Teivossa nähtiin yllätysvoittajia helpon rivin ulkopuolella

Teivon tiistai-illan varsin helpoksi muodostuneen Toto5-rivin muodostivat Endurance Boy, Buck Lane, Briljantti Buugi, Madagascar ja Coktail Cake. Muissa lähdöissä oli yllätyksellisempää, kun voittajista ainoastaan Katapult Avenger lukeutui suurimpien suosikkien joukkoon. Illan yllätysvoittajia olivat Hallavaharja, Victoria’s Secret, Rudy Ray ja Paperitähti.

Katapult Avengerille uran avausvoitto

Illan avauslähdössä voiton vei Tommi Kylliäisen ohjastama Katapult Avenger. Ruuna ravasi valtaosan matkasta toista rataa pitkin keulan rinnalla, käväisten pariin otteeseen hetkellisesti johtavan kannassa. Maalisuoralla Katapult Avenger vyöryi varmoin ottein kärkeen ja otti toisessa kisassa uransa avausvoiton. Joni-Petteri Irri vastaa voittajan valmennuksesta.

Keulassa väliajoin 18,0 – 18,0 – 17,5 kellottanut Husar Ima jaksoi 17,5-lopetuksessa asiallisesti kakkoseksi, muttei mahtanut mitään voittajalle. Jiri’s Firecracker seuraili kiertelemättä kolmanneksi, häviten kärkiparille varsin selvästi. Alussa laukannut To Happen hakeutui loppukaarteessa kaukaa taustalta kahdeksannelta sijalta kirikaistoille ja tuli mukavalla otteella perille, nousten neljänneksi. Real Rockette riitti taustalla sisäratareissun päätteeksi kiertelemättä viidenneksi. Lähtösuoralla laukannut Chip And Charge otti selvien erojen lähdössä kaukana taustalla viimeiset rahat.

Etusuoralla hylkyyn laukannut Quick Princess teki raville selvittyään asiallisen esityksen ja ylitti maalilinjan neljäntenä.

Hallavaharja avasi voittotilinsä

Toisessa lähdössä voittoon ravasi Tuomas Rantasen ohjastama Hallavaharja. Ruuna eteni alussa kärkeen ja jatkoi ensimmäisen takasuoran alussa 2. sisälle. Viimeisellä takasuoralla Hallavaharja peri vastustajan laukan myötä piikkipaikan ja pinkoi päätöspuolikkaalle kärjessä. Maalisuoralla 37-lopetuksessa Hallavaharja vastaili varmaan voittoon. Ykkössija oli Nina Pettersson-Perklénin valmennettavalle uran ensimmäinen.

Toista rataa ilman vetoapua ravannut Säihkäri kamppaili asiallisesti toiseksi. Viimeisellä takasuoralla nelossijalta laukan ottanut Vektorin Tähti nousi jatkossa loppukaarteessa hiljentäneen vastustajan takaa toiselle radalle, kokien samalla lievää häiriötä. Lopussa Ville Koiviston ajokki oli kaukana kärkiparin takana ihan asiallinen kolmas.

Lähtösuoralla vastustajan kanssa hakaukseen jäänyt ja lyhyesti laukannut Valonkantaja otti takakaarteessa hännillä uuden laukan. Lopussa Valonkantaja riitti kaukana taustalla neljänneksi ja otti viimeiset rahat. Loppukaarteessa kolmossijalta rajusti hiljentänyt Vinkan Pate jäi viimeiseksi. Paljon pelattu Juopon Tuuri laukkasi alkumatkasta hylkyyn. Pelisuosikki Raptori laukkasi vajaat 600 jäljellä keulapaikalta ja menetti todennäköisen kärkisijan. Loppukaarteen uusi laukka vei luultavasti kolmossijan.

Victoria’s Secret vahva johtavan rinnalta

Kolmannen lähdön vei nimiinsä Tuukka Variksen ohjastama Victoria’s Secret. Tamma juoksi toista rataa ilman vetoapua, mistä runttasi maalisuoralla vahvan esityksen päätteeksi kärkeen ja selvään voittoon. Ykkössija oli ennätystuloksensa 16,2ake noteeranneelle Salla Koskion valmennettavalle uran toinen.

Keulassa 12-avauksen jälkeen kierroksen 17-kyytiä kellottanut Callela Evelyn jatkoi kolmannen puolikkaan 17-vauhtia ja riitti maalisuoralla 14,5-lopetuksessa mukavasti kakkoseksi. Loppukaarteessa 4. sisältä toiselle radalle vaihtanut Secret Shade tuikkasi maalisuoralla sisärataa pitkin asiallisesti kolmanneksi. Ensimmäisellä takasuoralla hännillä laukan ottanut Stonecapes Xantee teki jatkossa 4. ulkoa ihan hyvän kirin ja nappasi nelosrahat. Self Taught Rosie kamppaili 3. ulkoa tasaisesti viidenneksi.

Viimeisellä takasuoralla 5. sisältä ulos noussut Bea Savoy kiri taustalla viimeisille rahoille, häviten varsin selvästi edellisille. Pelihevosista Quebec Ale löysi sisäradalta myöhään tilat ja lopetti kohtalaisesti yhdeksänneksi. Real Time oli alkumatkasta hakauksessa vastustajan kanssa ja menetti reilusti asemiaan. Takakaarteessa Jukka Torvisen ajokki eteni pääjoukon häntään, mutta laukkasi lyhyesti. Jatkossa Real Time ei jaksanut suorittaa taustalta ohituksia. Ali Evo laukkasi loppukaarteessa kärjen rinnalta kolmannelta radalta ja menetti pelin. Best Photo laukkasi alkumatkasta hylkyyn.

Endurance Boy sitkeä Black Horse Cup -karsinnassa

Toto5-avauksessa, Black Horse Cup -karsinnassa paras oli Hannu Torvisen ohjastama Endurance Boy. Ori juoksi 2. ulkona, mistä sai takakaarteessa kirimerkin ja marssi etusuoralla toisen radan veturiksi. Maalisuoralla Hannu-Pekka Korven valmennettava jyräsi väkivahvan esityksen päätteeksi kärkeen ja jatkaa uraansa kahden kisan jälkeen vailla tappioita.

Piikkipaikalla väliajoin 19,5 – 20,0 – 16,5 kellottanut Gallinago Snipes kamppaili 13,5-lopetuksessa hyvin kakkoseksi. Loppukaarteessa 2. sisältä toiselle radalle vaihtanut King of Dreams jatkoi maalisuoralla kolmannelle radalle ja kipusi vauhdikkaalla lopetuksella kolmanneksi. Charmeur seuraili 2. ulkoa aivan mukavasti nelosrahoille. 3. sisällä juossut Heartbreaker seuraili sisäratareissun päätteeksi vauhtinsa pitäen viimeisille rahoille. Levitating tuli 4. ulkoa kirinsä ihan mukavasti perille edellisten tuntumassa, muttei kyennyt reippaassa lopetuksessa ohituksiin ja jäi ilman rahaa.

Buck Lane hallitsi tapahtumia keulapaikalta

Toto5-kakkosessa voiton vei Buck Lane. Jukka Torvisen ajokki eteni ensimmäisen takasuoran alussa kärkeen ja kellotti väliajoin 14,0 – 18,0 – 17,0. Maalisuoralla 11-lopetuksessa Buck Lane hallitsi tapahtumia varmaan tyyliin ja otti toisen peräkkäisen voittonsa. Täyosuma oli Miia Myllymäen valmennettavalle jo kauden kolmas.

Viimeiselle takasuoralle kaarruttaessa 4. ulkoa kirimerkin saanut Yippee Ki Yay jyräsi sinnikkäästi perille saakka ja oli hyvä kakkonen. Zara Josefina seuraili johtavan takaa kiertelemättä kolmanneksi ja Rosie Roof työntyi 3. sisältä lopussa neljänneksi. 2. ulkona juossut It’s Morasin nousi maalisuoralla kolmannelle radalle ja lopetti ihan asiallisesti viidenneksi. Sahara Cherie taipui johtavan rinnalta kuudenneksi ja kuittasi viimeiset rahat.

Silenos Clearsky riitti tasaisen sisärataesityksen päätteeksi seitsemänneksi ja loppusuoran avautuessa 3. ulkoa kiriin heittänyt Joey Blackwillow kiri kohtalaisesti kahdeksanneksi. Pelihevosista Crazy For You laukkasi alkumatkasta hylkyyn. Take Care laukkasi puolestaan maalisuoran alussa kirikaistoilta, mutta aivan terävimpien kärkisijojen suhteen ravillakin olisi tehnyt todella tiukkaa.

Briljantti Buugille kauden neljäs voitto

Briljantti Buugi on ollut tällä kaudella vahva ja voittoisa (Kuva: Suomen Hippos / Maisa Hyttinen)

Toto5-pelin kolmannessa kohteessa ykkösrahat kuittasi Jukka Kauppisen ohjastama ja valmentama Briljantti Buugi. Ori juoksi toista rataa ilman vetoapua, mistä runttasi vahvan esityksen päätteeksi maalisuoralla 23,5-lopetuksessa voittoon. Ykkössija oli Briljantti Buugille jo kauden neljäs, oriin kausiansiot kipusivat voiton myötä jo yli 17 000 euroon.

Keulassa väliajoin 32,5 – 29,0 – 25,5 kellottanut Siirin Farssi jaksoi 23,5-lopetuksessa asiallisesti kakkoseksi, muttei lopulta mahtanut mitään voittajalle. Loppukaarteessa 3. sisältä 4. ulos vaihtanut Bebe heitti suoralle kaarruttaessa kolmannelle radalle ja kiri hyvin kolmanneksi. Johtavan takaa myöhään kiritilat löytänyt Nompparilla lopetti mukavasti neljänneksi. Lily ja Gott Klirr tulivat vauhtinsa pitäen maaliin sijoilla viisi ja kuusi, mutta jäivät ilman rahaa.

Madagascar murskaava piikkipaikalta

Neljännen Toto5-kohteen voitti Madagascar. Antti Teivaisen ajokki avasi kärkeen ja kellotti keulapaikalla väliajoin 12,0 – 14,5 – 15,5. Loppusuoralla 12,5-lopetuksessa Madagascar irtosi ylivoimaiseen voittoon. Anne Kangas vastaa uransa viidennen voiton ottaneen oriin valmennuksesta.

Etusuoralla kaukaa 6. ulkoa hyökkäyksensä aloittanut Phantom Opera oli pitkällä kirillä hyvä kakkonen. Etusuoran päässä 5. ulkoa kiriin lähtenyt New Grove Waylon tuli vahvasti maaliin saakka ja oli kolmas. Etukaarteessa 3. ulkoa kiriin lähtenyt Nemea Kaka laskeutui maalisuoran alussa toiselle radalle ja tuli aivan asiallisesti loppua, riittäen neljänneksi. Viimeisellä takasuoralla aivan porukan hänniltä kirinsä aloittanut Lake’s Elmer tuli hankalista asemista mukavasti perille ja oli viides maalissa.

Loppukaarteeseen tultaessa 4. sisältä toiselle radalle vaihtanut Furiosa jatkoi suoralle kaarruttaessa kirikaistoille ja tuli ihan asiallisesti maaliin saakka, kuitaten viimeisen rahasijan. Porukan perältä loppukaarteessa kirikaistoille noussut MAS Henri lopetti mukavasti ja ehti edellisen tuntumaan, mutta jäi vaille rahaa.

Callela Einstein ja Narragansett tulivat taustalla vauhtinsa pitäen maaliin ja kuittasivat sijat kahdeksan ja yhdeksän. Sunlit Treasure taipui johtavan takaa kauas taustalle. Grace Pezzo ei saanut edellisen takaa kirimahdollisuutta, mutta ei kyllä vaikuttanut lopussa kovinkaan virkeältä enää ja hävisikin varsin selvästi edelliselle.

Coktail Cake irtosi selvään voittoon

Toto5-päätöksessä voiton vei Hannu Korven ohjastama ja valmentama Coktail Cake. Ruuna eteni ensimmäisellä takasuoralla kärkeen ja kellotti väliajoin 13,5 – 16,0 – 14,5. Loppusuoralla 13-lopetuksessa Coktail Cake irtosi selvään voittoon. Kärkisija oli ruunalle kauden toinen ja koko uran seitsemäs.

Viimeisellä takasuoralla 4. sisältä 3. sisälle edennyt Bossaround syöksyi loppusuoran avautuessa kirikaistoille ja lopetti hyvin toiseksi. Takakaarteessa hänniltä kiriin lähtenyt Patriot Ale jyräsi jatkossa johtavan rinnalle, mistä oli lopussa ihan sitkeä kolmas. Loppukaarteessa hänniltä 4. sisälle edennyt Listas Minttu löysi maalisuoralla kiritilat ja lopetti varsin mukavasti nelosrahoille.

Viimeisellä takasuoralla 3. sisältä 2. sisälle päässyt Zagat oli tasainen viides. 3. ulkoa loppukaarteessa sisäradalle siirtynyt Zara Avenger otti tasaisen esityksen päätteeksi viimeiset rahat. Gambler Hoss sinnitteli edellisen ulkopuolella kohtalaisesti seitsemänneksi. Hänniltä ihan mukavaa kiriä tehnyt Ultralight laukkasi lopussa edellisten tuntumasta hylkyyn.

Rudy Ray kiri kärkeen

Illan yhdeksännessä lähdössä voittoon ravasi Olli Koivusen ajama Rudy Ray. Ruuna sai viimeisen takasuoran alussa kirimerkin 6. ulkoa ja kipusi maalisuoralle kaarruttaessa kakkoseksi. Suoralla Rudy Ray lähti jahtaamaan karkumatkaa yrittänyttä Queen Of Goldia ja suoritti lopulta varmoin ottein ohituksen. Voitto oli Harri Koivusen suojatille uran kolmas.

Viimeisellä takasuoralla 3. ulkoa kiriin lähtenyt Queen Of Gold pommitti päätöspuolikkaan käynnistyessä kärkeen ja näytti lähtevän karkuun, mutta tuli lopussa kiinniajetuksi ja jäi lopulta selityksittä kakkoseksi. Esitys oli kuitenkin hyvä. 5. sisältä viimeisellä takasuoralla toiselle radalle vaihtanut ja pian kiriin jatkanut Leonore Adams jyräsi positiivisesti kakkoseksi. 3. sisältä viimeisellä takasuoralla toiselle radalle vaihtanut Guts N’ Glory oli loppukaarteessa keskijoukoissa pussissa, mutta nousi vielä tilat saatuaan mukavasti neljänneksi.

Loppusuoran avautuessa toisen radan jonon hänniltä kiriin heittänyt Art Flower lopetti taustalla varsin terävästi viidenneksi. Loppukaarteessa sisäradan jonon hänniltä kirikaistoille navigoinut Rockoon kiri taustalla kohtalaisesti viimeisille rahoille. Pelihevosista Power Cat juoksi 2. sisällä, mutta pariinkin otteeseen huonossa selässä ja sai varsin myöhään vapaan kiriluukun. Lopussa Jere Kiveisen ajokki oli kuitenkin vain tasainen ja riitti seitsemänneksi.

Paperitähti jyräsi tasaisesta rintamasta kärkeen

Illan viimeisessä lähdössä paras oli Paperitähti. Tamma eteni takakaarteessa 3. ulos, mistä nousi etukaarteessa kolmannen kiertoon. Maalisuoralla Paperitähti jyräsi sinnikkäästi mukaan voittotaistoon ja työntyi lopussa tasaisesta rintamasta niukkaan voittoon. Ykkössija oli Pinja Kaleniuksen valmennettavalle uran viides.

Lähtösuoralla laukannut Rauha Dahlia teki aivan porukan hänniltä jykevän kirin ja kamppaili lopussa tasaisesta rintamasta hyvin kakkoseksi. Etusuoran päässä 4. ulkoa kiriin noussut Isosalon Into jyräsi hyvin kolmanneksi, häviten vain niukasti edellisille. Loppukurviin tultaessa johtavan rinnalta keulaan edennyt Costimus kamppaili samassa rintamassa edellisten kanssa totosijoista, mutta jäi niukasti neljänneksi. Itte Juakalas kiri sisäratareissun päätteeksi edellisten tuntumassa ihan asiallisesti viidenneksi, mutta jäi ilman rahaa.

Paljon pelattu Cosla alkoi viimeisellä takasuoralla jäädä keulapaikan suhteen alakynteen ja laukkasi lopulta loppukaarteessa 2. sisältä hylkyyn. Kim Åkerlundin ajokki ei ennen laukkaansa vaikuttanut vielä täysin lyödyltä totosijojen osalta.

HARRI HAAVISTO