Erät karkasivat Ryhdin miehiltä

Ylöjärven Ryhdin miehet karkuuttivat otettavissa olleen voiton käsistään Vammalan Lentopallon vieraina kakkossarjan ottelussa.

VaLePa kuittasi pisteet lukemin 3–0 (25–16, 27–25, 26–24), vaikka esimerkiksi toista erää Ryhti johti loppuvaiheissa viiden pinnan erolla.
– Joukkueestamme ei löydy tarpeeksi voittamisen halua. Kokeneen kaartin pitäisi nyt näyttää esimerkkiä ja voittaa niitä palloja, joilla erävoittoja ratkotaan, Ryhdin päävalmentaja Jari Rantanen murahti.
Rantanen kokeili paikanvaihdoksiakin herättääkseen joukkuetta, mutta siitä ei ollut ratkaisevaa apua. Mirza Vehabovic siirtyi keskeltä hakkuriksi ja Sami Mäkinen yleispelaajaksi isolla vastaanottovastuulla.
– Eivät he huonosti pelanneet, mutta näkyihän se, että he ovat harjoitelleet toisilla paikoilla pelaamista, Rantanen luonnehti.
Iloa ryhtiläisten päivään toi B-juniori-ikäinen Ville Järnvall, joka tuli elämänsä ensimmäiseen kakkossarjapeliin pikahälytyksellä ja hoiti liberon tontin kaikella kunnialla.
Ryhdin pistepussi osoittaa edelleen nollaa, joten alempi jatkosarja kutsuu joulun jälkeen.
– Kyllä me pidämme kakkossarjapaikamme pelaamalla, mutta jatkosarjassakin pitää asennetta löytyä. Siinä on kakkos- ja kolmossarjan suurin ero, Rantanen pohti.
Syksyn avausvoiton jahtaaminen jatkuu ensi sunnuntaina kello 12 Soppeenharjun koululla Rantaperkiön Iskua vastaan.

C-pojille kaksi voittoa

Ryhdin C-pojat urakoivat lauantaina Kuopiossa neljä ottelua SM-sarjan C-poolissa ja voittivat niistä puolet. Ryhti putosi seuraavalle kierroksell D-pooliin.
Ryhti kukisti Korian Ponnen 2–0 (25–17, 25–16) ja Puijo Wolleyn 2–0 (25–15, 25–12). Tappiot tulivat Loimaan Jankolle 0–2 (25–12, 25–19) sekä Kempeleen Lentopallolle 0–2 (13–25, 10–25).
Kuopiossa pelattiin siis numeroiden valossa hyvin selviä otteluita, mutta tulokset eivät kerro koko totuutta.
– Syötöt nousivat isoon osaan, ja mekin repäisimme voittoeriemme aluksi 8–1-luokkaa olevat etumatkat Daniel Kososen hyppyleijoilla, kun kolme pisintä miestämme olivat torjumassa, Ryhdin valmentaja Olli Kainulainen kertoi.
– Todellisuudessa joukkueet olivat paljon tasaisempia, ja tulokset saattaisivat keikahtaa uusinnoissa toisinpäin. Kempeleen iso ja vahva porukka voidaan myös voittaa, hän mietti.
Aleksi Rantanen takoi laidalta hyvää tulosta yleispelaajana, ja nostajana kunnostautui vasta 12-vuotias Olli Kivimäki.

Comments are closed.