Aleksi Röyhkiö hakee päätöskisasta onnistumista – pienet mahdollisuudet vielä SM-mitaliin

Rallin SM-sarjan päätöskisa ajetaan tänään ja huomenna Turun ja Salon ympäristössä. Ylöjärveläinen Aleksi Röyhkiö starttaa ralliin SM3-luokan sarjataulukon viidenneltä sijalta.
Aleksi Röyhkiö lähtee luottavaisena kauden päätöskisaan. (Kuva: Jarno Saari)

Team Lediliä edustavan kuljettajan tähtäimessä on kärkiryhmän sijoitus, mutta ennen kaikkea Röyhkiön on tarkoitus päättää
SM-kausi onnistumiseen.

Kauden toiseksi viimeiset sarjapisteet olivat jaossa elo-syyskuun vaihteessa Laitilassa, jossa Röyhkiö ja kartanlukija Ville Mannisenmäki sijoittuivat lopulta kolmanneksi. Kyseinen kisa oli haastava 19-vuotiaalle Röyhkiölle, joka joutui ajamaan rallin läpi kuumeen jälkitaudissa.

– Nyt on miehet ja kalusto kunnossa. Alkuviikolla saimme alle hyvät ajotreenit Flying Finn Academyn leirillä. Ohjelmassa oli myös paljon nuottitreeniä. Luotto on kohdallaan autoon ja ajamiseen, Röyhkiö kommentoi.

Viikonlopun rallin käynnistyy jo tänä iltana, jolloin ajetaan kaksi erikoiskoetta nuotitusjakson jälkeen. Lauantain ohjelmassa on
seitsemän erikoiskoetta. Maalissa menestyjiä juhlitaan iltakuuden aikoihin.

– Edessä on varmasti haasteellinen kilpailu, kun perjantaina ajetaan pimeässä. Silloin voi syntyä tavallista suurempia aikaeroja, armeijan harmaissa parhaillaan palveleva Röyhkiö arvioi.

Aleksi Röyhkiöllä on vielä pienet mahdollisuudet SM-mitaleille, kun päätöskisassa on perinteisesti tarjolla puolitoistakertaiset
sarjapisteet. Nuorukainen ei ole asettanut ralliin tiettyä tulostavoitetta.

– Lähdetään nauttimaan hienoista ja vauhdikkaista teistä. Tavoitteena on ajaa ehjä kisa ja saada mahdollisimman hyvä päätös SM-sarjalle. Jos tässä onnistumme niin tuloskin on varmasti hyvällä tasolla, Ford-kuljettaja järkeili.