Ei mene aikaakaan, kun taas äänestetään. Tammikuussa luvassa on aluevaalit. Kun on keskustellut asiasta ja kuulostellut ihmisten tuntemuksia, vaalit eivät oikein jaksa kiinnostaa ketään. Tämä trendi on todella huolestuttava.
Sote-uudistusta on väännetty niin pitkään, ettei kukaan tavallinen ihminen enää jaksa heristää korviaan asiasta kuullessaan. Sotesta on puhuttu vuosikausia ja puheet ovat jääneet muutamia poikkeuksia lukuun ottamatta aivan liian ylätasoisiksi.
Vuoden 2023 alussa aloittava hyvinvointialue on kunnista ja valtiosta erillinen julkisoikeudellinen yhteisö. Merkittävintä on, että hyvinvointialueella on itsehallinto. Ne jotka tuota valtaa itsehallinnossa käyttävät, valitaan ihan pian.
Pirkanmaan hyvinvointialueella pyöritetään parin miljardin euron budjettia, jolla ohjataan sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen järjestämistä. Hyvinvointialueen alaisuudessa työskentelee noin 18 000 sosiaali- ja terveysalan ammattilaista.
Ihan nappikaupasta ei siis ole kyse.
Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Mauri Heiska vetosi johtokolmikon kyselytunnilla kaupunkilaisiin, jotta nämä aktivoituisivat äänestämään.
Olisi äärettömän tärkeää saada Ylöjärveltä kattava ehdokasasettelu yli puoluerajojen. Hyvät ja pätevät ehdokkaat voisivat saada ihmiset vääntäytymään vaaliuurnille. Äänestysprosentin kasvattaminen puutarhakaupungissa on kaikkien ylöjärveläisten etu. Ylöjärvi tarvitsee mahdollisimman monta hyvinvointialueen valtuutettua.
Ylöjärven Uutiset on päättänyt tehdä ison työn sen eteen, että aluevaaleissa Ylöjärven äänestysprosentti nousee yli Pirkanmaan keskiarvon. Paikallislehti nostaa vaalien lähestyessä esiin asioista, jotka oikeasti kiinnostavat. Kerromme käytännön läheisesti, mitä hyvinvointialueiden tulo merkitsee tavalliselle kaupunkilaiselle.