Pystyisitkö asumaan täällä? Jarno Virtala vuokraa ex-poliisiaseman putkaa majoittumiseen: ”Pikkuikkunoista näkee, onko päivä vai yö, Pikku Petekin on vieressä”

Ylöjärven Asemantiellä sijainnut poliisiasema sulki ovensa vuoden 2016 marraskuussa. Nykyisin tilat ovat vuokrakäytössä ja esimerkiksi vanha putka saa pian uuden vuokralaisen.
Jarno Virtala omistaa nykyään vanhan poliisiaseman, jossa putkia on yhteensä viisi. Nämä putkat on vuokrattu varastokäyttöön.

Tamperelaisyrittäjä Jarno Virtala hankki vanhan poliisiaseman tilat omistukseensa vuonna 2018.  Tällä hetkellä hänellä on yhteensä 700 neliömetrin tiloissa yli 25 vuokralaista, joiden joukossa on esimerkiksi hieroja, jääkiekkojoukkue ja remonttifirma.

Toimitilojen ohella vuokrattavana on esimerkiksi varastotilaa, mutta tämän lisäksi poliisiasemalla on myös mahdollista asua.

Hiljattain Virtala julkaisi Facebookissa ilmoituksen vapautuvasta alle 10 neliön minihuoneistosta, joka herätti heti kiinnostusta. Kyseessä on poliisiaseman vanha putka, joka on pienellä ehostuksella muunnettu asumiskäyttöön.

Tässä on asuinkäyttöön soveltuva vuokraputka, johon mahtuu mm. sänky. Virtalan mukaan putka meni kuin kuumille kiville Facebook-julkaisun jälkeen.

– Tämä on järjestyksessään viides putka, ja se muutettu jossakin kohtaa naisten pukuhuoneeksi. Siksi tämä on näistä ainut asuinkäyttöön sopiva. Muut viereiset putkat ovat varastoina, Virtala kertoo.

Betonisessa putkassa on säilytetty vanha makuupaikka, jossa Virtalan mukaan ei tiettävästi ole enää nykypäivänä nukuttu.

– Edellinen vuokralainen laittoi tänne jonkun parvisysteemin. Sitten tänne mahtuu kätevästi vaikkapa työpöytä.

Tämän poliisiaseman vanhan ohjauskeskuksen Virtala suunnittelee laittavansa seinälle.

Edullista majoittumista

9,5 neliön putkassa on lisäksi pieni vessa ja suihku ja tilaan mahtuu myös pyykinpesukone. Virtalan mukaan putka toimiikin hyvänä majoittumispaikkana esimerkiksi reissutyöläisille tai muille väliaikaismajoitusta kaipaaville

– Yksi vuokrasi tämä putkiremonttinsa ajaksi. Täällä saa olla ainakin rauhassa, sillä mitään ääniä ei kuulu. Huoneen yläosan pikkuikkunoista näkee myös, onko päivä vai yö. Kauppa ja Pikku Petekin on vieressä, Virtala markkinoi.

Mitä putkassa majailu maksaa?

– Kuukausivuokra on 185 euroa ja se sisältää sähköt ja veden. Sain tähän heti ilmoituksen tehtyäni uuden vuokralaisen ja jonossa on neljä viisi ihmistä.

Vuokraputkassa on pieni kylpyhuone.
Tamperelainen yrittäjä Jarno Virtala osti vanhan poliisiaseman tilat vuonna 2018. Hän vuokraa päätyönään kiinteistön tiloja. – Työ on monipuolista ja pitää sisällään kaikenlaista talonmiehen töistä vuokran perimiseen. Paikkana tämä on haluttu ja vuokralainen löytyy vapaaseen tilaan yleensä heti.
Poliisiasemasta on näkyvillä monenlaista muistoa. Tyhjissä mapeissa on ollut esimerkiksi ajokortteja ja taksinkuljettajien ajolupia.
Putkien vastakkaisella käytävän seinällä on mitta, jota ei ole maalattu piiloon.
Poliisiaseman ajoilta on jäänyt tiloihin monenlaista merkintää. Esimerkiksi ovissa lukee edelleen, missä käytössä huone on ollut.
Vuonna 1986 rakennetun poliisiaseman julkisivu kirkolta päin. Pikkuikkunat ovat putkien ikkunat.