YIlveksen voittoputkelle jatkoa

Ylöjärven Ilveksen naisten edustusjoukkue jatkoi vahvoja esityksiään kesätauon jälkeen jalkapallon Kakkosessa.
Rosa-Maria Siren (keltainen edessä) debytoi naisten Kakkosessa (Kuva: Esa Norvia).

Rosa-Maria Siren (keltainen edessä) debytoi naisten Kakkosessa (Kuva: Esa Norvia).

Ylöjärveläiset hakivat täyden pistepotin Nokialta ja kaatoivat kotonaan Maskun Palloseuran. Voittojen ansiosta YIlveksen asema sarjan kärjessä vankistui merkittävästi.
Nokialla YIlves hallitsi kenttätapahtumia lähes koko 90-minuuttisen ajan, mutta viimeistely ontui.
Lisäksi FC Nokian maalia vartioinut Ilves-laina Lilli Sandström teki muutaman paraatipelastuksen.
Ottelu sai melko erikoisen käänteen avausjakson viimeisillä sekunneilla, kun kotijoukkue sai rangaistuspotkun vaarattomassa tilanteessa tulleesta käsivirheestä.
Kokenut  Merja Jalasto sijoitti pelivälineen takuuvarmasti ylöjärveläisten verkkoon. Tauolle mentiin siis kotijoukkueen johdossa.
Heti toisen jakson alussa YIlves rakensi usean loistavan maalipaikan, mutta viimeistely oli edelleen yllättävän epätarkkaa.
Vieraiden maalihanat aukesivat vasta aivan ottelun loppuhetkillä.
Ensin Tintti Kurtti toi YIlveksen tasoihin ja hetkeä myöhemmin Veera Allonen viimeisteli voittomaalin kulmapotkun jälkitilanteesta.
Allosen osuman jälkeen varsinaista peliaikaa oli jäljellä enää noin kuusi minuuttia.
Sunnuntaina YIlves pääsi lähes kuukauden tauon jälkeen kotikentälle.
Vastassa oli kärkiviisikkoon kuuluva nousijajoukkue Maskun Palloseura, joka oli napsinut paljon pisteitä muilta kärkiryhmän joukkueilta.
MaPs antoi alusta lähtien pelin avaimet kotijoukkueelle. Vieraiden antaessa paljon aikaa ja tilaa, YIlves pyöritti peliä suvereenisti.
Kotijoukkueen maalitili aukesi avausjakson puolivälissä Tintti Kurtin viimeistellessä lähietäisyydeltä. Jatkoa seurasi jo muutaman minuutin kuluttua maaliahneen Jenni Häklin toimiessa viimeistelijänä.
Kurtti oli toistamiseen asialla puolen tunnin kohdalla. Hyökkääjä nosti pallon kaukaa liian ulkona omasta maalistaan pelanneen maskulaismaalivahdin yli.
Viisi minuuttia ennen taukoa oli Anni Paukkusen vuoro näyttää laukaisutaitoaan. Hurja kanuuna peräti 30 metristä upposi takatolpan juureen sinetöiden taukotilanteeksi YIlveksen selvän 4–0-johdon.
Toisen jakson ensimmäisellä minuutilla Paukkunen maalasi toistamiseen tykittämällä lähietäisyydeltä pelivälineen verkkoon. Maalitilastoon sai nimensä muutama minuutti myöhemmin myös Essi Nikkilä.
Kotijoukkueen päästyä 6–0-johtoon, YIlves vaihtoi kentälle tuoreita voimia.
YIlveksen vuonna 1999 syntynyt nuori lupaus Rosa-Maria Siren pelasi ensimmäistä kertaa aikuisissa.
Lisämaaleja pelissä ei enää tullut. YIlves otti kuudennen peräkkäisen voittonsa.
Naisten Kakkosen B-lohko on nyt puolivälissä ja kärjessä komeilee YIlves kolmen pisteen erolla ennen porilaista NiceFutis2:ta.
Ylöjärveläiset ovat voittaneet kahdeksasta ottelustaan kuusi ja pelanneet yhden tasapelin. Seuraavaksi YIlves vierailee Turun Pyrkivän kotikentällä
4. elokuuta.

Yksi kommentti

  1. Kohti naisten liigaa?

    Pakko nostaa hattua tälle porukalle. Tekevät jalkapallossa näköjään nousua jo ykköseen ja futsalissa taitavat osapuilleen samalla kokoonpanolla pelata talvisin jo peräti liigatasolla. Ilmankos peli on niin mukavan näköistä ja taitavaa. Harmi, että suuri yleisö ei tätä ole vielä hoksannut, mutta tyypillinen ylöjärveläinen urheiluviihteen kuluttaja taitaa muutenkin viihtyä enimmäkseen kotisohvalla.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?