Toimela joutui pikahälyllä maaotteluun

Yleisurheilun Ruotsi-ottelussa Tuhkolmassa kilpailikin kaksi ylöjärveläistä.
Valtteri Toimela pinkoi ruotsalaismiehiä vastaan maaottelussa.
Valtteri Toimela pinkoi ruotsalaismiehiä vastaan maaottelussa.

Valtteri Toimela joutui pikahälytyksellä miesten 400 metrin aitajuoksuun. Jessi Landström oli aiemmin valittu kolmelle pikamatkalle 17-vuotiaiden otteluun.
Toimelalla oli vaikeuksia askelrytmin kanssa ensimmäiselle aidalle tultaessa. Juoksun loppupuoli sujui paremmin. Loppusuoran alussa Valtteri lähestyi lupaavasti Joni Vainio-Kailaa, muttei saanut tätä kiinni, vaan jäi kuudenneksi ajalla 54,35.
– Juoksuhan oli ihan hirveä, mutta muuten reissu oli kokemuksena hieno. Meillä oli murrosvaiheen miesjoukkue, jossa oli muutama muukin vuonna 1995 syntynyt kuin minä, Toimela mietti miesten 62 pisteen tappiota.
Hän myönsi, ettei valmistautuminen otteluun ollut ideaali.
– Tarkoituksenani oli kilpailla nuorten SM-ottelussa, joten olin harjoitellut kaksi viikkoa vain keihästä ja seivästä, kun tiistaina kuulin Jussi Heikkilän jäävän pois. En todellakaan voinut kieltäytyä tällaisesta tilaisuudesta.
Toimelan pitkä ja menestyksekäs kausi jatkuu vielä ensi viikonloppuna Koululiikuntaliiton mestaruuskilpailuissa pituushypyllä ja kiekonheitolla. Juoksut ovat taas ohjelmassa seuraavalla viikolla seurajoukkueiden Euroopan cupissa Tshekissä.

Viesti sujui Landströmiltä

Jessi Landströmin kolmen lajin urakka tyttöjen ottelussa alkoi lauantaina sileällä satasella, jonka hän juoksi 0,9 sekuntimetrin myötätuulessa 12,24 sekuntiin sijoittuen toiseksi.
Voittajasta ei jäänyt epäselvyyttä, sillä Ruotsin Johanna Gustafsson paineli 11,98, mutta Landström piti selvästi takanaan ennätyksensä 12,38 juosseen Emma Gällstedtin.
Lauantai-iltana juostiin aikuisten maaottelun yhteydessä 4×100 metriä, jossa Landström sai viikonlopun parhaan juoksunsa. Milla Heiskanen antoi kapulan, ja Landström paineli toista osuutta ottaen Tove Ågrenin kiinni. Katariina Liipo ja Emma Koistinen menettivät kuitenkin asemat, ja Ruotsi voitti ajoin 45,74–47,46.
Sunnuntaina oli vuorossa Landströmin päälaji, 100 metrin aidat. Siinä ei tullut onnistunutta juoksua. Aika painui 14,08:ksi, jolla heltisi kolmossija. Ruotsi vei kaksoisvoiton.
– Lähettäjä piti meitä totuttua pidempään valmiit-asennossa, ja sain huonon lähdön. Viimeisillä aidoilla oli sitten taas ongelmia, kun takajalka meinasi tarttua kiinni, Landström kuvaili pitäen ottelukokemusta hienona.
Hänen kauteensa mahtuu enää yksi seuraottelu. Sitten alkaa hyvillä mielin valmistautuminen uuteen peruskuntokauteen.
– Pääkilpailut menivät hyvin, joten kaudelleni voi antaa kiitettävän arvosanan.

Kujanpää urakoi ottelukultaa

Niin ikään Pyrinnön punapaidassa urheileva Urho Kujanpää urakoi puolestaan perjantaina ja lauantaina Raaseporissa 17-vuotiaiden kymmenottelumestariksi päihitettyään Helsingin Kisa-Veikkojen Tuukka Heinosen pistein 6595–6165.
Heinonen pääsi niskan päälle kuulassa, jossa hän oli Urhoa parempi lukemin 14,65–13,77. Urho oli juossut satasen 11,77:ään sekä hypännyt pituutta 607 ja valtasi asemansa takaisin korkeudessa tuloksin 175–166 tehden vielä 300 metrillä lisää eroa ajoin 38,16–28,28.
Toisen päivän alku oli kaksijakoinen. Pika-aidat voitti Urho 15,25–15,83, mutta kiekon Tuukka 44,48–35,69. Urhon leipälaji, seiväshyppy ratkaisi mestaruuden, vaikka Urho pääsikin vain 410, sillä Tuukka jäi 280:een.
Keihästä Urho heitti 52,81 metrirä ja kruunasi hyvän ottelunsa
1 000 metrin aikaan 3.03,27

Comments are closed.