Ylöjärven poliittinen elämä koki jälleen kerran yhden mullistuksen, kun perussuomalaisten valtuustoryhmä hajosi ja samalla kahdeksan poliitikkoa lähti puolueesta.
Tapahtuma on varsin merkityksellinen, sillä lähtijöiden joukossa ja uuden valtuustoryhmän perustajissa on entisiä Ylöjärven perussuomalaisten todellisia voimahahmoja. Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Mauri Heiska on nauttinut arvostusta yli puoluerajojen. Tomi Saaristo on johtanut pitkään perussuomalaisten kunnallisjärjestöä ja hänet tunnetaan kovana sekä asiakeskeisenä puurtajana. Inga-Mari Lehti tuli näyttävästi valtuustoon ja otti heti ison roolin. Panu Koski tiedetään pyyteettömänä ahkeroijana. Kun samassa rytäkässä perussuomalaisista lähti neljä varavaltuutettua, on Ylöjärven perussuomalaisilla todella iso pohdinnan paikka. On erittäin vaikea kuvitella, että tämän rysäyksen jälkeen perussuomalaiset pystyisi enää seuraavissa kuntavaaleissa nousemaan Ylöjärven suurimmaksi.
Perussuomalaisten sisäinen hajoaminen tarkoitti myös sitä, että kokoomus ja demarit ottivat niin sanotusti komennon valtuustossa. Samalla mietittäväksi tulee, aletaanko luottamuselimien puheenjohtajuuksia jakaa uudelleen. Pakollista muutosta ei ole, sillä esimerkiksi Mauri Heiskalla on laaja luottamus kaupunginhallituksen johdossa, ja muutenkin asiat näyttäisivät puheenjohtajien osalta olevan hyvissä kantimissa. Mutta haluaako SDP nyt valtuuston puheenjohtajuuden? Se tarkoittaisi sitä, että kokoomus ottaisi kaupunginhallituksen puheenjohtajan paikan.
Pitää muistaa, että keskustalla ja vihreillä on molemmilla viisi valtuustopaikkaa ja uudella Suomen Katajalla paikkoja on neljä. Silti Suomen Katajalla on nyt kaupunginhallituksen puheenjohtajuus ja valtuuston toinen varapuheenjohtajuus. Kelpaako tämä järjestely vielä nykytilanteessa keskustalle ja vihreille? Myös lautakuntien johtopaikoista käytäneen keskusteluja.
Vaikka suurin tulipalo on sammutettu, liekkejä näkyy yhä savun takana. Edessä on varmasti monta tiukkaa keskustelua.