YIlves taipui taistelusta huolimatta

Ylöjärven Ilveksen naisten edustusjoukkue kohtasi viime viikonloppuna naisten Futsal-Liigassa kaksi kivikovaa joukkuetta Porissa.
YIlves joutui poistumaan kentältä kaksi tappiota niskassaan.

YIlves joutui poistumaan kentältä kaksi tappiota niskassaan. (Kuva: Jari Viitanen)

Ensimmäisessä kamppailussa vastaan asettui porilainen Mu-
san Salama, joka vei toistamiseen viikon sisällä pisteet YIlvekseltä. Revanssimielellä peliin lähtenyt YIlves otti johdon jo kymmenen sekunnin pelin jälkeen Jenni Häklin maalilla.
Tästä MuSa ei hätkähtänyt, vaan otti vääjäämättä vahvan otteen pelistä. MuSa karkasi nopeasti 1–2-johtoon, mutta läpiajoon karannut Eveliina Reponen piti vieraiden toiveita yllä 2–2-tasoituksellaan.
Toisen jakson alussa Elisa Mattila siirsi ylöjärveläisvieraat riemukkaasti johtoon hassutettuaan ensin koko MuSan puolustuksen solmuun. YIlveksen pelaajien mieleen hetkeksi hiipinyt hyvän olon tunne kostautui kuitenkin pian kolmena takaiskumaalina.
Lopussa kotijoukkue pääsi pelaamaan paineitta ja kasvatti johtonsa 7–3:een. Eveliina Reponen ja Tintti Kurtti pääsivät vielä kaventamaan, mutta lopulta YIlves hävisi maalein 7–5.
Sunnuntain toisessa ottelussa YIlvestä vastaan asettui sarjakärki Ilves FS. YIlves aloitti hienosti, ja peli oli ensimmäisen jakson puolivälissä tasan 1–1. YIlveksen maalista vastasi Tintti Kurtti komealla ylänurkkalaukauksella.
Pian YIlveksen tasoituksen jälkeen sähkökatkos keskeytti ottelun lähes tunniksi. Ylimääräisen tauon jälkeen Ilves FS sai pelitemponsa esiin ja karkasi tasaisen tehokkaasti jo 5–1-johtoon.
Tiukassa vartioinnissa koko päivän ollut Jenni Häkli alkoi saada tilaa vasta pelin loppupuolella, minkä seurauksena syntyi kaksi komeaa maalia. Loppukiri ei kuitenkaan riittänyt, vaan tamperelaiset nappasivat pisteet maalein 5–3.
Ensi lauantaina YIlves kohtaa lyhyen ajan sisällä kolmannen kerran MuSa:n. Nyt pelataan kotisalissa Ylöjärven Liikuntakeskuksessa. Samana päivänä YIlves kohtaa myös Tampereen Ilves-Kissat.

B-tytöt väänsivät tasapelin

Ylöjärven Ilveksen B-tytöt jatkoivat hyviä otteitaan piirinsarjan vierasottelussa Pirkkalan Jalkapalloklubin tyttöjä vastaan.
PJK onnistui maalinteossa heti ottelun alussa. YIlveksen Katariina Haverinen kuitenkin kuittasi ottelun tasoihin tarkalla ylänurkkakudilla.
Seuraavankin maalin teki YIlves. Viimeistelijänä toimi Heidi Linjamaa. Erinomaisen syötön osumaan tarjoili Friida Vallin.
Kun PJK onnistui maalinteossa vielä avausjakson lopussa, tauolle lähdettiin 2–2-tasalukemissa.
Toisen jakson alkupuolella PJK onnistui vapaapotkusta ja YIlves jäi takaa-ajajaksi. Ylöjärveläisten kova työnteko palkittiin kahdeksan minuuttia ennen päätössummeria. Maalista vastasi jälleen Heidi Linjamaa.
Ottelun lopussa ei enää osumia nähty, vaan kamppailu päättyi pistejakoon. Ensi sunnuntaina YIlveksen B-tytöt kohtaavat Valkeakosken Hakan Ylöjärven Liikuntakeskuksessa.