Ryhti kuudes Hämeen viestissä

Tampereen Kaupissa hiihdettiin loppiaiselta siirretty Hämeen viesti, jossa Ylöjärven Ryhdin nuorekas joukkue sijoittui ykkösjoukkueellaan kuudenneksi ja Ylöjärven Urheilijat kahdeksanneksi.

Antti Ojansivu toi Ryhdin ensimmäiseltä osuudelta, 8 kilometrin perinteiseltä, kärjessä vaihtoon 12 sekuntia ennen Valkeakosken Hakan kakkosjoukkueen Harri Niemeä.
Hakan ykkösjoukkueen Tuomas Saksa kärsi sauvarikosta ja hävisi Ojansivulle 46 sekuntia. Urheilijoiden Antti Parkkinen oli kahdeksas.
Hyvin meni myös naisten kolmosjoukkueella, kun Katri Lylynperä pidensi Ryhdin johdon Hakan ykköseen jo 51 sekunniksi. Urheilijoiden Sanni Alatalo oli osuuden viidenneksi nopein.
Visa Joenperän osuudella Haka ykkönen sai Ryhtiä kiinni kolme sekuntia.
Lauantaina Kaupissa 14-vuotiaiden sprintin voittanut Veera Leppänen hävisi valkeakoskelaisten ykkösjoukkueen Sonja Lahtiselle vain kuusi sekuntia, mutta Hakan kakkosjoukkueen Hilda Kukonlehto päihitti molemmat yli 50 sekunnilla. Viidennellä osuudella johtoasema jo vaihtui, mutta Tino Stenman, Anni Haavisto, Juha Vankka ja Joonas Petäjäniemi taistelivat kunniakkaan kuutossijan.
– Koko joukkue hiihti odotusten mukaisesti, ja parin seiskasijan jälkeen lopputulos tyydyttää. Tosiasia on, että meillä on kärkiseuroihin verrattuna pulaa aikuishiihtäjistä, Ryhdin hiihtojaoston puheenjohtaja Pekka Seppälä myönsi.
Niinhän siinä lopulta kävi, että Haka korjasi kaksoisvoiton ykkösyhdistelmän kukistettua Ryhdin 7.28 minuutilla. Ylöjärveläinen Artturi Pensasmaa hiihti kakkosjoukkueen seitsemännen osuuden ja oli sen kolmanneksi nopein. Pronssi meni Lempäälän Kisalle, joka oli 3.40 minuuttia Ryhdin edellä.
Urheilijoiden viestiä veivät Alatalon jälkeen Akseli Kauppi, Emma Olander, Antti Salonen, Eeva Linnainmaa, Olli Teivaala ja Tuukka Teivaala. Kärkeen eroa tuli 9.51 ja Ryhtiin 2.23.
Urheilijoiden kakkosporukka päätyi 15:nneksi. Ryhdin kakkonen tuli18:nneksi sekä kolmonen 20:nneksi.
Samassa yhteydessä suksittiin nuorten neliosuuksinen pikaviesti. Ryhti sijoittui viidenneksi ykkösjoukkueellaan Elmeri Karjala, Aino Pihlava, Veeti Seppälä ja Milana Itäpää 43 sekuntia voittaja Hakaa hitaampana.
Ryhdin kakkosjoukkue oli 15:s ja kolmonen 16:s. Urheilijoiden ykkösjoukkue sijoittui 19:nneksi ja kakkosjoukkue 20:nneksi.