Järki voitti

päätoimittaja Matti Pulkkinen, Ylöjärven UutisetKeilailijat elivät suuressa jännityksessä, kun lajin harrastaminen kotikaupungissa uhkasi loppua rahan puutteeseen eli ikääntyneiden keilakoneiden uusimatta jättämiseen.
Tapaus antaa paljon pohdiskelun aiheita.
Urheilutalo on remontissa. Tavallisesti vastaavat investoinnit sisällytetään kokonaistalousarvioon. Miksi juuri tässä tapauksessa olennainen hankinta jäi budjetoimatta?
Yhteiskunta huutaa kansalaistensa hyvinvoinnin perään. Mitä järkeä olisi ollut siinä, että ylöjärveläisiltä hävitetään harrastus, joka on jo vuosikausia vetänyt runsaasti osallistujia?
Asia herätti kaupungin päättävissä elimissä intohimoja. Moni halusi pitää rahapussin suun tiukasti kiinni, koska viime aikoina punakynä on saanut vedellä useita hankkeita. Luottamushenkilöt ajattelivat olla johdonmukaisia ja säästää. Miksi ei kysytty suureen ääneen ja oikeata vastausta vaatien, miten onneton lipsahdus on päässyt käymään? Kun virhe olisi tunnustettu, se olisi ollut helppo korjata ilman tappelua.
Tapahtumaketju osoittaa, että kaupunkilaiset reagoivat, kun vieteri vedetään kireelle.
Tässä asiassa voitti maalaisjärki. Kannatettava harrastus jatkuu ja ihmiset voivat kokoontua yhteen.

Comments are closed.