Kuulemistilaisuudet kannattaisi tuoda esille kunnolla

matti_paakirjoitus_320x194pxlSurkuhupaisaa.
Ylöjärven kaupunki uudistaa hallintoaan ja toimintakulttuuriaan. Se perustaa uusia elimiä, kuten asukaslautakunnan, ja on voimakkaasti mukana Tampereen kaupunkiseudun hallinnon uudelleenjärjestelyissä. Niin luottamushenkilöt kuin virkamiehet vaahtoavat esimerkiksi lähidemokratian tärkeydestä ja kaupunkilaisten kuulemisen  merkityksellisyydestä.
Mutta, mutta…
Tiedätkö sinä, mikä on Maankäytön ja palvelujen suunnittelu- ja toteutusohjelma MAPSTO 2014–2018?
Muiden muassa kaupunginvaltuutettu ja teknisen lautakunnan jäsen Markku Mäki-Ventelä ihmettelee ja kyselee MAPSTO:n perään Keskustan Ylöjärven kotisivulla julkaistussa blogissaan.
Ylöjärven lähihistorian kauaskantoisin ratkaisu on kaupungin tulevaisuuden viitoittaminen kuntauudistuksessa. Asiasta on menossa Tampereen kaupunkiseutua kattava selvitystyö, jota ammatillisesti ja korkealla moraalilla tekee Rauno Saari.
Selvitysmies haluaa oikeasti kuulla jokaisen paikkakunnan ruohonjuuritasoa ja hyödyntää julkisen mielipiteen mammuttihankkeeseen.
Ylöjärven kaupunki kutsuu tilaisuuteen osallistujia vaatimattomalla kuulutuksella. Herää kysymys, eikö kaupunki halua aidosti kuulla asukkaitaan ja aktivoida väkeään tulevaisuuden päälinjojen viitoittamiseen.
Lokakuu tuo pimeyden, mutta sen kaamoksen ei tarvitse heittää unihiekkaa aidon kansalaisaktiivisuuden ylle.
Herää ylöjärveläinen!

Comments are closed.