Kuntavaalien äänestys- ja vaalimainospaikat selvillä

Vuoden 2015 eduskuntavaaleissa Ylöjärven katukuvaa värittivät monenlaiset puolueiden vaalimainokset.
Kuntavaalit järjestetään reilun 90 päivän päästä. Ennakkoäänestys alkaa keskiviikkona 7. huhtikuuta. Kaupunginhallitus päätti maanantain kokouksessaan Ylöjärven äänestyspaikoista ja vaalimainosten sijainneista.

Ennakkoäänestys kestää 13. huhtikuuta saakka ja varsinainen vaalipäivä on sunnuntaina 18. huhtikuuta.

Ylöjärvellä voi antaa äänen ennakkoon viidessä eri toimipisteessä. Äänestyspaikat ovat pääkirjasto Leijassa, Viljakkalan kirjastossa, Kurun kirjastossa, kirjastoautossa sekä Kauppakeskus Elossa.

Varsinaisena vaalipäivänä äänestyspaikat sijaitsevat 11 äänestysalueella. Äänestyspaikkoina toimivat Siivikkalan koulu, Vuorentaustan koulu, Metsäkylän koulu, Ylöjärven Yhtenäiskoulu, pääkirjasto Leija, Kauraslammen koulu, Takamaan koulu, Vahannan koulu, Mutalan koulu, Viljakkalan kirjasto sekä Kurun kirjasto.

Äänestyspaikkojen sijaintia ja kokoa muutetaan koronavirusepidemian takia siten, että tilat ovat riittävän väljiä turvavälien takaamiseksi. Lisäksi kulkeminen sisään tiloihin ja ulos tiloista voidaan ohjata eri oviaukoista.

Ylöjärvellä laitosäänestyspaikkoina ovat Tiuravuoren palvelukeskus sekä Ylöjärven terveyskeskussairaala. Lisäksi laitosäänestys järjestetään ympärivuorokautista hoitoa antavissa toimintayksiköissä.

Kymmenen mainospaikkaa

Vaalimainoksille kaupunki pystyttää mainostelineet kymmeneen eri paikkaan. Mainostelineet sijoitetaan Metsäkylään (Metsäkyläntie-Heikkiläntie), Siivikkalaan (Siivikkalantie-koulun kenttä), Vuorentaustaan (Mastontie-Pohjolantie), Keskustaan (Kuruntie-Kirkkopuisto ja Kuruntie-Soppeentie), Asuntilaan (Suolaniityntie-Asuntilantie), Viljakkalaan (Kyröskoskentie-Nikkiläntie ja Viljatie), Kuruun (Kauppatie) sekä Moisioon (Kuusistontie).

Vaalien ulkomainonta aloitetaan yleensä viikkoa ennen ennakkoäänestyksen alkua. Vaalimainoksia ei saa sijoittaa ennakkoäänestys- tai äänestyspaikalle tai niiden läheisyyteen niin, että niiden voidaan katsoa vaikuttavan äänestäjien vaalivapauteen. Mainokset eivät voi näkyä vaalihuoneistoon tai sen sisäänkäyntiin.