetty, PuWo voitti 2–1 (21–25, 27–25, 15–9).
– Puijolla oli enemmän ruutia, ja sellainen joukkue yleensä vie kolmannen erän, Ryhdin valmentaja Timo Halttula tiivisti.
Ryhti kohtasi alkulohkossa tutun joukkueen, harjoituskumppaninsa Kalevan Lentopallon, joka takoi kotisalissaan Kaukajärvellä 2–0 (25–18, 25–17) -voiton, kun Ryhti haparoi aloitusten nostossa.
Ryhti pääsi kuitenkin yrittämään kahdeksan parhaan joukkoon pääsyä voitettuaan rovaniemeläisen Napapiirin Palloketut 2–0 (25–20, 25–17). Tässä pelissä vastaanottokin parani.
Tappio lopulta kuudenneksi sijoittuneelle PuWolle pudotti Ryhdin pelaamaan sunnuntaina sijoista 9–12 Linnainmaan koulun saliin. Ensin vastaan asettui NaPa, ja taas Ryhti oli parempi erin 2–0 (25–17, 25–21).
Vääntö yhdeksännestä sijasta Vilppulan Tähteä vastaan oli tuima, ja lopulta Ryhti taipui 1–2 (25–19, 19–25, 15–17).
Erot olivat siis kovin pieniä, eikä isäntäjoukkue KaLe:kaan yltänyt mitaleille vaan päätyi viidenneksi hävittyään puolivälierässä vantaalaiselle Keimolan Kaiulle 1–2. Kaiku hävisi finaalissa Nurmon Jymylle 0–2.
– Olen erittäin tyytyväinen toisen päivän esitykseemme. Hyökkäysvirheitä tuli vielä hieman liikaa, sillä vähän huonohkoistakin passeista pitäisi pystyä lyömään järkevästi eikä tyytyä löysään ratkaisuun, Halttula sanoi.
Ilari Toimela näytti jälleen joukkueen kapteenina esimerkkiä kaikilla osa-alueilla, ja libero Joni Siermala taisteli mainiosti. Toisena päivänä onnistujiin kuuluivat myös hakkuri Toni Nyman ja passariksi pikakomennuksen saanut Olavi Särkilahti.
Muut joukkueessa tällä kaudella pelanneet olivat Joonas Järnvall, Sami Hyle, Einari Koivisto, Santtu Valento, Verneri Halttula ja Jani Rautia. Timo Halttulan lisäksi valmentajana juonia punoi Petri Saari.

D-jujut seitsemänneksi aluefinaaleissa

Ryhdin D-tyttöjen Jujut-joukkue sijoittui seitsemänneksi lentopalloilun lounaisen alueen mestaruussarjan A-lopputurnauksessa.

Alkulohkossaaan Jujut voitti Paimion Yrityksen 2–0 (25–20, 25–22) mutta hävisi kotijoukkue Kosken Kaiulle 0–2 (11–25, 9–25).  Se tiesi ristikkäisottelua raumalaista Narvi-Palloa vastaan. Jujut hoiteli sen luvuin  2–1 (25–20, 22–25, 15–12).
Puolivälierästä äetsäläistä FC-57:ää vastaan tuli trilleri, jonka ryhdittäret hävisivät 1–2 (25–23, 5–15). Pääsy mitaliotteluihin jäi siis parin voittopallon päähän.
– Se oli iso pettymys, mutta äetsäläiset puolustivat niin hyvin, että meidän olisi pitänyt löytää vielä hieman lisää hyökkäysvoimaa, Jujujen valmentaja Harri Matilainen tunnusti.
Sijoitusottelujen aluksi Jujut hävisi Maskun Katajalle 0–2
(19–25, 20–25), mutta viimeinen peli Salon Viestiä vastaan päättyi 2–1 (25–16, 28–30, 15–9) -voittoon.
– Seiskasijakin on hieno suoritus kun ottaa huomioon, että hävisimme kauden ensimmäiset seitsemän peliämme ja pelasimme pitkään D- ja E-pooleissa. Tämähän on B-poolin sijoitus, Matilainen huomautti.
Tyttöjen teemana oli pitkin kautta hyökkäyspelin kehittäminen niin, että pelaajat pystyisivät oikeasti omiin ratkaisuihin. Työ alkoi tuottaa tulosta, ja lopputurnauksesta alueleirille valittiin kimmoisan ja kovakätisen Tuuli Kruutin lisäksi hyökkääjä Kiia Lampinen ja passari Veera Niemelä.
Myös toinen passari Venla Oksala onnistui mainiosti, samoin aloituksia varmasti nostanut Minerva Kannisto. Jujuissa pelasivat tällä kaudella myös Heli Haanpää, Jade Matilainen, Ella Saari ja Saana Joutsenlahti. Matilaisen kaverina valmentajana hääräsi Virpi Oksala.
Jujuja nuorempien D-tyttöjen Peipit-joukkue sijoittui kotikentällään pelaamassaan alueen B-finaaliturnauksessa kolmanneksi, joten sen loppusijoitukseksi tuli 15:s.
Peipit voitti alkulohkossa Littoisten Työväen Urheilijat 2–0 (25–22, 25–17) mutta hävisi Euran Raikulle 0–2 (18–25, 18–25). Puolivälierässä tuli äärimmäisen niukka 1–2 (27–25, 16–25, 15–17) -häviö Vammalan Lentopallolle, mutta sijoituspelissä kaatui Vampulan Urheilijat 2–0 (25–23, 25–23).
Hyökkäystehoja löytyi eniten Helmi Peltoselta ja Venla Raittiselta, mutta myös passarit Ilona Matilainen ja Senni Virtanen pelasivat vahvan turnauksen.
Muut Päivi Raittisen valmentaman joukkueen tytöt tällä kaudella olivat Linnea Kuusela, Pinja Lepola, Tuuli Ruoho, Iina Rantala ja Inka Sairiala.

Comments are closed.