Konsta Uutteran ennätystehtailu jatkui – Nea Lento lupaavassa hyppyvireessä

Mutalan juoksijanuorukainen Konsta Uuttera paineli päämatkansa 800 metrin ennätyksensä uusiksi Jämsän karnevaalikilpailuissa viime perjantaina, kun kello osoitti hänelle aikaa 1.53,86.

Ulkona Uutteran entinen ennätys oli viime kesänä alle 18-vuotiaiden EM-Jerusalemin alkuerissä syntynyt 1.54,50, mutta Jämsässä kaatui myös toissa talven halliaika kahden sadasosasekunnin erolla.

Pitkän kilpailutauon jälkeen Uuttera oli kesän aiemmilla kasisatasilla hyytynyt viimeisillä parilla sadalla metrillä, mutta nyt juoksu kulki komeasti loppuun asti miesten toiseksi kovimmassa erässä. Sen voittanut Pudasjärven Urheilijoiden Mikko Rahkola ennätti maalilinjalle 0,46 sekuntia ennen ylöjärveläistä.

Konsta Uutteran vauhti kiihtyy kesän jatkuessa ja Suomen edustustehtäviäkin on luvassa. (Kuva: Konsta Uutteran kotialbumi)

– Ensimmäinen kierros meni noin 56 sekuntiin, eli vauhti oli melko rauhallista, ja hieman kovemmalla aloituksella tänä kesänä pystyn 1.52-alkuiseen aikaan, Konsta uskoi.

Hän sijoittui myös 19-vuotiaiden yhteistuloksissa kakkoseksi, sillä kuumassa erässä Oliver Asikainen juoksi ennätyksensä 1.52,67. Vuoden nuorempi eli 2006 syntynyt Joonas Kumpulainen paineli samassa erässä peräti 1.50,59.

Asikainen ja Uuttera valitaan ikäluokan pohjoismaiseen maaotteluun, joka käydään Oslossa heinäkuun kolmantena viikonloppuna. Uuttera saanee juosta myös pitkän viestin, jota varten hän antoi sunnuntaina Jämsässä näytön ajallaan 49,76 sijoittuen miesten yhteisajoissa seitsemänneksi.

Ylöjärven Urheilijoiden Roosa Hartzell sijoittui naisten 800 metrin kuuman erän kuudenneksi kauden toistaiseksi parhaalla ajallaan 2.11,34. Pyrintöä edustava Siiri Tarkka oli 17-vuotiaiden yhteistuloksissa seiskasijalla juostuaan 2.33,95.

Kurulainen Miro Mäkinen juoksi 19-vuotiaiden 100 metrin alkuerässä ajan 11,54. Finaalissa meni 11,62, jolla heltisi viides sija. Ikaalisten Urheilijoiden Mikko Mäkipään alkuerä miesten satasella kesti 11,48.

Lennolle hyvä sarja Lempäälässä

Siivikkalalainen Nea Lento osoitti rohkaisevaa nousukuntoa Lempäälän hyppykarnevaalien naisten pituuskilpailussa. Lento ponnisti erittäin tasaisen sarjansa parhaaksi kolmannella kierroksella kauden kärkensä 607 ja sijoittui toiseksi.

Voiton vei moniottelijatähti Saga Vanninen tuloksella 625, joka Lennolta olisi vaadittu valintaan 22-vuotiaiden EM-kisoihin Espooseen. Lento mittautti myös 604, 605 ja 604, joten parina viime vuonna haitanneet askelmerkkiongelmat eivät enää vaivaa.

– Tuntuu, että hyppytekniikkani on hyvällä mallilla, mutta irtiottokyky ei ole vielä samalla tasolla. Uskon sen löytyvän loppukesää kohti, Lento arvioi.

Haavistolainen Eelis Harjunmaa hyppäsi Lempäälässä kaksi kolmiloikkakilpailua sijoittuen 19-vuotiaiden kuutoseksi tuloksella 13,15 ja miesten kisassa 13:nneksi pompittuaan 12,63.

Lielahden Kipinän Arttu Korkeasalolle osui vaisu päivä Lohjan kuulakarnevaaleilla. Hän työnsi parhaallaan 17,88, kun maan ykkösmörssärin paikasta Artun kanssa kamppaileva Turun Urheiluliiton Nico Oksanen ylsi 18,32:een.