Puumala johdatti YPAn voittoihin

Henrik Puumalan kuuma maalivire oli YPAn ase kahdessa miesten salibandyn 4-divisioonan ottelussa. Puumalan johdolla YPA otti viikonlopun kahdesta kamppailusta täydet pisteet.
Maalitykki Henrik Puumala (pun. housut) ehti myös puolustamaan. (Kuva: Arto Paananen)

Sunnuntain aamuottelussa YPAaa vastaan asettui sarjataulukossa kakkosena oleva tamperelainen Soittorasia II.
Ottelu alkoi maalirikkaasti, sillä vain puolentoista minuutin pelaamisen jälkeen YPA johti maalein 2–1. Ylöjärveläisten osumat merkittiin Henri Mattilalle ja Henrik Puumalalle.
Ensimmäisen erän lopussa Puumala osui toistamiseen ja vei YPAn 3–1-johdossa erätauolle. Toinen erä tahkottiin osumitta, vaikka molemmilla joukkueilla oli hyviä maalitilanteita.
Kolmannen erän alussa YPAn typerän jäähyn seurauksena Soittorasia II kavensi lukemiksi 3–2.
Tämän jälkeen esiin astui jälleen Henrik Puumala, joka laukoi ottelun kolmannen maalinsa. Vain hetkeä myöhemmin tamperelaiset nousivat kuitenkin uudelleen maalin päähän ylivoimaosumalla.
Loppusekunneilla Soittorasia II otti maalivahdin pois ja pyöritti peliä vaarallisesti YPAn kenttäpäädyssä. Pyörityksen lopetti Henrik Puumala, joka iski jo neljännen maalinsa. Tämä riitti siivittämään YPAn 5–3-voittoon.
Toinen ottelu oli YPAlle helppo. Vastaan asettui sarjajumbo valkeakoskelalainen WFT.
Pelistä muodostui varsin yksipuolinen, kun YPA takoi maaleja kerta toisensa jälkeen. Ottelu kesti lähes kolme erää, kunnes YPA tavoitti 12 maalin johtoaseman. Ottelu keskeytettiin lukemissa 13–1. YPAn Henrik Puumala ja Samuli Pälviranta iskivät hattutempun mieheen.
YPA on nyt kolmen pisteen päässä lohkonsa kolmossijasta, jonka saavuttaminen tarkoittaisi pääsyä nousukarsintoihin. YPAlla on jäljellä vielä neljä runkosarjaottelua.

Naisille voitto ja tappio

YPAn naiset ottivat voiton ja kärsivät tappion 2-divisioonan otteluissa.
Ensimmäisessä ottelussa YPAaa vastaan asteli Naisten Suomen Cupissa tänä vuonna loistavasti esiintynyt ja pikkufinaalin voittoa juhlinut Pirkkalan Pirkat.
Ottelun taso nousi todella korkealle, koska YPA pystyi vastaamaan Pirkkojen kovaan pelitempoon. Kauden parasta peliään esittänyt YPA loi kahdessa ensimmäisessä erässä paljon hyviä maalipaikkoja ja oli muutenkin pelissä loistavasti mukana.
Kahdesti YPA siirtyi johtoon ja kahdesti PirPi tasoitti.
Kolmannessa erässä nousijasuosikkeihin kuuluva PirPi oli kahden maalin verran parempi, joten vieraat veivät pisteet maalein 2–4. YPAn maalit merkittiin Essi Nurmelle ja Iiris Pyykölle.
Toisessa kamppailussa YPAaa vastaan asettui Janakkalan Salibandy Club Urbans.
SCU johti avauserän jälkeen 0–2. Toiseen erään asteli kuitenkin sisuuntunut YPA, joka alkoi viedä peliä. Toiselle erätauolle mentiin lukemissa 3–3.
Kolmannessa erässä YPA löysi maalivireensä ja meni menojaan. Linda Zahartsenko iski hattutempun ja johdatti YPAn 7–3-voittoon.
YPA on sarjassa kolmantena, eikä ylöjärveläisillä ole enää mahdollisuutta nousta kahden parhaan joukkoon.
C2-pojilla yhä
mahdollisuus
YPAn Vuonna 2000 syntyneet poikajuniorit pelasivat kaksi ottelua Sisä-Suomen ylemmässä jatkosarjassa ja säilyttivät yhä mahdollisuuteensa päästä pelaamaan eliittisarjaan.
YPA Lightning hävisi viikonlopun ensimmäisen ottelunsa sastamalalaiselle Roismalan Ponnistukselle 3–4. Toisessa ottelussa ylöjärveläiset kaatoivat kuitenkin sarjan kärjessä majailevan O2-Jyväskylän maalein 4–1. Voitolla YPA säilytti mahdollisuudet sarjavoittoon.
Vuonna 2003 syntyneet YPAn E1-pojat ovat puolestaan kahden voiton päässä jatkosarjapaikasta. Viikonloppuna YPA otti kaksi voittoa Jyväskylästä ja on sarjassa neljäntenä, vain yhden pisteen päässä kakkossijasta. Viikonloppuna YPA kaatoi Lopen Floorball Teamin 12–4 sekä Vesilahden Visan 7–5.