Ykköseen noussut YIlves etsii tukijoita

Jalkapallon Kakkosen lohkovoittoon jyrännyt Ylöjärven Ilveksen naisten edustusjoukkue etsii parhaillaan tukijoita, jotka mahdollistavat ensi kaudella pelaamisen kivikovassa Ykkösessä.
Jenni Häkli (2. vas.) on yksi YIlveksen valovoimaisimpia pelaajia. (Kuva: Jari Viitanen)
Jenni Häkli (2. vas.) on yksi YIlveksen valovoimaisimpia pelaajia. (Kuva: Jari Viitanen)

Nousu Ykköseen sekä pelaaminen Futsal-liigassa ei ole YIlvekselle mahdollista ilman yhteistyökumppaneita ja tukijoita.
Pelaaminen ensi kesänä Suomen toiseksi korkeimmalla sarjatasolla edellyttää entistä suurempia satsauksia lähes jokaiseen joukkueen toiminnan osa-alueeseen.
Ylöjärven puutteellisten talviharjoitusolosuhteiden vuoksi YIlves joutuu hakemaan talviharjoittelumahdollisuuksia lähipaikkakunnilta. YIlves on ensi kaudella ainoa naisten Ykkösessä pelaava joukkue, jolla ei ole kotikaupungissaan mahdollisuutta harjoitella hallissa tai lämmitettävällä tekonurmella. Tällaisia olosuhteita YIlves joutuu etsimään muun muassa Valkeakoskelta, Hämeenlinnasta, Porista ja Seinäjoelta. Tämä nostaa joukkueen toimintakustannuksia.
Lisäksi Ykkösessä pelimatkat pitenevät selvästi verrattuna Kakkosen otteluihin. YIlves vierailee muun muassa Vaasassa, Kokkolassa, Jyväskylässä ja Lahdessa.

Pelaajat kiinnostavat myös muualla

YIlves joutuu myös kamppailemaan entistä kovemmin pitääkseen huipputasolle nousseista pelaajistaan kiinni.
Useat Ykkösen ja Naisten Liigan joukkueet ovat kiinnostuneita ylöjärveläispelaajista. Niinpä YIlveksen on huolehdittava, etteivät pelaajien omat kulut nouse Ylöjärvellä pelatessa liian korkeiksi.
YIlveksen futsal- ja jalkapallokauden budjetti on arviolta
30 000–35 000 euroa. Tästä summasta vähintään kolmannes on tarkoitus kattaa yhteistyö- ja sponsorisopimuksilla. Loput kustannuksista katetaan pelaajilta kerättävillä maksuilla.

Comments are closed.