Lukupaketti: Karhelaiset puolustavat kyläkoulua henkeen ja vereen, Prisma aukesi, mutta miksi parkkihalli sulkeutuu avajaisten jälkeen?

Tästä lukupaketista pääset lukemaan kootusti viikolla ilmestyneitä uutisia.

Ylöjärven Uutiset teki upouuteen Prismaan kaksi täsmäiskua torstain avajaisiin aamulla ja iltapäivällä.

Nyt se on auki: Haastattelimme asiakkaita Prisman avajaisissa ja kurkkasimme ostoskärryihin – Nämä tuotteet menivät avajaispäivänä kaupaksi

Leijatieltä Kuruntielle rakennettava Oksasentie ei valmistu Prisman avajaisiin. Avajaisten ajan halliin on kulku Leijatien kautta.

Tästä syystä Prisman pysäköintihalliin johtava Oksasentie on vielä rakenteilla

Karhen koulun liikuntasali täyttyi maanantai-iltana, kun Karhen koulun lakkauttamissuunnitelmaa esiteltiin kuulemistilaisuudessa. Kaupungin viranhaltijoita oli tullut kuulemaan noin 70 Karhen koulun lakkauttamisuhasta kiinnostunutta.

Karhen koulun kuulemistilaisuus veti salin täyteen – ”kärsimme koulun lakkautusuhasta sen vuoksi, ettei meillä ole ollut mahdollisuutta rakentaa tätä kylää”

”Kuulemistilaisuudessa korostui se, ettei kyläkoulu ole Karhella vain opetusta tarjoava laitos vaan hyvin keskeinen osa paikallista yhteisöä. Se on kokoontumispaikka ja paikallisen identiteetin vahvistaja”, kirjoittaa Ville Mäkinen pääkirjoituksessaan.

Edessä on tunteita herättävä päätös

Oksijärvellä, joka sijaitsee Kyöstilässä Ylisen naapurissa, on kärsitty koko kesän runsaasta sinilevästä. Nyt joukko mökkiläisiä on ryhtynyt toimiin, jotta järven rehevöityminen saataisiin pysäytettyä.

Mökkiläiset käärivät hihansa, jotta sinilevän riivaama Oksijärvi saataisiin pelastettua: ”Syyt olisi tärkeää löytää, että miksi järvi on rehevöitynyt näin nopeasti”

Haavistolla asuvat joutuvat käyttämään kiertotietä vielä jonkin aikaa Lähdevainiontien remontin vuoksi.

Osa Lähdevainiontietä pysyy toistaiseksi suljettuna

Metsäkylään rakennetaan iso leikki- ja liikuntapuisto.

Odotetun ison liikuntapuiston valmistelutyöt alkavat Metsäkylässä tänä vuonna – Tulossa muun muassa rata pyörille ja skuuteille

Lähiruokaa tuottava Mäkkylän perunatila ei tavoittele koko Suomen markkinoita, vaan arvostaa paikallistoimijana toimimisen etuja.

Mäkkylän pieni perunatila toimii mielellään paikallisesti – ”Kyllähän siitä tulee sellainen olo, että tekee jotain hyödyllistä”

Teemu Hällfors ei ollut ainoa Ylöjärven Ryhdin mitalisti, vaan seuralle tuli peräti kolme pronssimitalia elokuussa järjestetyissä klassisen ja varustepenkkipunnerruksen Euroopan mestaruuskilpailuissa.

Teemu Hällfors saavutti tavoitteensa: EM-mitali Istanbulista

Ylöjärveläiseen Arkta-konserniin kuuluvan Arkta Rakennuskultin rakentama puurakenteinen Lastu-oppilaitos on valittu viiden Arkkitehtuurin Finlandia 2024 -ehdokkaan joukkoon.

Ylöjärveläisen rakennuskonsernin rakentama kohde ehdolla Finlandia-palkinnon voittajaksi – Katso video kohteesta