YIöjärven Ilves koki Ykkösen kovuuden

Ylöjärven Ilveksen naisten edustusjoukkue joutui heti jalkapallon Ykkösen avausottelussa kovaan testiin. Sarjanousua Liigaan tavoitteleva Jyväskylän Pallokerho osoitti ylöjärveläisille, miten tasokas sarja Ykkönen todellisuudessa on.
YIlveksen Eveliina Reponen (vas.) ottaa pallon haltuun, vaikka JyKP:n Jenni Talvela (4) ahdistelee. Viitaniemen stadionin uuden keinonurmen upea kunto mahdollisti korkeatasoisen jalkapallon pelaamisen. (Kuva: Kari Häkli)

Ottelu pelattiin uudella Viitaniemen stadionin keinonurmella, jossa YIlves joutui heti alusta lähtien alakynteen.
Vahvasti tähän kauteen satsannut JyPK oli niskan päällä, kun YIlves haki vielä kuvioitaan. Ylöjärven Ilveksen päävalmentaja Mikko Lepistö kertoi Ylöjärven Uutisten kausiennakossa, että YIlves lähtee pelaamaan erilaista peliä kuin vastustajat.
Lepistö piti sanansa, sillä hän oli valinnut joukkueensa taktiikaksi Jyväskylässä voimakkaan prässipelin. YIlves halusi haastaa ennakkosuosikikin ja mitata tasonsa tulevia koitoksia silmällä pitäen.
Taktiikka toimi alussa, mutta kostautui ottelun edetessä puolustuspäässä.
Maalivahti Saara Viitanen torjui ottelun alkupuolella kotijoukkueen läpijuoksut, mutta 23. minuutilla pallo löytyi ensimmäistä kertaa vieraiden verkosta. Kotijoukkueen maalitilin avasi Siiri Perälä.
Viisi minuuttia myöhemmin Perälä oli jälleen asialla, kun hän teki osuman maalin edustalta. 38. minuutilla Perälä täydensi hattutempun valmiiksi ja peli oli jo 3–0.
Kolme takaiskua eivät riittääneet, vaan avausjakson loppu oli YIlveksen kannalta edelleen synkkä.
JyKP:n Heta Markkula ampui kaksi maalia kahden minuutin sisällä, ja tauolle lähdettiin kotijoukkueen 5–0-johdossa.

Maalitili saatiin auki

Tauolla YIlves löysi uuden vaihteen peliinsä. Puolustus tiivistyi ja Jenni Häkli toi vaihtopenkiltä virtaa hyökkäyspäähän.
Ottelu tasoittui selvästi, ja myös YIlves pääsi maalipaikoille. 58. minuutilla Essi Vilonen teki YIlveksen historian ensimmäisen maalin Ykkösessä. Vilosen laukaus painui yläputken kautta jyväskyläläläisten verkkoon.
YIlves sai osumasta lisää intoa, mutta seuraavaa osumaa saatiin odottaa yliajalle saakka. Lopulta Jenni Häkli ampui vieraille toisen maalin tarkalla alanurkkalaukauksella.
Aivan ottelun viime sekunneilla kotijoukkueen Marika Ritvanen ampui kaukaa kaaripallon, joka yllätti vieraiden verkolla hyvän ottelun pelanneen Saara Viitasen. Näin avausottelun loppunumerot olivat JyKP:n eduksi 6–2.
Vaikka tappio oli ruma, YIlveksen pelissä oli hyviä merkkejä. Kaksi maalia sarjan suosikin verkkoon on aina hyvä suoritus.
Ykkösen pohjoislohkossa vain Tampereen Ilves on pystynyt satsaamaan tulevaan kauteen jyväskyläläisten tavoin. Niinpä YIlvekseltä on syytä odottaa hyviä tuloksia muita vastustajia vastaan.
Seuraavaksi YIlves kohtaa kotiavauksessaan Ykköseen niin ikään viime kauden päätteeksi nousseen Hämeenlinnan Härmän. Ottelu alkaa Soppeenharjun kentällä ensi maanantaina klo 19.30.