Ryhdille tärkeä avausvoitto Alajärveltä

Ylöjärven Ryhdin nuorekas naisjoukkue saalisti lauantaina erittäin tärkeän avausvoiton kaadettuaan Alajärven Ankkurit.
Salli Joutsenvirran syötöillä tuli paljon pisteitä Alajärvellä.
Salli Joutsenvirran syötöillä tuli paljon pisteitä Alajärvellä.

Alajärvellä päädyttiin Ryhdin voittolukemiin 3–1 (16–25, 25–19, 25–22, 25–19.
Sunnuntaina Oulussa Etta takoi kuitenkin taululle 3–0 (25–23, 25–7, 25–19) -numerot, kun Ryhti kärsi tappion.
– Ettakin olisi ollut voitettavissa, mutta emme pelanneet niin hyvin kuin lauantaina. Etta sai kuitenkin tehdä tosissaan töitä pisteittensä eteen, Ryhdin päävalmentaja Heikki Kosonen summasi.
Alajärvellä Ryhti ei hyökännyt ensimmäisessä erässä pelisuunnitelman mukaan, mutta toisesta erästä lähtien passari Emmi Jalonen löysi mainiosti Inka Raitalan ja Tiia Virran.
Myös aloitussyötöt vaikeutuivat. Ryhdin Salli Joutsenvirta paukutti vuorollaan kahdeksan pisteen putken.
Vastaanotto toimi kaikilta, ja etenkin Emilia Putkisaari pelasi erinomaisen liberopelin.
– Voitto oli kova suoritus senkin vuoksi, että meiltä puuttuivat reissusta aloitusseitsikon molemmat keskitorjujat sekä libero, Kosonen muistutti.
Oulussa Ryhti taisteli varsinkin ensimmäisen erän hyvin, mutta sen jälkeen kotijoukkue sai syöttöihinsä ruutia ja puolusti uhrautuvasti.
Ryhdin hyökkäystehot jäivät liiaksi jälleen onnistuneen Raitalan varaan.
Roosa Määttä suuntasi käytännössä kaikki syöttönsä parin neliömetrin alueelle, mutta silti ne olivat liian vaikeita Ryhdin nostajille.
– Tytöt saivat siinäkin hyvää oppia. Kokeneemmat pelaajat olisivat parin pahan syötön jälkeen menneet siihen väliin, mutta nyt niin ei tapahtunut, mikä söi myös hyökkäystämme paljon, Kosonen sanoi.
Ryhti jatkaa sarjaa ensi sunnuntaina kello 15 kotisalissaan urheilutalossa porilaista Koiviston Iskua vastaan. Heikki Kosonen on silloin Italiassa naisten MM-turnausta seuraamassa, joten Kati Jalonen johtaa Ryhdin peliä.

Comments are closed.