Ryhdin voimanaisille ennätyksiä ja mitaleja mastersien varustevoimanoston EM-kilpailuista

Päivi Ristolainen teki Tsekissä käydyissä kilpailuissa kaksi Suomen ennätystä. Päivi Ristolainen ja Minna Ristolainen olivat Suomen joukkueessa, joka voitti 50-vuotiaiden naisten joukkuemestaruuden.
Minna Ristolainen (vas.) ja Päivi Ristolainen toivat mukanaan liudan mitaleita Pilsenin EM-kilpailuista. Minnalla kaulassaan komea osallistumismitali ja kädessään joukkuekultamitali. Päivillä joukkuekultamitalin lisäksi henkilökohtainen kokonaiskilpailun EM-pronssi, sekä kyykkyhopea, penkkipronssi ja osallistumismitali. (Kuva: Sanna Hillberg)

Varustevoimanoston EM-kilpailut käytiin Tsekin Pilsenissä 5.-9. heinäkuuta. Ylöjärven Ryhdin kovakuntoinen kaksikko Päivi Ristolainen ja Minna Ristolainen olivat hyvässä iskussa.

Päivi Ristolainen sijoittui N50-ikäluokan alle 84-kiloisten sarjan kovassa kilokamppailussa kolmanneksi yhteistuloksella 400 kiloa, joka on samalla uusi Suomen ennätys. Kilpailun voiton vei Liettuan Giedre Vidziuniene tuloksella 405 kiloa ja hopea meni Iso-Britannian Joanne Frostille 400 kilon yhteistuloksella. Frost oli vaa’alla Ristolaista kevyempi, mikä ratkaisi hopeamitalin kohtalon.

– Oli tosi jännä kisa, kun oli niin tasaista.

Ristolainen oli tyytyväinen yhteistulokseensa 400 kiloa, joka oli myös hänen kisatavoitteensa. Tosin parannettavaakin jäi. Esimerkiksi ensimmäisen lajin eli kyykyn Suomen ennätystulokseen 160 kiloa jäi varaa.

– Ensimmäisessä nostossa horjahdin vähän taaksepäin. Laitoin seuraavaan 150 kiloa. Se meni tosi hyvin. 160 kiloa oli myös tosi kevyen tuntuinen, Ristolainen kertoo.

Ristolainen sivusi ennätystään penkkipunnerruksessa tuloksella 87,5 kiloa, joka sekin tuli helposti ylös. Maastonostotulokseksi jäi 152,5 kiloa, kun viimeiseen eli kolmanteen nostoon taktikoitiin kultamitalitaistossa 167,5 kiloa, joka jäi puolimatkaan.

– Ensi vuonna sitten vähän enemmän, Ristolainen lupaa. Silloin mastersien varustevoimanoston EM-kilpailut käydään Luxemburgissa.

Minna Ristolaiselle penkkiennätys

Minna Ristolainen oli samassa N50-ikäluokassa alle 69-kiloisten sarjassa kuudes yhteistuloksella 365 kiloa. Myös Minna Ristolaisella jäi yhteistulokseen parantamisen varaa erityisesti maastanostossa, jossa virhe viimeisen noston otteessa kostautui sillä, että 157,5 kiloa ei tullut ylös asti. Tulokseksi maastanostossa jäi 150 kiloa.

– Vedossa meni lajipronssi siitä, että otin huolimattomasti tangosta kiinni, Ristolainen harmitteli ja kertoi, että hänellä oli viimeisessä nostossa huikea kisatsemppi päällä.

Kyykyssä Ristolaisen tulokseksi jäi 127,5 kiloa, kun viimeisen lastauksen 135 kiloa meni hylkyyn. Penkkipunnerruksessa nousi puolestaan oma ennätys 87,5 kiloa.

Myös Minna Ristolaisen tavoitteena on maajoukkuepaikka ensi kevään EM-kisoihin Luxemburgiin.

Joukkuekulta lämmitti

Molemmat Ristolaiset olivat Suomen joukkueessa, joka voitti 50-vuotiaiden naisten sarjassa joukkuemestaruuden ennen Iso-Britanniaa ja Italiaa. Joukkueeseen kuuluivat heidän lisäkseen Nina Honka, Katja Ronkainen ja Sanna Joutsela.

Joukkuekullan lisäksi mieltä lämmitti kova kannustus.

– Hyvin oli suomalaisia kannustamassa. Veteraanien kisat ovat tosi kivoja, naiset toteavat.

Ryhtiläisten huoltojoukoissa olivat Ryhdistä Juha Ristolainen, Seela Nissilä ja Sisu Nissilä sekä kajaanilainen Topi Kyllönen.