Uplakers taipui pronssiotteluun

Ylöjärven Uplakers ei kyennyt toiseen yllätykseen miesten jääkiekon II-divisioonan pudotuspeleissä.

Uplakers hävisi kaksi välierävääntöä Hoki Klupi Hyvinkäälle. Tappiot tiesivät sitä, että Uplakersin kausi päättyy ensi lauantaina Ruovedellä pelattavaan pronssiotteluun.
Runkosarjavoittajan Valkeakosken Kiekko-Ahman riemukkaasti tiputtanut ylöjärveläisryhmä kohtasi välierissä H.K.H.:n ensin Hyvinkäällä viime keskiviikkona.
Uplakers otti 0–1-johdon kamppailun puolivälissä, kun Jani Kalliomäki onnistui maalinteossa. Kotijoukkue tuli kuitenkin pian tasoihin siirretyn rangaistuksen aikana.
Ottelun ratkaisu nähtiin kolmannen erän alussa, jolloin isäntien Joni Lepola iski voittomaaliksi jääneen 2–1-osuman.
Uplakersin kiriä haittasi kolmannessa erässä tulleet neljä kahden minuutin rangaistusta. H.K.H. vei siis ensimmäisen välieräottelun nimiinsä niukasti maalein 2–1. Uplakersin paras pelaaja oli maalivahti Jiri Kumpuvaara, joka pysäytti peräti 45 laukausta.
Lauantaina Uplakers isännöi toista välieräkamppailua Ylöjärven jäähallissa. Avauserä päättyi numeroihin 1–1.
Toisessa erässä hyvinkääläiset pääsivät karkuun, kun Uplakers joutui kaivamaan kiekon verkostaan kolme kertaa. Kolmannessa erässä kotijoukkue nousi vielä kaksi kertaa kahden maalin päähän, mutta vieraat eivät olleet yllättävissä. H.K.H voitti ottelun 3–6 ja eteni finaaleihin otteluvoitoin 2–0.
Uplakersin maaleista toisessa välieräkamppailussa vastasivat Otto Hentunen, Kalle Niemenmaa sekä Tomi Kallionsivu. Turo Mikkola syötti kaksi osumaa. Veskari Jiri Kumpuvaara torjui 38 laukausta.
Pronssiottelussa Uplakers kohtaa runkosarjassa neljäneksi sijoittunneen Ruoveden RuoSkAn, joka hävisi välierissä kolmeen otteluun venyneessä sarjassa mänttäläiselle Koillis-Pirkan Kiekolle.