Ylöjärveläinen Timo Saarinen etenemässä parinsa Anssi Karppisen kanssa kohti autosuunnistuksen SM-kultaa

Ylöjärveläinen kartanlukija Timo Saarinen on ollut lyömättömässä vireessä hausjärveläisen autonkuljettajansa Anssi Karppisen kanssa autosuunnistuksen SM-sarjassa.
Timo Saarinen ja Anssi Karppinen ovat edenneet maastossa lähes virheettömästi. (Arkistokuva)

Saarinen ja Karppinen ovat voittaneet molemmat autosuunnistuksen talviosakilpailut. Parivaljakko on vahvasti kiinni jo ovat viidennessä suomenmestaruudessaan, koska kilpailijoiden loppupisteisiin heidän kolme parasta suoritustaan kauden ajalta. Kauden aikana ajetaan neljä osakilpailua.

Kausi käynnistyi 12. helmikuuta Riihimäen Urheiluautoilijoiden Talvieksytyksellä ja 26. helmikuuta oli vuorossa Janakkalassa suunnistettu Ahveniston Autourheilijoiden Ilvesajo.

Autosuunnistus.net kertoo, että Talvieksytyksessä Anssi Karppinen ja Saarinen etenivät numerolla 1 ja ajoivat lähtöpaikastaan huolimatta kovavauhtisen ja tarkan kisareitin läpi kolmanneksi pienimmällä aikavirhepisteillä.

Saarisella ja Karppisella on kasassa 200 pistettä. Toisena oleva pari Jari Koivisto – Toni Koivisto on kerännyt 185 pistettä. Kolmantena on pari Jari Ojanperä – Kari Mamia 183 pisteellä.

Lue Timo Saarisen haastattelu: Ylöjärveläisopettaja suunnistaa kuolevan lajin kärjessä