Lylynperä ylivoimainen MM-katsastuksessa

Ylöjärven Ryhdin hiihtäjä Katri Lylynperä jatkoi murskaavan ylivoimaista menoaan 20-vuotiaiden MM-katsastuksissa, jotka siirrettiin lumettomasta Jyväskylästä Posiolle.

Lylynperä jätti 5+5 kilometrin yhdistelmäkilpailussa toiseksi sijoittunutta Seinäjoen Hiihtoseuran Jasmi Joensuuta 1.23 minuuttia. Kolmanneksi sijoittui Kymin Koskenpoikien Nea Katajala 9 sekuntia Joensuusta.
Seuraava viisikko mahtui 11 sekunnin sisään, mikä kuvastaa hyvin Lylynperän ehdotonta ykkösasemaa tässä sarjassa.
Myös Lylynperän seurakaverin Antti Ojansivun näyttö Italian Val di Fiemmessä tammikuun viimeisellä viikolla hiihdettäviin MM-kilpailuihin onnistui.
Alle 23-vuotiaissa MM-ladulle tähtäävä Ojansivu sijoittui miesten perinteisellä kympillä neljänneksi edellään vain miesten kansalliseen kärkeen kuuluvia.
Ylivieskan Kuulan moninkertainen arvokilpailukävijä Tero Similä kukisti Kouvolan Hiihtoseuran Kari Variksen 31,3 sekunnin erolla. Kolmas oli Anjalan Liiton Antti Häkämies 59,6 sekuntia Ojansivun edellä.  Ojansivun ero Similään oli siis 1.43,0.
Sen sijaan Valkeakosken Hakaa edustavan ylöjärveläisen Artturi Pensasmaan asemat 20-vuotiaiden miesten MM-valinnoissa eivät parantuneet 10+10 kilometrin yhdistelmäkilvassa, kun hän sijoittui yhdeksänneksi.
Kahdessa aiemmassa katsastuksessa kuuden parhaan joukkoon yltänyt Pensasmaa putosi kärkikahdeksikosta niin, että eroa edelliseen sijaan kertyi jo 37 sekuntia. Voiton vei Kouvolan Hiihtoseuran Lauri Vuorinen neljän sekunnin erolla Hyvinkään Hiihtäjien Waltteri Vinkanharjuun.
Viimeinen ja ratkaiseva katsastus pitäisi hiihtää 17.–19. tammikuuta Vantaalla aikuisten SM-kilpailujen yhteydessä, mutta sään pitäisi pakastua pian, jotta Hakunilan urheilupuistossa päästäisiin suunnitellusti ladulle.

Hämeen viesti siirtyy

Tampereen Kaupissa piti hiihtää loppiaisena Hämeen viesti, mutta lumettomuuden vuoksi se joudutaan siirtämään myöhempään ajankohtaan.
– Muuta vaihtoehtoa ei jäänyt, koska sääennusteiden mukaan tykkilumen tekoon vaadittavia lämpötiloja ei ole luvassa. Kolmen kilometrin lenkin lumettaminen on mahdotonta, eikä viestiä voida hiihtää kilometrin kierroksellakaan, Tampereen Pyrinnön toiminnanjohtaja Jarmo Hakanen kertoo.
– Milläpä seurat edes olisivat valinneet joukkueitaan, koska hiihtäjiä ei ole voitu katsastaa kilpailuissa, Hakanen huomauttaa.
Saman kohtalon kokivat myös Ylöjärven Urheilijoiden perinteiset Huurre-Porkka-hiihdot, jotka piti hiihtää Kaupissa viime sunnuntaina.