Tietääkö oikea käsi, mitä vasen tekee?

matti_paakirjoitus_320x194pxlPääministeri Jyrki Katainen osoittaa syyttävällä sormellaan kansalaisia. Hän kritisoi kansakunnan henkistä tilaa.
Kataisen matkailu ulkomaille on synnyttänyt näkemyksiä. Hän on kohdannut Ruotsissa juhlat, jotka antavat perin toisenlaisen kuvan maailman menosta kuin kotitanner antaa.
”Ollaan valloittamassa maailmaa, uskotaan itseen”, Katainen ihastelee länsinaapureita.
Pääministerin kannaattaa katsoa tarkasti peiliin ja etsiä todellisia syitä siihen, miksi ”Suomessa on aika vakavamielinen olotila”. Hyviä vastauksia löytyy myös Yleisradion teettämästä ansiokkaasta arvotutkimuksesta.
Maamme johto on lietsonut sote- ja kuntauudistuksillaan kansalaisten keskuuteen pelon, joka kouristaa jokaista ajattelevaa ihmistä. Kaksi keitosta on palanut niin pahasti pohjaan, että edes tehokas karhunkieli ei karstaa irroita.
Poliitikkojen on turha syyttää ihmisiä kulutusjuhlista ja muista toivetynnyreistä, joita  valtakuntaan on viime vuosikymmenien aikana juurrutettu. Esimerkiksi monessa kunnassa on ollut kautta aikojen paljon tolkkua eli tervejärkinen käsitys siitä, mihin rahaa käytetään. Ylhäältä tulleet uudet velvoitteet ja pakotteet ovat johtaneet kassakriiseihin sekä riittämättömyyden kahleeseen.
Kun valtion johto on hermostunut, olo välittyy suurelle yleisölle. Kansalaiset huolestuvat ja reagoivat.
Kaapin päälle korotetut voivat näyttää esimerkkiä vastuuntuntoisuudesta, maltillisuudesta sekä harkitsevaisuudesta.

Comments are closed.