”Lempitapahtumani, jossa sympatia on huipussaan”

Ylöjärveläisestä Pöheikön Pölläyksestä on muodostunut festivaali, jonka esiintymiskutsun suomalaisen  iskelmätaivaan kirkas ikoni Paula Koivuniemi ottaa ilolla vastaan.
– Siitä on tullut lempitapahtumani, jossa sympaattisuus on huipussaan, hän kehuu.
Megatähti nousee estradille lauantai-iltana Räikänpuistossa, jossa perinteikäs ”takapihavestivaali” järjestetään nyt ensimmäistä kertaa.
Paula tulee jälleen viihdyttämään ylöjärveläisiä Pöheikön Pölläykseen.
Paula tulee jälleen viihdyttämään ylöjärveläisiä Pöheikön Pölläykseen.

Paula Koivuniemi on juuri palannut New Yorkin -matkaltaan, ja hän pitää kunnia-asianaan osallistua 12. kertaa järjestettyyn Pappa-Tuntureiden hyväntekeväisyysajoon Kaunialan Sairaalaan.
– Laulan perillä hyvin mielelläni sotainvalideille. Olen heille erittäin kiitollinen.
Iskelmätähti taittoi matkan vihreällä mopedilla valkoinen kypärä päässään Helsingin Kauppatorilta Kaunialan Sairaalan pihaan.
– Pääsin upeasti perille. Menopelini kulki yskimättä. Ajokeli oli mitä parhain. Vastassa oli aurinkoinen sotainvalidien ja henkilökunnan joukko sekä runsaasti Pappa-Tuntureiden ystäviä, Koivuniemi kiitteli.
Koko kansan kestosuosikki ei ollut ensimmäistä kertaa pappia kyydissä, sillä hän osallistui jo kolmannen kerran hyväntekeväisyystapahtumaan.
Mopedilla päristely palautti seinäjokelaistaustaisen viihdetaiteilijan muistiin sattumuksen nuoruudesta.
– Naapurimme renkipoika sai 15-vuotiaana mopon. Jotta sain kokeilla kaksipyöräistä koulukaverini kanssa Heleenpuistossa, jouduimme lahjomaan onnellisen omistajan Boston-tupakka-askilla, Koivuniemi hymyilee.
Hän sanoo, että sotainvalidien kunniaksi järjestettävä Pappa-Tunturi-tempaus merkitsee varmaa merkkiä kevään koittamisesta.
– Varaan tapahtumalle aikaani ensi toukokuuksikin, iskelmätähti lupaa.

Ylöjärvi sydämessä

Ylöjärveläisellä ”takapihavestivaalilla” Pöheikön Pölläyksellä on erityinen sija Paula Koivuniemen sydämessä.
– En lähde enää mihin tahansa tapahtumaan. Valitsen ne tilaisuudet, jotka tuntuvat mielekkäiltä ja kotoisilta, hän kertoo.
– Bändini pojat ovat aina sanoneet, että Pöheikön Pölläyksessä on hyvä ja rehti fiilis. Olen tuntenut samoin. Esiintyminen motivoituneelle yleisölle on antoisaa, iskelmälaulaja tilittää.
Koivuniemi nimeää Pöheikön Pölläyksen yhdeksi lempifestivaaleistaan.
– Erityisasema johtuu siitä, että yleisö on ollut joka kerta silmiinpistävän sympaattinen Ylöjärvellä. Tunnelma kumpuaa yhteishengestä, hän tarkentaa.
– Ihmiset saapuvat paikalle isolla joukolla. He fiilistelevät yhdessä ja intoutuvat laulamaan mukana. Yhteisestä tuokiosta näkee, että ihmiset pääsevät irti arjesta ja saavat iloa.
Iskelmäkuningatar nostaa laajasta ohjelmastaan kaksi kappaletta todellisen suven tunnusmerkeiksi.
– Minulle merkityksellisiä kesäisiä biisejä ovat Jori Sivosen säveltämä ja Juha Vainion sanoittama Aikaan sinikellojen sekä Esa Niemisen säveltämä ja sovittama sekä Raul Reimanin sanoittama Sata kesää, tuhat yötä.

Kiertue odottaa

Kapellimestari Mikko Franck marssitti rohkeasti oman artistisuosikkinsa Kansallisoopperan  päänäyttämölle toissa vuoden helmikuussa.
Paula ja Mikko -konsertti myytiin hetkessä loppuun, ja ulkopuolelle jäi paljon halukkaita.
Paula Koivuniemi iloitsee siitä, että kulttuuriaitoja murtanut tapahtuma synnytti konserttikokonaisuuden.
Vuoden loppupuolella maakuntakeskuksissa kuullaan supertähteä, kun maailmalla suurta arvostusta nauttiva kapellimestari Mikko Franck ottaa puikot käsiinsä ja astuu eri sinfoniaorkesterien komentajaksi.
Koivuniemeä kuullaan muun muassa Jyväskylä Sinfonian, Kuopion kaupunginorkesterin sekä Turun Filharmonisen Orkesterin kanssa.
– Lauluni saavat uuden ilmeen mahtipontisten orkesterien kanssa. Odotan innokkaasti syyskautta, iskelmäkuningatar kertoo.

Vihdoinkin joululevy

Suuren yleisön pitkäaikainen toive toteutuu.
– Teen nyt joululevyn, joka ilmestyy loppuvuodesta, Paula Koivuniemi paljastaa.
– Pitkäsoiton laulut on purkitettava nyt kesäaikaan. Jos ne äänitettäisiin juhla-ajan sisällä, olisin niin herkässä mielentilassa, ettei tallentamisesta tulisi mitään. Esimerkiksi Matka-levyn tekeminen nosti päivittäin tunteet pintaan, koska muun muassa Kaikkensa antanut -biisi kuvaa hyvin tarkasti omaa kokemusmaailmaani esiintyvänä artistina, hän pohtii.
Iskelmäkuningatar uskoo, että jouluäänitteestä tulee omanäköinen, kun hän linnoittautuu tuottajansa Mika Toivasen kanssa studioon.
Sisällössä on niin perinteisiä kappaleita kuin uusia tekstejä.
Koivuniemi sanoo, että keskeiset kristilliset juhlat herkistävät.
– Juhla-aikojen sanomat puhuttelevat ja koskettavat. Vaikka olen kesän lapsi, pidän talvesta sekä joulusta.
– Minulta on pyydetty joululevyä vuosikymmenet. En ole ollut valmis hankkeeseen. Nyt tunnen, että oikea hetki on koittanut.

The Voice of  Finland jää

Televioyleisön massiivisesti töllöttimien ääreen koonnut The Voice of Finland -ohjelma jää Paula Koivuniemellä historiaan.
– Sen tekeminen on ollut erittäin antoisaa ja vaativaa. Ohjelman koko tiimi teki ammattitaidollaan ja omistautumisellaan voimakkaan vaikutuksen, hän kiittää.
– Koen, että muidenkin artistien on päästävä esille toimivassa formaatissa. Teen tilaa uusille voimille, megatähti toteaa kahden kauden jälkeen.