Piikki yhteisöllisyyden puolesta – Onneksi koronapassi antaa mahdollisuuden

Ville MäkinenKoronavirus ei päästä meitä helpolla. Tartuntoja on yhä enemmän ja Ylöjärvelläkin lähestytään 1 000 tartunnan rajaa pandemian aikana. Onneksi kuitenkin rokotuksia otetaan edelleen, vaikkakin aivan liian verkkaista tahtia. Ylöjärvellä vasta 69,1 prosenttia yli 12-vuotiaista on saanut kaksi rokotetta. Lukema on Pirkanmaan alhaisimpia.

Samaan aikaan joulu lähestyy. Joulu, jos mikä, on yhteisöllisyyden ja yhteisen tekemisen aikaa. Tämä näkyy myös Ylöjärven tapahtumakalenterissa. Otetaanpa esimerkiksi pelkästään Ylöjärven kirkon konsertit joulukuussa: Ylöjärven kirkossa kuullaan Musiikkiopiston orkestereiden joulukonsertti, André Linmanin joulukonsertti, Tuomaskuoron ja teekkarikuoron yhteinen joulukonsertti, Hurma-yhtyeen joulukonsertti, Tampereen Filharmonisen Kuoron joulukonsertti sekä Joulun ihme -joulukonsertti.

Tähän kun lisätään Kurun ja Viljakkalan kirkoissa kuultavat ja koettavat joulukonsertit sekä tukku muita ihmisjoukkoja kerääviä tapahtumia ympäri Ylöjärveä, voi vain toivoa, että kaikki sujuu hyvin ja turvallisesti.

Eniten täytyy toivoa, että koronatilanne pysyisi siinä määrin hallinnassa, ettei näitä monille kovin tärkeitä joulunajan tapahtumia jouduttaisi perumaan. Onneksi koronapassi antaa tapahtumajärjestäjille mahdollisuuden luoda turvallinen tapahtuma.

Viimeistään nyt ihan jokaisen ylöjärveläisen on huolehdittava siitä, että hankkii itselleen rokotuksilla suojan vakavaa tautia vastaan. On myös todistettu, että rokotukset vähentävät tartuntoja. Siispä piikit käsivarteen ja mukaan nauttimaan joulunajan yhteisöllisyydestä.