Virhesuma maksoi Ryhdille voiton Kuortaneella

Ylöjärven Ryhdin nuoren naisjoukkueen oppivuosi lentopalloilun ykkössarjassa jatkui 1–3 (13–25, 25–19, 19–25, 19–25) -vierastappiolla Kuortaneen valmennuskeskuksen joukkueelle.
Tiia Virran hyökkäys kulki ajoittain mallikkaasti Kuortaneella, mutta Inka Raitala (9) oli jälleen Ryhdin tehokkain.

Moni ryhditär pelasi ensimmäistä kertaa mattoalustalla, jolta ylimääräiset viivat puuttuivat. Koordinaatit olivatkin hukassa ensimmäisessä erässä, mutta sen jälkeen kahden nuoren joukkueen ottelu eteni hyvin tasaisena.
Oudossa hallissa varsinkin vastaanotto joutui suuriin vaikeuksiin Kuortaneen hyvin suunnattujen aloitussyöttöjen kanssa. Lisäksi pelaajat menivät ottamaan palloja, jotka olisivat menneet yli rajojen.
– Sijoittumisen kanssakin oli ongelmia. Pallo putoili sellaisiin kohtiin, joissa ei ollut ketään, koska sen ei odotettu tulevan niihin, Ryhdin päävalmentaja Heikki Kosonen luonnehti alun ongelmia.
Toisessa erässä Ryhti kohensi otteitaan, mutta sai myös apua vastustajalta, joka teki paljon syöttövirheitä. Kolmannessa erässä kotijoukkue repäisi nopeasti 4–0-johdon, eikä Ryhti saanut sitä hyvästä yrityksestään huolimatta kiinni.
Virheitä tuli myös viimeiseksi jääneessä erässä aivan liian paljon, jotta sarjapisteille olisi ollut asiaa. Sekä vastaanotto- että suorat hyökkäysvirheet summattiin Kuortaneelle 10:ksi ja Ryhdille 18:ksi.

Vain torjunnat voitettiin

Kuvaavaa oli, että Ryhdille 18 pistettä tehnyt Inka Raitala jäi teholukemiin +3 epäonnistuttuaan kahdeksan kertaa vastaanotossa.
Tiia Virtakin väläytteli sekä puolustuksessa että hyökkäyksessä.
Nostajana parhaiten onnistui libero Ella Kantola 42 prosentin tarkkuudellaan, mutta hänkin päästi lattiaan otettavissa olleita puolustuspalloja. Torjunnat Ryhti voitti 8–4, mutta se ei riittänyt.
– Pelaajillamme oli ehkä liian kiire ratkaista palloja. Puolustimme kohtalaisen hyvin ja vaimensimmekin vastustajan hyökkäyksiä monta kertaa, Kosonen luonnehti.
Vaikka tappioita on tullutkin, Ryhdin joukkuehenki on säilynyt hyvänä.
– Tytöt yrittävät peleissä loppuun asti ja harjoittelevat hyvin. Olihan tämä kaikkien tiedossa jo ennen kauden alkua; menestyspaineita ei tarvitse kantaa. Kuitenkin Nice-ottelua lukuun ottamatta kaikki häviöpelitkin olisivat toistaiseksi olleet voitettavissamme, Kosonen muistutti.
Kauden toisen voiton ottaminen ei taatusti ole helppoa ensi sunnuntainakaan, kun Ryhti matkustaa Nurmon Jymyn vieraaksi. Seuraavat kotiottelut Ryhti pääsee pelaamaan vasta marraskuun viimeisenä viikonloppuna.

C-pojat nousivat C-pooliin

Ryhdin C-pojat pitivät tilinsä puhtaana SM-sarjan D-pooliturnauksessa Jalasjärvellä voitettuaan Seinäjoen Lentiksen ja Lempäälän Jyryn 2–0 sekä Jalasjärven Jalaksen 2–1. Se tiesi nousua C-pooliin.
Ryhdiltä puuttuivat kovakätisimmät hyökkääjät Aleksi Rantanen ja Roope Keskinen. Tehoja kuitenkin löytyi muun muassa joukkueen lyhyimmältä pelaajalta Olli Kivimäeltä, joka pudotti muutaman makoisan peipin vastustajien kenttään.
Hyvä esimerkki monipuolisuudesta oli Ville Kainulainen, joka siirtyi passarin paikalta hyökkääjäksi ja päätti Daniel Kososen passeja tehokkaasti.