Yritys hyödynsi Ryhdin virhesumat

Ylöjärven Ryhdin naisilta odotettiin selvää kotivoittoa lentopalloilun ykkössarjan kevätkauden alkajaisiksi, mutta tuloksena olikin niukka kotitappio.
Mona Mäkkylä (15), Hanna Hietikko (4) ja Outi Munnukka seuraavat, miten nosto onnistuu libero Oona Janatuiselta. Verkon toisella puolen Yrityksen Jenni Mäkinen (1) ja Sanna Rihu.
Mona Mäkkylä (15), Hanna Hietikko (4) ja Outi Munnukka seuraavat, miten nosto onnistuu libero Oona Janatuiselta. Verkon toisella puolen Yrityksen Jenni Mäkinen (1) ja Sanna Rihu.

Iittiläinen Kausalan Yritys kävi Kaukajärvellä hakemassa kaksi pistettä lukemin 3–2 (28–26, 22–25, 7–25, 25–16, 15–11) ja aiheutti lisämutkan Ryhdin tielle kohti pudotuspelejä.
Kun alemman jatkosarjan lohkoista vain voittajat menevät pleijareihin, Ryhdillä ei ole enää varaa moneen tappioon.
– Tavoitteena oli, että voittaisimme tässä sarjassa kaikki ottelumme, eikä valmistautumisessa mitään vikaa ollutkaan. Joulutauon lyhyt leiri onnistui, ja harjoittelimme viime viikon todella hyvin, keskitorjuja Mona Mäkkylä ihmetteli.
– Omiin virheisiimmehän me tänään hävisimme, Mäkkylä tunnusti.
Tilastot alleviivaavat tätä havaintoa vahvasti, sillä Ryhdin suorien virheiden lukumäärä erittäin oli 14+8+0+16+9.
Kolmannen erän rökälevoittoon Mäkkylä antoi todella ryhdikkään panoksen, sillä hänen syöttövuorollaan kotijoukkueen johto venyi 15–6:sta 23–6:een.
– Yritin syöttää enemmän viitoskulmaan, ja se tuotti tulosta, Mona selvitti illan kohokohtaansa.

Nostovirheet maksoivat liikaa

Olisi varmaan kannattanut muidenkin kuin Mäkkylän kokeilla samaa aloitusreseptiä, mutta kiusallisen usein pallo suunnattiin Yrityksen liberon Essi Martinmäen ulottuville.
Martinmäki sai nostella sitä jopa seisovilta jaloiltaan passari Miamari Kuroselle, joka käytti hyökkääjiään monipuolisesti.
Toki vieraatkin tekivät runsaasti virheitä, mutta yleispelaajien Sanna Rihun ja Veera Salomäen tehot olivat ratkaisevasti paremmat kuin Ryhdin laitaiskijöiden.
Katri Markkanen ja Eevi Ylä-Viteli eivät saanut palloa kuolemaan läheskään normaalisti, mutta Tiia Virralla oli hieman parempi päivä.
Ryhdin parhaana palkittiin kuitenkin keskipelaaja Daniela Öhman.
Hänelle olisi toivonut työtä enemmänkin kuin mitä tällä vastaanotolla pystyttiin tarjoamaan.
Pahiten Ryhdin nostopeli notkahti ensimmäisessä erässä, kun 14–5-johto kääntyi Jenni Mäkisen syöttövuorolla 14–15-lukemiksi. Jälkiviisaasti voidaan todeta, että siinä meni saman tien 3–0-voittokin.
Toista erää Yritys johti jo
15–10.
Silloin päävalmentaja Heikki Kososen tekemät vaihdot kuitenkin tepsivät.
Virran lisäksi Marika Mäkiseltä nähtiin jokunen kunnon voimalyönti.

”Fysiikkamme ei vielä riitä”

Ryhti esitteli jälleen uuden pelaajan, 16-vuotiaan liberon Oona Janatuisen, joka tuli Lempäälän Kisasta hankkimaan hyvää kokemusta.
– Oonalle tuli yhdeksän vastaanottovirhettä mutta myös hyviä suorituksia. Hän on erittäin kehityskelpoinen pelaaja, Kosonen summasi debyyttiä.
Kosonen ei selitellyt kitkerää tappiota, vaan muistutti jälleen, että varsin kokemattomalla joukkueella on runsaasti työnsarkaa edessään.
– Pitää treenata pelillisiä perusasioita, mutta myös fysiikkaa. Se ei vielä kaikilta osin riitä.
Viime kauden Yhdysvalloissa vaihto-oppilaana viettänyt Mona Mäkkylä myönsi tämän todeksi itsensäkin osalta:
– En ole vieläkään ihan samassa kunnossa kuin lähtiessäni, koska joukkueemme USA:ssa oli niin heikko. Vähän hakemistahan kauteni on toistaiseksi ollut, Mäkkylä mietti.
Häntä ei harmita joutuminen alempaan jatkosarjaan, jossa seuraavaksi tulee vastaan Mikkelin Passarit vieraissa.
– Kyllä tämä on meille oikea sarja, jossa oikeasti on mahdollista voittaa kaikki vastustajat, kuten syksyllä jo teimmekin.

Comments are closed.