Pusa menestyi Forssassa, Hietala Mikkelissä

Ylöjärven Urheilijoiden keihäänheittäjä Juuso Pusa nappasi Forssassa järjestetyissä piirinmestaruuskilpailuissa hopeaa.
Juuso Pusa kiskaisi itsensä piirin kakkoseksi.

Pusa kiskaisi parhaalla heitollaan tuloksen 60,59. Ylöjärveläinen ylitti kilpailun aikana kolmesti 60 metrin rajan. Piirinmestariksi nousi Oriveden Ponnistuksen Juuso Hassi, joka löi Pusan 18 senttimetrillä.
Kovimmasta kaaresta vastasi piirinmestaruuskilpailujen ulkopuolella heittänyt Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Rasmus Makkonen, joka nakkasi keihäänsä tulokseen 67,79.
Ylöjärvelle tuli mitali myös naisten keihäästä, kun Urheilijoiden Heidi Runsas sijoittui kolmanneksi tuloksella 32,85. Voiton vei Ikaalisten Urheilijoiden Marika Lähteenmäki tuloksella 42,03. Pisimmän kaaren heitti piirinmestaruuskilpailujen ulkopuolella kisannut Someron Esan Jenni Vuori. Hänen heittonsa kantoi 42,40 metriä.
Forssassa Ylöjärven Urheilijoista oli mukana myös Pauliina Mäkinen, joka teki parhaan tuloksensa naisten 200 metrillä. Mäkinen kellotti ajan 29,78 ja oli kilpailun neljäs. Voittoon juoksi Tampereen Urheilijoiden Melissa Virtanen ajalla 28,07.
Naisten 100 metrillä Mäkinen oli oman alkueränsä seitsemäs ajalla 14,38. Aika ei riittänyt finaalipaikkaan. 400 metrillä Mäkinen sai ajan 70,00, joka oikeutti viidenteen sijaan.
Naisten 800 metrillä Mäkinen oli kuudes ajalla 2.55,23. Ylivoimaiseen voittoon juoksi kovakuntoinen Vammalan seudun Voiman Minna Haka-Risku ajalla 2.14,36.
Piirinmestaruuskilpailujen naisten pituushypysssä Pauliina Mäkinen leiskautti tuloksen 3,90. Sillä hän pääsi sijalle 16. Voiton vei Tampereen Pyrinnön Heini Raunio tuloksella 5,55.
Mäkinen kävi lauantaina juoksemassa myös Laitilan kansallisissa kilpailuissa. Siellä hän oli 19-vuotiaiden naisten 100 metrillä kuudes ajalla 14,54.

Hietalalle kolme voittoa

Ylöjärven Urheilijoiden Oona Hietala kävi napsimassa kolme voittoa Mikkelin aluekilpailujen 13-vuotiaiden tyttöjen sarjassa.
100 metrillä tuli voitto ajalla 13,91. Toiseksi tullut Hirvensalmen Urheilijoiden Kaisa Mikander jäi Hietalasta viisi sekunnin sadasosaa.
Hietala voitti myös pituushypyn tuloksella 4,51. Tulos jäi hieman Hietalan normaalitasosta. Selitykseksi kelpaa hyppypaikalla puhaltanut vastatuuli. Hietala hyppäsi kilpailussa vain kahdesti. Toiseksi tuli Mikkelin Kisaveikkojen Jasmin Kähärä tuloksella 4,40.
Hietalan kolmas voitto tuli kuulassa, jossa ylöjärveläinen kirjautti tuloksen 8,58. Ristijärven Urheilijoiden Katariina Laamanen oli toinen tuloksella 8,48.
Hietala osallistui Mikkelissä myös kolmiloikkaan, jossa hän sijoittui toiseksi tuloksella 10,01, Voiton vei Kaisa Mikander tuloksella 10,20. Mikander sai hypätä 1,4 metrin myötätuuleen, kun Hietala joutui ponnistamaan nollatuulessa.