Paikallislehti tarjoaa taidetta ja valoa Ruudun takaa -tapahtumassa perjantaista alkaen

Ylöjärven Uutiset on mukana Pirkanmaan kaikkien aikojen laajimmassa taidetapahtumassa, jossa ikkunat toimivat näyttämönä kadulla kulkevalle yleisölle.
Yleisölle maksuton Ruudun takaa on Operaatio Pirkanmaan monipaikkainen päätösprojekti. Se toteutetaan Tampereen lisäksi loka-marraskuun aikana 19 kumppanikunnassa, joissa on nähtävillä reilusti yli 100 valaistua taideikkunaa.

Ylöjärven Uutisten toimituksen ikkunoissa, osoitteessa Mikkolantie 7, on nähtävissä valoa ja taidetta. Toimituksen alakerran ovelle valaistaan taiteilija Laura H:n teos Hyvinvoinnin lähteellä. Lisäksi toimituksen Mikkolantien puoleisiin yläkerran ikkunoihin valaistaan toimittaja-valokuvaaja Sanna Hillberg upeita valokuvia.

Laura H:n Teos kuvastaa henkistä matkaa kohti valoa ja lempeyttä. Matka saattaa olla joskus mutkainen ja vastassa voi olla tummempia vesiä, joskus jopa esteitä, joiden ylittämiseen saatetaan tarvita apua. Sitkeällä työllä nämä haasteet voidaan kääntää voimavaraksi, jotka opettavat ja auttavat matkan jatkuessa, ja polku kevenee ja valaistuu mitä pidemmälle sitä kuljetaan. Teos syntyi Ylöjärven Uutisten työhyvinvointiprosessin myötä.

Ylöjärven Uutisten taideikkunat on nähtävissä perjantai-illasta maanantaiaamuun.

Ylöjärven Soppeenmäessä on nähtävillä myös paljon muuta Ruudun takaa -tapahtumassa. Muun muassa Mikkolan Työtupa esittää yhteisötaideteoksen: Oman elämän sankarit. Nuorisokeskus Olka tarjoilee niin ikään yhteisötaideteoksen, joka kantaa nimeä Häivähdys nuoruutta. Sen on tehnyt työryhmä, johon kuuluu ylöjärveläisiä nuoria ja kulttuuriset nuoriso-ohjaajat Laura Mäkinen ja Emmi Asikainen.

Soppeenmäessä on nähtävillä myös paljon, paljon muuta. Voit katsoa koko Ruudun takaa -tapahtuman tarjonnan kartalta osoitteesta ruuduntakaa.fi.