Loukkaantumisesta toipuneen Nea Lennon katse on nyt loppukesässä – Yleisurheilijat tekivät kauden parhaitaan

Tampereen Pyrinnön siivikkalalainen Nea Lento lähti tähän yleisurheiluvuoteen tavoitteenaan hypätä pituutta ensi kuussa Espoossa käytävissä 22-vuotiaiden Euroopan mestaruuskilpailuissa, mutta suunnitelmaa on ollut pakko muuttaa.

– Viime kevät meni pitkittyneen loukkaantumisen kanssa, ja harjoitukset olivat lähinnä kuntouttavia ja aika paljon sovellettuja.

– Paikat ovat taas ehjät, ja peruskuntoa on rakennettu kesää varten, mutta päätavoitteenani voidaan pitää Kalevan kisoja ja oman ikäluokan SM-kilpailuja loppukesällä, Lento myöntää.

Vammoista kärsinyt Nea Lento keskittyy taas mitalijahtiin loppukesän SM-mittelöissä.

Hän hyppäsi molemmissa talven hallikilpailuissaan yli kuusi metriä, mutta SM-hallit jäivät väliin jalkavaivojen takia. Kesäkautensa Lento aloitti juhannusaattona sijoittuen Keuruulla toiseksi 597 kantaneella hypyllään.

– Se oli kelpo tulos taustaan nähden. Kilpailurutiini oli vielä hukassa, mutta olen iloinen, että pääsin näinkin nopeasti hyppäämään, hän kertaa.

Hyvää Keuruulla oli sarjan tasaisuus, sillä Lento sai tuloksen kaikilla kuudella kierroksella lyhyimmänkin leiskautuksen kannettua 579. Voittaja Gia Reinholm venytti 608, mutta Anne-Mari Lehtiö jäi kolme senttiä Neasta.

EM-Espooseen pääseminen edellyttäisi Nealta vähintään tulosta 625 loppuviikon hyppykarnevaaleissa Lempäälässä. Sitä hän ei turhaan pohdi:

– Lähden Lempäälään samalla, rennolla fiiliksellä hakemaan kilpailurutiinia ja hyviä hyppyjä. Kolmiloikkaakin on tarkoitus hypätä sitten loppukesästä, kun pohjaa on saatu rakennettua kuntoon.

Uutteralle sivumatkojen ennätykset

Pyrinnön mutalalainen puolimaileri Konsta Uuttera, 17, paranteli sivumatkojensa ennätyksiä viime viikolla. Tiistaina alittui 400 metrillä 50 sekunnin raja ensimmäisen kerran, kun kello pysähtyi Helsingin Eläintarhan kentällä aikaan 49,47.

Parin viikon takainen entinen ennätys koheni 71 sadasosasekuntia. Aattona lohkesi Ikaalisissa 1,8 sekuntimetrin vastatuulessa 200 metrin ajasta 0,56 sekuntia 22,48:aan.

Lielahden Kipinän Arttu Korkeasalo voitti Ikaalisten kuulakilvan 18,47 kantaneella työnnöllään, josta Eero Ahola jäi 45 senttiä. Viime kesän 22-vuotiaiden SM-pronssinainen, Tampereen Urheilijat -38:n Anni Vähäkoski sinkautti kiekkoa 43,07 parannettuaan kauden parastaan 65 senttiä ja sijoittui kuudenneksi.

Ylöjärven Urheilijoiden Roosa Hartzell juoksi Turussa 1 500 metrillä eränsä kakkoseksi parannettuaan kauden noteeraustaan 5,07 sekuntia aikaan 4.35,49. Hartzell jäi ennätyksestään vain 1,81 sekuntia.

Urheilijoiden kasvatti, Pyrinnön Siiri Tarkka sijoittui 15-vuotiaiden 800 metrillä toiseksi ajalla 2.33,93 ja ennätystään 0,99 sekuntia parantanut Emmi Sairanen viidenneksi 2.41,17:llä. Satasella Sairasen ennätys parani 15 sadasosaa tulemiin 14,31.

Pyrinnön kurulainen Miro Mäkinen, 18, paransi Helsingissä 100 metrillä kauden parastaan 11,42:een ja Ikaalisissa 200 metrillä 23,04;ään. Samaan pystyi Pyrinnön Kalle Raitala, jonka nelisatanen kulki Jyväskylässä 50,47. Ikaalisten Urheilijoiden Mikko Mäkipää juoksi Ikaalisissa satasella kesän kolmosaikansa 11,56, ja Pyrinnön Mikko Murto aloitti kautensa ajalla 12,27.