YIöjärven Ilveksen naiset ovat huippuiskussa

Ylöjärven Ilveksen naisten edustusjoukkue on tällä hetkellä pysäyttämättömässä vireessä. Viimeisimpänä ylöjärveläisryhmän jalkoihin naisten Kakkosessa jäi porilainen Nice Futis 2.
YIöjärven Ilveksen Jenni Häkli (edessä) ja Eveliina Reponen etenevät vauhdilla kohti porilaisten maalia. (Kuva: Kari Häkli)

YIlves haki Porista Koivulan kentältä komean voiton maalein 1–4. Samalla YIlves nousi tasapisteisiin sarjakärki Turun Pyrkivän kanssa.
Ylöjärveläisjoukkueen tilanne on erinomainen, sillä Pyrkivä on pelannut kaksi ottelua YIlvestä enemmän.
Ennen Ylöjärven Ilveksen kohtaamista Nice Futis 2 oli pelannut alkukauden tappioitta.
Porilaisjoukkue oli toistaiseksi kovin vastus YIlvekselle, joka oli pitkästä aikaa liikkeellä parhaalla kokoonpanollaan.
Kotijoukkue oli laatinut taktiikakseen pysäyttää ylöjärveläisten tehokaksikon Tintti Kurtin ja Jenni Häklin.
Heillä olikin ahdasta porilaisten keskuspuolustuksen puristuksessa.
Ottelun alku oli hyvin latautuneen YIlveksen pienoista hallintaa. Anni Paukkunen vei vieraat johtoon jo ottelun kahdeksannella peliminuutilla, kun tarkka laukaus upposi takatolpan juureen.
Tämän jälkeen peli kuitenkin kääntyi kotijoukkueen vahvan prässipelin ansiosta porilaisten hallinnaksi. Vieraiden tiivis ja hyvin liikkuva puolustus piti kuitenkin Nice Futiksen pois parhailta maalintekopaikoilta. Maalissa Saara Viitanen oli itse varmuus.
Tauolle mentiin pelitilanteisiin nähden YIlveksen hieman onnekkaassa maalin johdossa.
Pelaajavaihto
toi tulosta
Porilaisten hyvä ote jatkui toisen puoliajan alussa. Matalalta paistaneen ilta-auringon avustamana Nice Futis sai läpiajotilanteen, josta tuloksena oli tasoitusmaali.
Tasoitusmaalin jälkeen kotijoukkue vyörytti edelleen vahvasti, mutta ei kyennyt lisämaaleihin.
YIlves teki 65. minuutilla vaihdon, joka toi keskikentälle Elisa Mattilan.
Hän sekoitti hyvällä liikkeellään ja taitavalla pallonkäsittelyllään porilaisten pelikuviot lähes tyystin.
Samaan aikaan laitahyökkääjät vaihtoivat paikkoja, mikä aukaisi vieraiden maalihanat.
72. minuutilla Eveliina Reponen iski oikealta paluupallosta vieraille 1–2-voittomaalin.
Kuusi minuuttia myöhemmin oli Paukkusen vuoro tällätä vasurilla komea kaukoveto takatolpan viereen.
Sinetiksi vierasvoitolle Reponen juoksi vielä oikealta läpi ja nosti pelivälineen hallitusti porilaismaalivahdin yli takanurkkaan.
Voittopisteet vieraissa ennen lähes kuukauden ottelutaukoa maistuivat YIlvekselle.
YIlves on seuraavan kerran tulessa 16. heinäkuuta, jolloin se kohtaa vieraissa FC Nokian. Silloin on luvassa paikallisottelun sähköistä tunnelmaa.
Vasta neljä ottelua pelanneiden nokialaisten odotetaan nousevan kesän jatkuessa taistelemaan sarjan voitosta. FC Nokia on yhä tappioitta.