”Tämä on Suomen hienoin podium”

Teivon ravikeskuksen pääkatsomon edessä, aivan radan tuntumassa, on huhkittu ankarasti kolme viikkoa säistä riippumatta. Kun ravit jatkuivat eilen kesätauon jälkeen, pääsivät voittajat nousemaan upouudelle palkintokorokkeelle.
Jan Kanervan (oik.) palkintokorokeideaa olivat toteuttamassa myös Päivi Hyvönen-Kanerva sekä Jason Rajala.
Jan Kanervan (oik.) palkintokorokeideaa olivat toteuttamassa myös Päivi Hyvönen-Kanerva sekä Jason Rajala.

Uusi palkintokoroke ei ole ihan mikä tahansa kyhäelmä. Kivilohkareista muuratusta podiumista tuli hevosenkengän muotoinen.
Tämän rakennustaidonnäytteen takana on Jan Kanervan ja Päivi Hyvönen-Kanervan perheyritys. Mukana töissä oli myös nuori kiviahkeroitsija Jason Rajala.
– Janilla on pyörinyt idea Teivoon rakennettavasta voittajakehästä jo kuudesta seitsemään vuotta. Tällainen rakennelma on ollut hänen lempilapsensa, ja nyt hän pääsi toteuttamaan sen, Päivi Hyvönen-Kanerva kertoo hymyssä suin.
Jan Kanerva esitteli ideansa Teivon Ravikeskuksen johtajalle Kimmo Thunebergille heidän yhteisen tuttavansa 50-vuotisjuhlissa.
– Kysyin, mikäs mies hän on. Kimmo vastasi, että hän on Teivon toimitusjohtaja. Silloin tärppäsi, Jan Kanerva nauraa.
Kanerva pääsi siis hieman yllättäen esittelemään ajatuksiaan uudesta voittajakehästä Thunebergille.
– Kimmo kysyi, mitä sellainen rakennelma maksaa. Sanoin, että ei mitään. Kaupat syntyivät heti, Kanerva kertoo edelleen nauraen.

Kivestä voi rakentaa mitä tahansa

Palkintokoroke rakennettiin hevosenkengän muotoiseksi. Valmiiseen rakennelmaan voi nyt käydä tutustumassa Teivossa.
Palkintokoroke rakennettiin hevosenkengän muotoiseksi. Valmiiseen rakennelmaan voi nyt käydä tutustumassa Teivossa.

Kivisen palkintokorokkeeen kylkeen on kiinnitetty vesileikkaamossa tehdyt punaiset kirjaimet, joista muodostuu sana Teivo.
Audio- ja valoalan yritys Powerset lahjoitti rakennelmaan valot. Sähköasennukset hoiti automaatio- ja sähköliike TAS-Service Oy. Kiviaines tuli puolestaan Rudus Oy:ltä.
Jokainen taho on ollut projektissa mukana hyväntekeväisyysmielellä.
– Emme olisi itse pystyneet kustantamaan näin upeaa palkintokoroketta, Kimmo Thuneberg myöntää.
Jan Kanerva on jo kokenut kivirakennelmien tekijä. Hän toivoo, että ihmiset huomaisivat, mitä kaikkea luonnonkivestä voi tehdä.
– Olemme rakentaneet esimerkiksi pihoja, pengerryksiä, aitoja, muureja, aallonmurtajia, maakellareita ja saunoja. Vain mielikuvitus on rajana, Kanerva toteaa.
Pienyrittäjä toivoo, että hänen työnsä saa näkyvyyttä Teivossa.
– Joskus kannattaa tehdä hyväntekeväisyyttä. Siitä voi sitten myöhemmin saada itselleenkin jotakin iloa, Kanerva sanoo.
Kimmo Thuneberg on varma, että uusi palkintokoroke herättää huomioita.
– Tämä on kirkkaasti Suomen raviratojen hienoin podium, johon ohjastajien, valmentajien ja hevosten omistajien on hieno nousta. Edellinen voittajakehä oli suorastaan ala-arvoisessa kunnossa. Nyt se muuttui kertaheitolla loistavaksi, yleisömäärältään Suomen suurinta ravikeskusta pyörittävä Thuneberg tuumaa.

Comments are closed.